Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
problém s topením (IHKA) E39
-
- Kontaktovat uživatele:
od koupě mám problém s topením na E39 (před FL). topit topí, klimatizace chladí, ale teplota si dělá co chce. někdy teplota s aktuální souhlasí (zejména při velmi klidné jízdě), ale většínou to na 27 např vůbec netopí, teploty v interiéru okolo 22-23 dosáhnu, když dám např 29.
ale i tehdy se stane (např. když na to na dálnici pořádně šlápnu), že začne jít z výdechů studený vzduch.
pokud dám teplotu na 32 (maximální otevření všeho), topí to jak drak.
ježek je nový. mé tipy jsou (od nejpravděpodobnějších :))-> senzor teploty (který?), pomocné vodní čerpadlo (je tam?), ventil topení (?), vodní pumpa (? ale motor má teplotu ok)
verze IHKA je tahle:
http://www.chartersventures.com/car/bencoupe/e39ihka.jpg
ale i tehdy se stane (např. když na to na dálnici pořádně šlápnu), že začne jít z výdechů studený vzduch.
pokud dám teplotu na 32 (maximální otevření všeho), topí to jak drak.
ježek je nový. mé tipy jsou (od nejpravděpodobnějších :))-> senzor teploty (který?), pomocné vodní čerpadlo (je tam?), ventil topení (?), vodní pumpa (? ale motor má teplotu ok)
verze IHKA je tahle:
http://www.chartersventures.com/car/bencoupe/e39ihka.jpg
-
- Kontaktovat uživatele:
zavada definitivne odstranena. kdyz jsem mel venku panel, ventilator co vhanel vzduch k cidlu se tocil. ale to jsem mel panel vzhuru nohama. ted jsem se na nej dival jeste jednou, mel jsem panel jen povytazen, neobracel jsem jej a ventilator se netocil. rozebrano, vycisteno a namazano olejem - topi jak ma. kolisani teploty na dalnici byla dalsi zavada- nedoviral termostat a zustaval slabe pootevren.
- Don
mel bych tez jeden dotaz ohledne klimatizace. ted v zime, kdyz v aute topim, jde ze zadnich pruduchu ve stredovem tunelu pouze studeny vzduch. pokud nekoho vezu, je to neprijemne a vzadu moc teplo neni. je to tak normalni?
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
-
-
Don píše:mel bych tez jeden dotaz ohledne klimatizace. ted v zime, kdyz v aute topim, jde ze zadnich pruduchu ve stredovem tunelu pouze studeny vzduch. pokud nekoho vezu, je to neprijemne a vzadu moc teplo neni. je to tak normalni?
Snejk píše:pokud vzadu nemate kolecko studeny teply je furt studeny... ale nnei duvod ten vydech v zime pouzivat ten je tam na leto... zadek se uspesne chladi z podlahy a stropu.. tak je prakticky navrzeny cely princip toho topeni. stredove vydechy se prakticky nepouzivaj... kuli luxusu...
mari píše:Dělá mi to stejný 523i, ze zadu mi jde stále studený vzduch tak to mám pořád zavřený.
To je nějaká blbost. Já vzadu kolečko teplý/studený také nemám a fouká mi z tama zhruba stejně teplý vzduch jako ze všech ostatních výdechů. V zimě to využívám, hlavně než se auto vyhřeje, by bez toho byla v zadu dost zima.Bratn píše:to kolečko je pouze u některých verzí, pokud kolečko nemáš stejně jako já, tak je to asi normální, mě se to chová naprosto stejně, pokud se pletu, tak ať mě někdo opraví
Mám FL "sporák".