ahoj vsem, nedavno se mi po ranu rozsvitila kontrolka motoru a auto se klepalo, takze to jelo na min valcu. Po nacteni to vyhodilo zavadu na 3. a 4. valci. Objednal jsem proto 2 nove civky a zaroven vymenil vsechny svicky.
Druhy den rano za studena to stejny. Diagnostika opet vyhodila 3. a 4. valec, tak ted nevim do ceho se pustit driv ? Je mozne, ze to delaji vstriky nebo neco jineho ?
Za tepla se to chytne, ale myslim, ze to taky neni ono, protoze spotreba se zvedla na dalku o dobryho 1,5 litru. Dekuji za rady
Jinak se jedna o e39 530i z roku 2002. Tedy facelift.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39 - 530i stale vynechava 3. a 4. valec
Tak ja jen pridavam svuj postreh , vcera vyreseno - zapalovaci jednotka druheho valce vymenena , zn.Bosch z kelly pro me na slevu 470kc/ks.
To same jsem na tom aute ddelal kratce po koupi , taky nejel jeden valec , tehdy to byl ale vstrik na 3.valci .
Mam vse poznaceno v knizecce
.
Pokud mas novou jednotku a i vstrik-svicky taky , tak bych jeste pro jistotu se podival na ten separator , za to nic nedas a aspon si ho vymenis, ale nemel by rozhodit zapalovani, to se mi nejak nezda ale zkus to a pak hledej dale.
Jeste si vzpominam ze mi tohle delalo , kdyz mi praskla hadicka - cca 1cm v prumeru , uz si presne nepamatuju kde to bylo, ale bylo to zezadu z motoru , smerem u kastle , nejaky podtlak ci co to bylo, jelo mi to taky porad na 4 na 5 a 6 , hadicka byla sterela , origo v BMW stala 500kc!
To same jsem na tom aute ddelal kratce po koupi , taky nejel jeden valec , tehdy to byl ale vstrik na 3.valci .
Mam vse poznaceno v knizecce

Pokud mas novou jednotku a i vstrik-svicky taky , tak bych jeste pro jistotu se podival na ten separator , za to nic nedas a aspon si ho vymenis, ale nemel by rozhodit zapalovani, to se mi nejak nezda ale zkus to a pak hledej dale.
Jeste si vzpominam ze mi tohle delalo , kdyz mi praskla hadicka - cca 1cm v prumeru , uz si presne nepamatuju kde to bylo, ale bylo to zezadu z motoru , smerem u kastle , nejaky podtlak ci co to bylo, jelo mi to taky porad na 4 na 5 a 6 , hadicka byla sterela , origo v BMW stala 500kc!