Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Pravost najetych KM

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od matiz »

Nechci systém jen na vin, nechci aby se mi sousedi smali ze mam nahrkano pul milionu km. Preci jen jsou to citlive informace. Ovšem toto je uplne k hownu, protože smotávat se nebude uz jen před prodejem, ale v pocitam tak jednou do roka nebo minimalne před kazdou stk... Odchod na parek. Vysledek bude jen ten, ze ti kteří to delaji budou mit mnohem vice práce. Jedinne reseni jak tomu zabranit je na urovni automobilky, nebranit se tomu, protože kdyby se nedalo nic přizpůsobit tak bych videl ten neskutecny rev ze se musí kupovat jen nove origo jednotky, ale je podle mého skromného nazoru to udelat tak, aby to bylo u celého auta ekonomicky velmi nevyhodne, jinými slovy aby takove "korektni" smotani a omlazeni prislo majitele na vic, nez jaky je trzni rozdil v cene auta mezi 60k a 180k...
hurvajs77
Klubové ID: 2855

#42 Příspěvek od hurvajs77 »

:-D citlivé informace... :-D Ještě chvíli a bude Ti muset prodavačka v krámě podepsat se spodním prádlem podepsat mlčenlivost, když si budeš kupovat trenky... Už vidím, jak souded vezme bloček a tužku, opíše si všechny VIN aut v ulici, prověří a pka se bude smát lidem s nájezdem než má on, tj. větším než 25tis...

Ale souhlas, jak píšeš. Žádný systém, resp. aplikace nebude fungovat pokud to lidi budou chtít stočit. Zkurvená EU na to páky má, pokud by to chtěli udělat, už je to dávno. Stejně jako prznění motorů kvůli zpíčeným ekoteroristům.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
matiz
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od matiz »

Jako ja to nemyslel uplne doslovne, ale mit moznost proste jen tak bez niceho smirovat se mne moc nezamlouva... Rozumej tomu třeba tak, ty Máňo, pojd se podivat, ten hajzl naproti najel za rok 90k km, to by mne zajímalo kde na to nakrad, tolik penez za benzin, nop kde na to bere....

Uprimne receno je mi to volne, ale obavam se ze scenar který jsem tu popsal není nerealny a proste to nemusi vedet každý kolik najedu. Když to vezmem doslova tak i každý urad, nejen soused, ze -)))

Klidne vin a číslo tp, ale proste ne uplne zcela free. A stejne je to vlastne cele k nicemu -))))
hurvajs77

#44 Příspěvek od hurvajs77 »

jasně v pohodě, i já to napsal nadsazeně...
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#45 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

matiz píše:obavam se ze scenar který jsem tu popsal není nerealny a proste to nemusi vedet každý kolik najedu. Když to vezmem doslova tak i každý urad, nejen soused, ze -)))
to je problem cele spolecnosti, nikdo nechce nest odpovednost, tak se radsi vsichni "jisti" podobne "prizdis_acskyma" opatrenima... tenhle scenar je NEREALNEJ v normalnim svete kolem nas... naopak, pokud bude vse verejne, bude to zajimave i pro Financni urad a pod, kdy auta prestanou najizdet/nenajizdet podle toho, jestli majitel ma zpatky DPH ci nikoliv (pouze maly priklad k cemu by to slo pouzit)...
samo by ta skupina lidi stacela tacho pravidelne, ale tomu lze zamezit prostym zakazem manipulace s tacho (napr. pouze v autorizaku, oproti dokumentaci - kdo, kdy, pri kolika, proc...)
Napada vas nejaky legalni duvod, proc by mela existovat prakticky nonstop sluzba "stocime tacho" (jakoze dnes je v kazdem vetsim meste)?
“Ability is what you're capable of doing.”
Teddy

#46 Příspěvek od Teddy »

Navíc by si např. kdejakej zlodějíček s internetem v mobilu přímo na parkovišti zjistil, který auto má najeto nejmíň a který má teda ukrást.
Souhlasim s matizem. Je to citlivá informace. Kdo ví něco o bezpečnosti informací, tak ví, že citlivá informace je taková, která může být zneužitá. Pro každýho je citlivý něco jinýho.
hurvajs77

#47 Příspěvek od hurvajs77 »

jenže v reálném světě musí mít lidi tajemství... a v české podobě ještě ojebávat ostatní. Ty nevíš, že když máš nájezd 150tis tak jsi úplně ten nejvíc největší dement na světě? Mě to tak někdy přijde... Přitom jak jsem psal, pokud by EU chtělo zamezit stáčení, má na to páky. Stejně tak na plno jiných věcí
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#48 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

to je podobne zcestnej argument jako s manipulaci s tacho, ze kdyz je to tvuj majetek, tak s nim muzes delat co chces... mas doma vodo, plyno, elektromer? taky si ho koupis a venujes organizaci, ktera ty site provozuje... tak uplne stejny bys v kupni smlouve napsal/podepsal odstavec, ze chces uzivat vozidlo na verejnych komunikacich a proto souhlasis s "venovanim tacho ČR", tím pádem by s ním nikdo manipulovat nesmel (krom tech vyjimek v autorizaku) a hotovo dvacet... autorizaky si osetris velmi rychle nekolika "volavkama", takze je prejde chut na par "drobnych za velkej pru_er"...
uz jen to uvazovani kolik ma kdo najeto... dneska kdyz reknes, ze mas pres 200, kazdej druhej se cervena, orosi a prosi za odpusteni, ze jezdi po stejne silnici... lidi s 300 jsou jak desperati a 400plus je "Rebells club only" :wink:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#49 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Teddy píše:Navíc by si např. kdejakej zlodějíček s internetem v mobilu přímo na parkovišti zjistil, který auto má najeto nejmíň a který má teda ukrást.
Souhlasim s matizem. Je to citlivá informace. Kdo ví něco o bezpečnosti informací, tak ví, že citlivá informace je taková, která může být zneužitá. Pro každýho je citlivý něco jinýho.
A co VIN viditelne za oknem, nejsou z toho navaly horka? Co treba Carfax, provozovany v USA? http://en.wikipedia.org/wiki/Carfax_(company)
trochu jina liga... asi se neboji tajemstvi... nebo mozna lidi chapou, ze trocha ztraty soukromi je lepsi, nez mit v bazarech vsechny auta pod 200tis najeto...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od matiz »

Hanzi, mas v tom několik pomerne zásadních nepresnosti. zadny autorizak ti nestoci tachometr, ani neupravi nemá jak. Jedinne co ti v autorizaku radi a ochotne udelaji je vymena při poruse a v tu chvili se do nej nactou udaje z jiné jednotky kde je vse zalohovane, takze proste namaji zadnou moznost do toho procesu zasáhnout.

Potiz je v tom, ze proste auta s mnoha km jsou v ocich verejnosti neprodejne vraky, doslova a do pismene, takze aby se prodaly ty starsi, musí se smotat. Hotovo dvacet, vymalovano. A jsme zase u toho na zacatku. Moc pravdivých km, neprodejne. Smotane - proda se dřív i když je evidentni ze ty km jsou nerealne. A dva roky stara F10 s 60k a 180k - jaky bude financni rozdil při prodeji dejme tomu dvou identických aut ?? Kolik lidi pozna u auta které je fakt opecovavane jeho realny najezd a nebo stovecku smotanou? Ani ja si zdaleka nedovolim vyrknout nejaky JEDNOZNACNY ortel a myslim ze jsem tech aut uz par videl.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ve spoustě případů nejde ani tak o to, že by uživatel samotný nechtěl auto s klidně vyšším nájezdem, ale to by taky pojišťovny a leasingovky musely mít trochu jinak nastavené podmínky. Často je problém i jen v tom - že km nesedí kvůli tomu, že by kupec jinak auto nemohl prohnat leasingem či pojistit havarijně.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od matiz »

Ano, další pravdivy fakt!!! Pojistovny to velmi hezky pak spočítají. Totalka, totalka, totalka -))))
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#53 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

popisuju stav, jak by to mohlo byt, aby se s tim prestalo vyjeb_vat... tj. zamezit pocitu, ze si s tim muze delat kazdy co chce a omezit moznost uprav na autorizak...
Teddy

#54 Příspěvek od Teddy »

Hanz píše: A co VIN viditelne za oknem, nejsou z toho navaly horka? Co treba Carfax, provozovany v USA? http://en.wikipedia.org/wiki/Carfax_(company)
trochu jina liga... asi se neboji tajemstvi... nebo mozna lidi chapou, ze trocha ztraty soukromi je lepsi, nez mit v bazarech vsechny auta pod 200tis najeto...
No hanzi nevim, proč se hned tak posmíváš a útočíš. Pro mě za mě si dělej co chceš.
Já jsem jen napsal, že mi přijde logický a správný, že si ty km nezjistí každej jouda, co si za oknem přečte vin. Napsal jsem k tomu i další argument, kterej tu ještě nezazněl. Ty se jen posmíváš, ale argumenty jsi nepřidal. Teda kromě toho, že to v USA maji volně přístupný. Chápu, že je v tomhle případě lepší mít tu evidenci volně přístupnou, než jí nemít vůbec. No ale zkus to vzít tak, že když už se to u nás dělá, tak proč to neudělat rovnou líp a bezpečnějš.
Nic navíc to stát nebude, ten kdo kupuje auto, tak má stejně k nahlédnutí TP, takže to číslo protokolu pro něj neni žádná překážka. No a ostatní, kteří mají jen vin si to prostě nezjistí. Jsem možná nechápavej, ale já v tom problém nevidim. Naopak vítam snahu o takový zabezpečení. Nikomu přece neni nic do toho kolik já najezdim km.
Nebo se můžeme už teď těšit, jak si vykukové budou stahovat databáze o najetých km různých lidí?
Pochopil jsi, že žijeme v době, kdy nejcenější je informace? Například za co myslíš, že máš takový ty různý zákaznický slevy atd.? Je to za to, že jim poskytneš informace o sobě. Co, kdy a kde nakupuješ, jak často točíš který zboží, ve kterých lokalitách se pohybuješ atd. atd. Pak je otázka, jestli ty informace jsou "jen" využitý proto, aby ti sestavili lepší nabídku, nebo jestli ti pomocí těch dat vytahaji peníze z kapes, nebo i hůř. Možná ti to přijde jako paranoja, ale věř mi, že vim o čem píšu. Právě proto vítám jakoukoliv snahu, jak omezit přístup kohokoliv k osobním informacím.
Teddy

#55 Příspěvek od Teddy »

Hanz píše:popisuju stav, jak by to mohlo byt, aby se s tim prestalo vyjeb_vat... tj. zamezit pocitu, ze si s tim muze delat kazdy co chce a omezit moznost uprav na autorizak...
Možná jsi to už i zaregistroval, ale doba stáčení mechanických počítadel km už je pryč. Dneska se to dělá po kabelu. Tam ti žádná plomba z vodoměru nepomůže. :)
Je úplně fuk, jestli někde podepíšeš, že to počítadlo daruješ státu. Když to půjde stáčet, tak se to stáčet bude. Elektroměry a vodoměry by se taky stáčely, kdyby měly servisní zásuvku. Žádná plomba by je neochránila.

Po kabelu to totiš NELZE zabezpečit. Každý zabezpečení v počítači (po kabelu) je prolomitelný. Jen je to otázkou nákladů.
Možná kdybychom se vrátili k mechanickým počítadlům km, ty by byly zaplombovaný a ta plomba by byla kdykoliv pohledem zkontrolovatelná při stk, při prodeji auta atd.
Teddy

#56 Příspěvek od Teddy »

a do třetice....
automobilky se do toho zabezpečení nijak moc pouštět nebudou. Když jejich auta nepůjdou stočit, tak najednou budou mít v bazarech násobně vyšší stav tachometru, než konkurenční (zaručeně nestočené) auta. Tyto ojetiny tak budou mít zásadně nižší prodejní cenu, nebo prostě nepůjdou na odbyt. No a když si člověk bude vybírat nový auto, tak si řekne..... já si koupim BMW, ale pak ho budu špatně prodávat, nebo ho prodam za polovinu toho, co bych prodal audinu, tak co si asi vybere? Spousta lidí kalkuluje právě i rozdíl mezi pořizovací a prodejní cenou auta. Tedy kolik mě těch x let vlastnění auta bude stát.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od matiz »

Naprosto presne... Zacarovany kruh.
filiposvw

#58 Příspěvek od filiposvw »

matiz píše:Nechci systém jen na vin, nechci aby se mi sousedi smali ze mam nahrkano pul milionu km. Preci jen jsou to citlive informace. Ovšem toto je uplne k hownu, protože smotávat se nebude uz jen před prodejem, ale v pocitam tak jednou do roka nebo minimalne před kazdou stk... Odchod na parek. Vysledek bude jen ten, ze ti kteří to delaji budou mit mnohem vice práce. Jedinne reseni jak tomu zabranit je na urovni automobilky, nebranit se tomu, protože kdyby se nedalo nic přizpůsobit tak bych videl ten neskutecny rev ze se musí kupovat jen nove origo jednotky, ale je podle mého skromného nazoru to udelat tak, aby to bylo u celého auta ekonomicky velmi nevyhodne, jinými slovy aby takove "korektni" smotani a omlazeni prislo majitele na vic, nez jaky je trzni rozdil v cene auta mezi 60k a 180k...
A co nahlizeni do katastru nemovitosti. Taky staci znat jen adresu stavby apod. A zjistim si o tom na pockani vse potrebne. Kdo je vlastnik, zda je v zastave ci v exekuci apod. Docela citlivejsi info o sousedech nez kolik najel KM kvuli zavisti, a taky to jde.
Teddy

#59 Příspěvek od Teddy »

filiposvw píše: A co nahlizeni do katastru nemovitosti. Taky staci znat jen adresu stavby apod. A zjistim si o tom na pockani vse potrebne. Kdo je vlastnik, zda je v zastave ci v exekuci apod. Docela citlivejsi info o sousedech nez kolik najel KM kvuli zavisti, a taky to jde.
A přijde ti to snad v pořádku?
filiposvw

#60 Příspěvek od filiposvw »

Teddy píše:
filiposvw píše: A co nahlizeni do katastru nemovitosti. Taky staci znat jen adresu stavby apod. A zjistim si o tom na pockani vse potrebne. Kdo je vlastnik, zda je v zastave ci v exekuci apod. Docela citlivejsi info o sousedech nez kolik najel KM kvuli zavisti, a taky to jde.
A přijde ti to snad v pořádku?
Neprijde, ale je to tak a uz nekolik let fungunguje a nikomu to nevadi. Tim chci rict, ze pokud se provozuje takovato evidence, nebude problem rozjet evidenci KM pouze na VIN, protoze duvod proc to nezridit, ze soused me bude lustrovat kolik jsem najel KM je k smichu, haha.
Odpovědět