Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nastavovací tyčky FL světel e39
No pochopit, co vlastne chces moc nejde. Nerozumim tomu, ze mas stelovani parkovacek a dalkovych, ale tlumenych ne. Videl si ty svetla nekdy rozdelany a jak to vlastne funguje. Pokud melo auto xenony jak pises, tak proc by melo jako mit ovladani sklonu v interieru? Mas v tom slusnej hokej a michas jablka s Ladislavem.
pokud máš xenony origo ve výbavě a někdo jen vyměnil světla,tak štelování neni zapojené správně,nejsou motorky ve světlech,nefunguje jiná součást naklápění-třeba čidlo náklonu na nápravě atd...Možná ti naklápění funguje a nevíš o tom-postav auto ve tmě,třeba před vrata garáže,popř.je to vidět i normálně,zapni klíček,popř.nastartuj a zapni světla-z vypnutých,na potkávačky-světla spadnou dolů,pak nahoru a poté se vrátí do polohy,kde jsou seštelovaný...Tenhle test se dělá pokaždé,když xenony rozsvítíš..Pokud to nefunguje,budeš muset hledat,třeba INPA dokáže otestovat motorky,rozebrat světla atd..Každopádně budeš moudřejší
PS.motorky jsou ve světlech-musíš je rozebrat-sundat kryty atd..Pokud budeš schánět origo xenony před FL seženeš někde kolem cca 5 tisíc a ještě budeš investovat za skla,tyčky atd nebo FL xenony a cena je jednou taková,cca
pokud seženeš špatně,další investice na opravu tě též nemine..Pak můžeš ještě bastlit-na svoje spodky koupit skla třeba od BMW Jakeš atd,výsledek ale není vždycky zaručen-třeba skla nepasují,nefunguje naklápění atd...Je tady spousta témat o kvalitě krytů v náhradě,obrázků atd.. 

tady máš třeba co žádáš-téma je postarší a kvalita třeba už o něco lepší ale možná dobré přečíst,abys věděl co tě čeká
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... mw+jake%8A

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... mw+jake%8A
-
Světlo má elektrické naklápění vždy. Je v něm motůrek a snímač naklopení. Víc ve světle není, řízení ma na starosti elektronika v autě.
Liší se způsob řízení toho naklopení: Auta s halogenama mají kolečko ovládané řidičem. Auta s Xenonama mají automatické naklápění podle zátěžových čidel na nápravách protože je to pro Xenonová světla povinné (spolu s ostřikovači). Montáž xenonů do aut co je neměly jsou nelegální právě protože tam tohle chybí. Jiná věc je, že to automatické naklápění ve spoustě aut nefunguje, protože ta zátěžová čidla jsou náchylná na poruchu vlivem korozivního prostředí.
Liší se způsob řízení toho naklopení: Auta s halogenama mají kolečko ovládané řidičem. Auta s Xenonama mají automatické naklápění podle zátěžových čidel na nápravách protože je to pro Xenonová světla povinné (spolu s ostřikovači). Montáž xenonů do aut co je neměly jsou nelegální právě protože tam tohle chybí. Jiná věc je, že to automatické naklápění ve spoustě aut nefunguje, protože ta zátěžová čidla jsou náchylná na poruchu vlivem korozivního prostředí.
děkuji za odpovědi jak jsem psal me auto je vybaveno xenonama i pres win o tom zadna ale jak sem psal auto bylo buchle decentne na predek a svetla byly menene ! a ano zkousel sem nekde pred vratama co se zvedne a co ne ... proto pisu ze se zvedne denni sviceni ( 2 zarovka i na dalku ) u ridice stelovani nemam a proto sem zde psal ze to napovida tomu ze tam ty motorky byly !!!! jak sem pustil xenony tak se jen rozvitili a zadny naznak pohybu ! proto sem se ptal zda je mozne vymenit predni kryt od bmw jakes (viz odkaz a pripadne casem si dodelat ty motorky ! slo mi o to zda ten kryt s krouzkama led nema nejaky vliv i na ty motorky proste zda je tam pak dostanu ( prominte ale proste sme nevidel plne fungujici svetla tak se hold ptam ... proste mam ty svetla co jsou pred fl (ne uplne ty stare hnusne oranzove ) driv tam byly i ostrikovace (nadobku mam vedle motoru) ale je to zaslepe protoze je i menen naraznik ( ano vim je to problem a proto to resim samozrejme vim ze pro xenony jsou povine ostrikovace tak i naklapeni ) a proto tento prizpevek zkusim juknout do toho co ste mi tu popsali ale muj predbezny nazor je ten ze kupit kryty od jakesa klidne muzu motorky se daji nejspis dodelat bo kupuji jen kryt s krouzkama no predem dekuji kdyby mel jeste nekdo nejake poznamky prosim napiste je to pro me dulezite technicka je ve 4 mesici
popripade kde priblizne najdu ty cidla na tej naprave ? dekuji
edit : tak sem si procital tema co ste mi poslali docetl sem se ze jakes (s prominutim stoji za nic) ale to bylo 2 roky z5 chci se zepatt ma nekdo zkusenost s temsto krytama ? http://www.bmwjakes.cz/home/1210-predni ... ouzky.html pritelkyne mi je obednala i presto ez sem ji rikal ze bude vyhodnejsi kupit komplet svetla
tet mam strach co mi prijde za kram ke vsemu uz na to cekam od VANOC ...

edit : tak sem si procital tema co ste mi poslali docetl sem se ze jakes (s prominutim stoji za nic) ale to bylo 2 roky z5 chci se zepatt ma nekdo zkusenost s temsto krytama ? http://www.bmwjakes.cz/home/1210-predni ... ouzky.html pritelkyne mi je obednala i presto ez sem ji rikal ze bude vyhodnejsi kupit komplet svetla

světla jsou v originálu pouze dva druhy před FL-samotná světla jsou stejná-pouze si můžeš vybrat barvu směrovky-teda celého krytu a pak FL. kde je to tuším to samé.Kryty jsou vzájemně zaměnitelné...Čidlo náklonu je na přední ose-pravé spodní rameno.Já mám ještě dvě čidla na zadní nápravě-Nivo podvozek.Jestli má podvozek bez Nivo čidla i na zadní nápravě,netuším..Čidlo na přední ose viz odkaz.Může být poškozené ovládání čidla,samotné čidlo,uhnilé dráty-naklápění pak nefunguje..Asi bych vyzkoušel naklápění přes diag.Inpa,popř.jinou metodou..Když světla rozebereš,zjistíš pouze,jestli jsou motorky namontované-jejich funkčtnost nee.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05
-
ano tomu rozumím ale jak říkám světla nemám origo (nejspíš) tudíš nejspíš ani bez motorku ! i když denní/dalkově světlo se naklápí ... budu to muset rozebrat až dojdou ty kryty od jakese (pokud budou tedy dobre) ale ma to jako origo krouzky i svitive nejsou to ty levnejsi mno a pak pripadne kupit vse na rozchozeni toho naklápění auto k tomu prízpusobeno mám urcite tam driv vse fungovalo hlavne se mi jednalo o to za po vymene kryty od jakese to nebude mit vliv na dodelani motorku
tudís budu mít sice svetla po x cstech dodelavane ale budou to temer origo
nebo apson budoudavat takovy dojem a v pripade ze vse bude fungovat nevidim duvod dal neco snema delat jednalo se mi hlavne o vas nazor na aute sem si do tet na vse prisel temer sam ale je zima snezi a svetla rozebirat v tomto pocasi jen pro diagnozu a nereseni problemu mi prjde zbytecne proto tu mame takove fajn forum a fajn lid ico radi poradi takze opet dekuji za dalsi poznatky
a cidla na naklapeni jsou tedyk dve 1/predek a druhe zadni naprava pak dokupit mozna dalsi cidla motorky a stelovaky propadne drzaky
wau je toho mnoho ale jiste nebude vse znicene preci jen auto bylo udrzovane
a zaver ? doufam tedyk ze samotne kryty nemaji nijaky vliv na automaticke nastavovani xenonu
EDIT: dá se nejak poznat pouze pohledem z hora na svetlo zda je zabudovany motorek ve svetle ? musi tam byt nejake draty nebo neco ne ? protoze mozna cidla na napravach mam mozna tam mam vse jen ve svetlech nejsou motorky naklapeni v pripade ze nejsou origo tomu by to mohlo docela odpovidat ne ?

tudís budu mít sice svetla po x cstech dodelavane ale budou to temer origo

EDIT: dá se nejak poznat pouze pohledem z hora na svetlo zda je zabudovany motorek ve svetle ? musi tam byt nejake draty nebo neco ne ? protoze mozna cidla na napravach mam mozna tam mam vse jen ve svetlech nejsou motorky naklapeni v pripade ze nejsou origo tomu by to mohlo docela odpovidat ne ?
mé světla vypadaji velice podobne jako tyto vlastne jsou totozne ... vubec nevim kde v tomto pripade hledat motorek pokud tam vubec je ...
http://autobazar.avizo.cz/predni-xenono ... action=top
jiste se nekdo vyzna chtel sem to nafotit primo v mem aute ale tyto jsou stejna poradite ?
edit jedine co nevim k cemu je ... je hned konektor vedle dírky na parkovacku ... na levem svetle je jeden horiz. a druhy vertik. a tet babo rad kde je motorek
EDIT 2 : kukl sem na svetla a dohledal primo ty co tam mam myslim ze mozna nekteri uvitaji tu cenu a kvalita ? dobra mam je na aute nemlzi se a vazne dobre sviti jen proste resim tu vyskovou regulaci zde sem se dozvedel ze ji to ma ale kde ? ... prosim poradte mi
http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... 19l-ldemc/
http://autobazar.avizo.cz/predni-xenono ... action=top
jiste se nekdo vyzna chtel sem to nafotit primo v mem aute ale tyto jsou stejna poradite ?

edit jedine co nevim k cemu je ... je hned konektor vedle dírky na parkovacku ... na levem svetle je jeden horiz. a druhy vertik. a tet babo rad kde je motorek

EDIT 2 : kukl sem na svetla a dohledal primo ty co tam mam myslim ze mozna nekteri uvitaji tu cenu a kvalita ? dobra mam je na aute nemlzi se a vazne dobre sviti jen proste resim tu vyskovou regulaci zde sem se dozvedel ze ji to ma ale kde ? ... prosim poradte mi

http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... 19l-ldemc/
já teda nevím jak vy, ale mě světla rozlepit nešli, a to sem je nahříval pistolí, pak sem zkoušel troubu... prostě lepidlo na teplo nereaguje a drží pořád stejně... takže všechny rozlepit nejdou... mám světla vyrobená 9/2002.
Podařilo se mi to vyměnit zezadu, teda pouze jedna tyčka, ale aspoň něco, nastavit se to trochu dá, a svítí to docela rozumně i s jednou tyčkou...
Ale není to na pořád.. já v brzké době plánuju upgrade světel u Caknakise takže to mám jen prozatím....
Podařilo se mi to vyměnit zezadu, teda pouze jedna tyčka, ale aspoň něco, nastavit se to trochu dá, a svítí to docela rozumně i s jednou tyčkou...
Ale není to na pořád.. já v brzké době plánuju upgrade světel u Caknakise takže to mám jen prozatím....
- soukupadam
-
Světla vyrobená někdy od půlky roku 2002 rozlepit nejdou. Já vyměnil obě tyčky. Několikrát jsem vyslovil úplně všechna sprostá slova co znám, ale za 20 minut to bylo. Dost pomůže sundat si víčko, pod kterým se přepíná clonka světla pro levo/pravostranný provoz.Weismann píše:já teda nevím jak vy, ale mě světla rozlepit nešli, a to sem je nahříval pistolí, pak sem zkoušel troubu... prostě lepidlo na teplo nereaguje a drží pořád stejně... takže všechny rozlepit nejdou... mám světla vyrobená 9/2002.
origo světla mají motorek ve světle,úplně dole,ve středu-musí se komplet rozebrat-vycvakat z nastavovacích tyček...Ten konektor na motorek,je to co píšeš,mezi obrysovkou a ručním štelovákem ve středu světla-oválný konektor.Takhle je to u origo světla,vzhledem k tomu ,že Depo je kopie,bude to stejné,myslím..Co ale vím,když koupíš náhradu světel,můžou být bez motorků,které přehazuješ ze starých světel..Dost možná někdo světla nahradil a místo motorků tam máš nějaké plastové uchycení,které se demontuje a nahrazuje motorkem...Ne každé nové světlo prostě obsahuje motorek!Na druhém obrázku z Avíza ten konektor je pěkně vidět na levém světle vedle obrysovky,křížem nad dálkovou žárovkou..
děkuji moc takhle nejak jsem si predstavoval kompletni odpoved meho problemu
jak sem jiz psal kupuji kryty svetel od jakese za 4.299 s led krouskama (meli by byt snad jako origo)
za druhe dneska po dlouhe dobe sem zajel do garaze a poradne koumal svetla ve tme vsiml sem si jak sem psal ze denni sviceni/dalky se maji tendenci zestelovat sjedou dolu a decentne nahoru jenze vsiml sem si i pri xenonech (mozna to bylo tim ze mi odesla vybojka na pravem a tak sem mohl lepe videt
) steluje se mi i xenon ovsem na cca 2 metrech se to pohlo sotva o centimetr a to i v pripade ze sem si trosku zesteloval svetlo dolu ... takze me napadlo ze muze byt nejaka tycka stelovaci od motorku praskla predpokladam ze tam nebude jen jedna ... pokud dobre chapu z minulych komentu jsou tam dve a na tech zaroven drzi asik vybojka co ja vim jak to funfuje nikdy sem to rozebrane nemel ale kdyz zatlacim do prostoru kolem vybojky z hora tak ma tendeci se docela dost hybat ne moc ale hybe se takze za predpokladu ze je jedna praskla tudis nemusi fungovat ani spravne motorky ,pokud jsou cidla na napravach atd v poradku je to tak ?
proste na aute si udelam spoustu veci sam ale momentalne se nemohu pustit do svetel auto potrebuji a tak zhanim informace abych se pak na necem nezasekl a ja nemel kvuli tomu x dni nepojizdne auto ... proto MOCKRAT PREDEM DEKUJI ZA OCHOTU VAM VSEM !

za druhe dneska po dlouhe dobe sem zajel do garaze a poradne koumal svetla ve tme vsiml sem si jak sem psal ze denni sviceni/dalky se maji tendenci zestelovat sjedou dolu a decentne nahoru jenze vsiml sem si i pri xenonech (mozna to bylo tim ze mi odesla vybojka na pravem a tak sem mohl lepe videt

takhe to funguje https://www.youtube.com/watch?v=2H1P9gTaZ6k
ooo děkuji za video po pravdě hledal sem něco podobného dost dlouho našel sem dost videii ale žádne nebylo takove dobré jako toto 
výhoda Polsky umím takže si jistě jíž poradím konečně sem se dozvěděl jak že to funguje
a konečně vím že manuální štělování mám snad dobré budu mít prasklou asik tyčku na tom motorku ... jelikož se mají tendenci světla hejbnout jak je rožnu
a že manualní jsou dobré předpokládám tím že funguje to štelování (jde mi nahoru i dolu manuálně tak snad cajk) a moc děkuji všem co se podíleli na popisu mého problému !
konečně se mohu pustit do domácí opravy čistění atd až na to příjde ten správný čas

výhoda Polsky umím takže si jistě jíž poradím konečně sem se dozvěděl jak že to funguje

konečně se mohu pustit do domácí opravy čistění atd až na to příjde ten správný čas