Prosím o info, prý mám špatný - nevím přesně jak se to nazývá, něco jako ventil nebo něco co odvětrávává klikovou hřídel. Nevíte kde je to v motoru a kde bych to mohl sehnat na opravu a kolik ta sranda stojí? Hlásí mi to přerušovaný poměr směsi řady válců 1 a 2 a prý je to tím, že tlak který je v klikové hřídeli se nějak nevrací a vytlačuje mi těsnění v klikové hřídeli a proto mi prosakuje olej a proto mi to hlásí ty chyby, neboť do prvních válců jde chudší směs. moc tomu nehovím tak se ptám zkušenějších. Auto mám čtvrt roku, tak se s tím seznamuji.
Asi máš na mysli seperátor / odlučovač oleje ..
Koupit nejlépe v BMW, cena cca 2500 - 3000 , zkontrolovat ostatní hadičky co tam jsou, a případně taky vyměnit.
Hodně lidí ani neví, že tam něco takového je, a dokáže to docela i pozlobit, mělo by to fungovat samozřejmě jak má ..
Ta jednička
Přílohy
52hadice_1.jpg (45.29 KiB) Zobrazeno 372 x
big_920454_img_1353659099.png (41.01 KiB) Zobrazeno 372 x
a nic jiného to nemůže být? Mám na mysli ještě nějaký jiný nebo je to jediný
filtr či separátor oleje, který ovlivňuje tlaky v klikové hřídeli? Jestli ano tak díky za radu, moc jsi mi pomohl. Nechám to hned opravit. Ještě maličkost, jak poznám že je špatný - vizuálně?
Krom samotného separátoru je potřeba vyměnit i všechny hadice, které k němu patří, jinak je to většinou zbytečná práce, bývají zanesené a popraskané. Doporučuji vyměnit co nejdříve...
Edit: starý separátor nemusí vykazovat známky poruchy, ale stačí ho rozebrat a bývá protrhaná/přilepená membrána uvnitř.