Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Termostat 530d
- shadou
- Klubové ID: 2109
- Kontaktovat uživatele:
mám problém, umřel termostat u e39 530d rok 2000
jenže mám podezření že je tam měněná pumpa ze staršího auta.
Jak nejlépe poznám co je tam za Termostat?
Jaký je rozdíl v termostatu pro auta do roku 08/1999 oem 11512247269
a od roku 09/1999 oem 11512354056
kde jsou čísla dílu? je možné ho najít bez nutnosti sundání?
díky za info
jenže mám podezření že je tam měněná pumpa ze staršího auta.
Jak nejlépe poznám co je tam za Termostat?
Jaký je rozdíl v termostatu pro auta do roku 08/1999 oem 11512247269
a od roku 09/1999 oem 11512354056
kde jsou čísla dílu? je možné ho najít bez nutnosti sundání?
díky za info
BMW je vždy srdeční záležitost -takovej velkej kardiostimulátor !

- shadou
- Kontaktovat uživatele:
chci to prohodit celé, jenže na autě je spousta věcí měněná za starší díly a netuším jakou tam mám Pumpu. Proto hledám info a poznatky.
Zatím jsem však nezjistil rozdílnost těch dílů.
V autě je momentálně termostat který nezavře, číslo dílu je uvnitř a na pumpě jsem ho nenašel. Jediné co jsem našel je datumovka na deklu. Tak koupím podle citu
Zatím jsem však nezjistil rozdílnost těch dílů.
V autě je momentálně termostat který nezavře, číslo dílu je uvnitř a na pumpě jsem ho nenašel. Jediné co jsem našel je datumovka na deklu. Tak koupím podle citu

Dekuji za odpoved, myslel jsem si ze BEHR. Ale je mozne, ze by se pouzivaly i jine znacky do vyroby??? Poptaval jsem zde u jednoho prodejce termostaty a to znacku kterou pouziva BMW do vyroby a on mi odepsal tohle: Termostaty gates jsou ve skutecnosti prebalene helly s vybrousenyma orig cislama cili original bmw. Tak by me zajimalo jestli to tak take muze byt.
- shadou
- Kontaktovat uživatele:
může, BMW má víc dodavatelů na stejné díly. Jaké mělo na termostaty netuším. Dost často se stává že BMW odprodá origo díly producentům after. dílů. Stejné to je u dodavatelů kvalitních dílů, po ukončení produkce a snížení poptávky. Odprodají skladovou zásobu komukoli kdo zaplatí.

Já jsem se teda ve fabrice byl podívat už hodně dávno (asi 20 - 25 let). Tehdy se tam ale chlubili, že sklady tak jak je známe nemaji. Všechno jim tam chodilo JIT. Už si nepamatuju s jakou periodou. Jejich dodavatelé si sami hlídali stavy, aby nezastavili linku. Třeba sklad kol a pneu si ještě pamatuju. Ten měl cca 200m2. Vzadu v rohu bylo naskládáno "pár" kol, jinak prázdný. Prej to byly jen indivindi kola. Sklad prej byl pozůstatek ještě před JIT. Třeba kabeláže chodily v bednách a ty šly rovnou do výroby do příručního skladu. Tam bylo na každym pracovišti kolem 2 - 3 beden podle typu. atd. atd. Byl jsem teda jen v Dingolfingu. Nebyl jsem bohužel v motorárně.
- shadou
- Kontaktovat uživatele:
Tam kde se auta montují je sklad max pro krátkou spotřebu(hodina ,směna)
Každý producent aut má povinnost dodávat origo náhradní díly po dobu produkce vozu a několik let po ukončení. Dřív měla každá automobilka Mega sklad, kde měla zásobu dílů na vše co produkovala. Před několika roky se povinnost výrobce aut smluvně přenesla na dodavatele samotných dílů.
Každý producent aut má povinnost dodávat origo náhradní díly po dobu produkce vozu a několik let po ukončení. Dřív měla každá automobilka Mega sklad, kde měla zásobu dílů na vše co produkovala. Před několika roky se povinnost výrobce aut smluvně přenesla na dodavatele samotných dílů.

- shadou
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně termostat je namontován. Kupoval jsem BEHR.
To jak jsem postupoval
http://www.5er.cz/forum/viewthread.php? ... 7#post_187
Ještě k tomu rozdílu. Na pumpě je jinak přidělaný termostat. Rozdíl je v tvaru víka a rozmístění šroubů.
To jak jsem postupoval
http://www.5er.cz/forum/viewthread.php? ... 7#post_187
Ještě k tomu rozdílu. Na pumpě je jinak přidělaný termostat. Rozdíl je v tvaru víka a rozmístění šroubů.