Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

TOPENÍ E39 POŘÁD TOPÍ

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
actcz

#1 Příspěvek od actcz »

Ahoj všem,

řeším problém, neposlochá mne nastavení klimatizace, je pořád zapnuté topení na nohy a ať nastavím na panelu co chci, pořád to topí... To samé mám na E46...

Nějaká rada?

Díky Ady
jarda1976

#2 Příspěvek od jarda1976 »

nejde regulovat teplotu?nejde přepínat výdechy? nejde ovládat ryhlost ventilátoru? sporák nebo digi? trochu se rozepiš.
actcz

#3 Příspěvek od actcz »

Mám digi klimu a teplotu na panelu nastavím, ale pořád to topí. Někde jsem četl o nějakých ventilcích... ale kde je mám hledat?
WizarDEAD

#4 Příspěvek od WizarDEAD »

V motorovem prostoru v pravo (vlevo po smeru jizdy), na podbehu jsou 2 solenoidy. Muzou byt spojene i s pridavnou pumpou, zalezi jake mas auto.
Tyhle ventily ovlada elektronika a pousti teplou vodu do radiatoru.
Solenoidy funguji v rezimu NO, tzn. ze v normalnim stavu jsou otevrene a elektronika je zavira.

Vyndat, rozebrat, vycistit, vyzkouset na 12V ze se zaviraji, zkontolovat kontaky a štekry.
Pokud mas diag, tak se to tam pise, veltily i pumpa.
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MadMaxII »

Mam E39 rv2002 s digi klimou a webastem, taky mi porad topi.... Ale z jineho duvodu, ventily na vodu mam asi OK(diag nehlasi chybu, na povely reaguji ventily). Me to zrejme dela jedna z klapek pro smerovani/michani vzduchu. Kdyz jsem vyradil horni klapku z cinnosti tim ze jsem misto auto rezimu nastavil na ruku stredni a spodni proudeni(tl. po leve strane panelu), tak ovladani teploty v kabine zaclo odpovidat realu. Kdyz to necham na auto tak mi to strasne topi do nohou, driv to topilo jen u spolujezdce ted uz i u ridice...

Jeste jsem to nerozebiral, pustime se do toho na jare az bude potreba klima, ale taky jsem si myslel ze to budou ventily a ted uz o tom nejsem presvedcen.... :idea:
Foldas

#6 Příspěvek od Foldas »

Žádna klapka regulující teplotu tam není teplota se reguluje právě průtokem vody v radiátoru. Rozdělej panel a vyčisti teplotní čidlo a zjisti jestli ti na něm funguje ten malý ventilátorek
Lucifer

#7 Příspěvek od Lucifer »

Klapka tam je, ale nereguluje ve 100%. Reguluje kvůli rychlejší reakci změny teploty
Foldas

#8 Příspěvek od Foldas »

jediná která řeší teplý studený je mechanická na středové výdechy a pak elektrická pro vzduch výdechu k zadním sedadlům
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od wEnC »

A kolečko ve středovém výdechu ventilace je natočené na studenou, na modré tečky ?
Lidi co přejdou z VW group nechápou, že naťukat 20° na panelu nestačí...
Odpovědět