Zdravím,
může mi prosím někdo poradit.
Po letní odstávce jsem oživil svou 525d (stála na zastřešeném stání). Okamžitě nastartovala a cca 15min běžela. Popojel jsem ca 0,5m motor se vypnul a auto doslova umřelo. Pokusil jsem se jej znova nastartovat - točí, čerpadlo dává, ale nic.
Pojistky se zdají OK. Diagnostika se nejdříve nespojila s ničím - odtáhl jsem auto do servisu a teď se spojí se vším kromě řídící jednotky....
Měl jste někdo podobný problém? Bude KO ŘJ?
Děkuji za jakoukoliv radu
zkús pozrieť poistky v bloku RJ jednotky, je to malá krabička a sú tam 3 alebo 4 30A poistky, preventívne ich vymeň, vedia zaoxidovať a potom robiť problémy
je to zdroj elektriky pre RJ, takže pokiaľ sa nechce spojiť začal by som tam
Kdyby byla KO (nebo neměla napájení) jednotka motoru a nedávala vůbec žádné info nikam, tak budíky budou ukazovat maximální teplotu. Jestli auto má xenony, zkus je odpojit a diagnostiku připojit až potom. U některých aut xenony blokují komunikaci.
Diagnostika Autocomp (univerzální) - běžně načítá e36, e39, X5 a jiné.... Jednotka napájená je - pokud se vytáhne pojistka, teplota na budících vyletí nahoru a rozbliká se žhavení...
Nafty tam mám tak 1/4 nádrže - čerpadlo vrčí. Hlavní i podávací v nádrži jsem již měnil (je to už teda doba), ale snad by měly fungovat - to mě kdysi pozlobilo, když jsem najednou zůstal stát a nesvítila ani rezerva...
Auto xenony má, bylo připojené na diag opakovaně
Díky za tipy
Cerpadlo vrci neni diagnostika cerpadla, jestli taky dava naftu. Navic ctvrt nadrze je hranice, pri ktere e39 umre, pokud je problem s podavacim v nadrzi. Budik ukazuje lehce pres 15litru. Nejlevnejsi a nejjednodussi je dolit par litru nafty a zkusit to. Nebo kouknout do skryteho menu na palivo v nadrzich. Tusim, ze je to pod cislem 6.
Nedošla ti náhodou nafta?
A měl jsi tam zimní naftu nebo po delším stání udelala šlem,ktrý přicpal pal.filtr (zkazila se).dělá to zasr...ná bio složka v palivu.
Nafta nedošla a čerpadla také OK, nafta normálně teče.... Nenapadá mě nic jiného, než koupit (popř. nechat opravit) tu jednotku.... Ale přesto mně nejde do hlavy, proč by měla z ničeho nic odejít...