Jestli v autě nemáš někde další baterii

, tak by se ten odběr altíku musel ukázat. Podle mě neni možný, aby ti 140mA za 2-3 dny vytáhlo baterii. To máš cca 7-10Ah z její kapacity. Pro baterii 95Ah je to jak nic! Po 3 týdnech jí takovej odběr samozřejmě vyšťaví celou, to je jasný. Ale to tu v tuto chvíli neřešíme ne?
Pak mě napadá ještě vadnej startér, ale ještě je brzo stahovat kalhoty....
Měl jsem to na jedný lodi (sorry, že je sem furt taham). Byl načatej startér. Startovalo to maličko vlažnějš, ale hlavně to během několika vteřin totálně vytáhlo baterii. Když ten motor nechytil na první otočení, tak už jsem pak měl smůlu.
Dej tam nově nabitou baterii. Doufam, že jí neměříte hned po odpojení od nabíječky (už i s tim jsem se setkal). Změřte jí, jak je na tom. S autem nejezdi. Pak počkej ty třeba 2-3 dny (klidně jí můžeš každej den změřit, jak se vybíjí). Hlavně jí ale změř před startováním po těch 2 - 3 dnech.
Jestli bude baterie vybitá, tak můžeme vyloučit startér i IBS. To už ti zbyde jedině vadná baterie, nebo rozežraný auto (špatně změřenej odběr).
P.S. doufam, že ten odběr jste neměřili tim bezkontaktnim bazmekem, kterej se jen přiloží ke kabelu. Skutečně je potřeba při měření odpojit kabel od baterie.
P.P.S baterie po odpojení od nabíječky má napětí kolem 13,5V. Když necháš ten měřák připojenej, tak vidíš jak to napětí postupně klesá a během max. půl hodiny to klesne na konečnou hodnotu cca 12,6 - 12,8V. Proto je právě tak důležitý počkat. Když to změříte hned, tak se i vadná baterie tváří jako zdravá. Startovací proudy se většinou měří nepřímo (dopočítává je ten měřák). Při skutečnm měření startovacího proudu je ten měřák rozpálenej jako přímotop. Když tim plnou baterii změříš 3 - 4 x za sebou, tak jí tim dokonce vybiješ.