Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E61 535d problem s baterii

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
cajik8

#1 Příspěvek od cajik8 »

Ahoj Vsem.

Prosim resim asi mesic problem s baterii v me petce.

Prvni baterie cca za 7 mesicu odesla to je nahovno ale da se to.3 tydny zpet jsem tedy koupil novou,zajel nakodovat do bmw a jezdil bylo to ok.po 14 dnech uz byla baterka zase vybita a dneska rano uz mi to ani neskytlo.diagnostika pred 3 tydnama neukazala nic zvlastniho.dneska jsem byl premerit dobijeni pri nastartovanem motoru je to cca 14.6. Vypli jsme auto zamkly dvere atd jakoby sem od auta chtel pryc a hodnota na baterii byla cca 0.99.
Pote co odesla i ta druha dnes jsem tam dal nanovo tu starou na 30% dobitou a modlim se at zitra nastartuju.Ale jinak altik by mel byt ok a kdyz jedu motor dobiji.
Proto se ptam prosim neni hodnota pri vyplem motou na baterii prilis vysoka aby to auto pres noc vybila ? Nebo cim to muze byt kdyz jinak auto nic nevyhazuje? Zitra mam opet diagnoariku ale nic to 100% nevyhodi jako posledne.Prosim poradte diky ONDRA
airbone
Klubové ID: 1836

#2 Příspěvek od airbone »

cajik8 píše:Ahoj Vsem.

Prosim resim asi mesic problem s baterii v me petce.

Prvni baterie cca za 7 mesicu odesla to je nahovno ale da se to.3 tydny zpet jsem tedy koupil novou,zajel nakodovat do bmw a jezdil bylo to ok.po 14 dnech uz byla baterka zase vybita a dneska rano uz mi to ani neskytlo.diagnostika pred 3 tydnama neukazala nic zvlastniho.dneska jsem byl premerit dobijeni pri nastartovanem motoru je to cca 14.6. Vypli jsme auto zamkly dvere atd jakoby sem od auta chtel pryc a hodnota na baterii byla cca 0.99.
Pote co odesla i ta druha dnes jsem tam dal nanovo tu starou na 30% dobitou a modlim se at zitra nastartuju.Ale jinak altik by mel byt ok a kdyz jedu motor dobiji.
Proto se ptam prosim neni hodnota pri vyplem motou na baterii prilis vysoka aby to auto pres noc vybila ? Nebo cim to muze byt kdyz jinak auto nic nevyhazuje? Zitra mam opet diagnoariku ale nic to 100% nevyhodi jako posledne.Prosim poradte diky ONDRA
dufam ze diagnostiku davas robit bmw diagnostikou, nie nejakym univerzalnym pristrojom.
Taky problem moze sposobovat vadny IBS senzor, alebo nejaka anomalia na BSD zbernici (napriklad odidena rj zhavenia u diesela). Este treba mrknut MPM modul, casto odchadza a potom sa nevie auto uspat. Skus zistit ci sa auto po zamknuti po 16 minutach uspi. (prestane svietit na automate "P").
Aj chyby v ostatnych jednotkach mozu sposobovat problem, aj ked sa moze zdat ze vobec nemusia suvisiet s bateriou....
Teddy

#3 Příspěvek od Teddy »

Koukam, že ti nikdo moc nechce poradit. Asi to bude tim, že o bateriích sou toho tu napsaný stohy. :roll:
Začni tim, že si to načteš. Zjistíš tam, že ten odběr máš o řád větší, než bys měl mít. Až zjistíš co ti tam žere, tak se dá trochu poradit.
cajik8

#4 Příspěvek od cajik8 »

No prave ten odber jsem napsal ze mam vetsi a proto bych potreboval trosku poradit co to muze byt a jestli se to nekomu nestalo.To vyhledavani temat mi tu moc nejde jsem jen na mobilu proto jsem radsi zalozil nove tema klidne hodne jen odkazy..Dneska jsem uz zase nenahodil tak musim zase prehodit baterie a napichnout to,ale v bmw mi nerekli co to je a nepocitam ze se dneska neco zmeni.Auto se normalne uspi ale ta jodnota 0.99 byla namerena asi5 min od vypnuti motoru takze po uspani mi to mozna ukazuje jine hodnoty.
Jeste me napadlo jestli tam nemuze byt neco co to dobijeni treba za jizdy odpoji nebo tak neco.
inspi1981

#5 Příspěvek od inspi1981 »

Než auto usne, tak odebírá docela dost. Musíš to merit až usne, jestli usne
Teddy

#6 Příspěvek od Teddy »

Vlez si do auta, zamkni a čekej až auto usne. Pak vytahuj pojistky a dívej se na ampérmetr. Tak zjistíš která jednotka ti neusíná a bere stále proud. Pak se to dá řešit dál.
Šel bych primárně po tý spotřebě. Dobíjení bych nechal až na pozdějš. Už jen proto, že jsi změřil, že to dobíjí.
Na autorizáky nespoléhej. Já mam dost špatný zkušenosti s inveltem. Je to banda neznalců.
cajik8

#7 Příspěvek od cajik8 »

Diky za rady.Nez to nekde necham za hafo penez stat a nekdo se v tom bude pomalu hrabat,radej zkusim lehci moznosti sam a zbytek bych resil servisem.Jinak to nechavam delat v sotea.cz je to bmw servis ale ne autorizovany tak maji treba diagnostiku za 400kc a levnejsi hodinovku,nicmene zatim jsem na aute nic velkyho servisovat nusel.tak neznam jejich dovednosti.Uvidime ted:) Je tam opet nova baterka doplna dobita.

Jinak druha vec ze ted toho zase tak nenajedu cca 20-30 km za den ale nemyslim si ze by to na to melo tak velky vliv.jen kdyz to neco odebira tak se to nestihne tak dobit zpet ale 14 dni na novou baterku je fakt dost malo.
sedyvlk6

#8 Příspěvek od sedyvlk6 »

Mám taky asi IBS v kopru ale co mě nemile překvapilo tak v BMW servisu mi oznámil technik že IBS stojí cca 4000,- ale ještě je potřeba za další 2000,- přikoupit nějaké kabely jelikož se díl inovoval a bez těch dodatečných kabelů bych ho nezapojil do auta. 8O 8O
cajik8

#9 Příspěvek od cajik8 »

Kluci tak je to IBS plus nejaky generator ktery stoji asi taky 3000.
Chci se zeptat nedela nekdo dily na bmw s nejakou slevou? Za takovy dve blbosti mi to prijde i hodne:P Je to to co napsala diagnostika a nejspis i priznaky tomu napovidaji.
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matiz »

Ve felicii nic takoveho neni, coz to takhle vymenit :D
sedyvlk6

#11 Příspěvek od sedyvlk6 »

matiz píše:Ve felicii nic takoveho neni, coz to takhle vymenit :D
:?: :roll: :roll:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matiz »

No proste kdyz je 6k moooc, tak je nejlepsi vymenit za auto ktere takove naroky nema, ne ???

Jinymi slovy, BMW je premiova znacka, stajne jako mercedes, porsche, audi a to jsou jeste s odpustenim, nemyslim to zle , ale jsou to mrdky ve srovnani s opravdovyma PREMIOVYMA limuzinama ktere u nas ani nejezdi a obcas pry v tej praze... Proto nerikam tomu ani servisni naklady, ale provozni naklady, a ty u 5er budou proste vyssi nez u felicie nebo at srovnavam srovnatelne rokem, tak fabie no :x Pocitejte s tim, ze co neni z druhovyroby, nebo jinal a lepe, co se nedela masove v druhovyrobe, to si necha BMW proste zaplatit, protoze nemate jinou sanci nez original dil a nebo pouzity dil. Nic je netlaci k tomu, aby slevnili...

A pocitejte s tim, ze provozni naklady u 5er pokud je chce mit clovek vakt vyvonenou jsou v desitkach tisicich Kč rocne. Chapu spis ze dotaz na slevu je minen v domeni, ze tady panujou slevy tak jako v auto kelly nebo elitu. Ani píííču... Jsou pekne rozdelene do kategorii a na neco marze jsou no a na neco ne. Dily ktere se nedaji nahradit a jsou pomerne nutne spadaji do acka, coz znamena ze to nepokryje ani dopravu ke mne -) Legrace je shanet slevu na dil za tisicovku v originale...

EDIT: klidne to muze byt dva, tri roky auto na ktere ani temer nesahnete, meni se jen spotrebak a pak to prijde. A jde se rozbijet prasatko... Ale pak je zase klid. Jsou to fajn auta, pokud nemaji v motoru kod N, to N tam je myslim od toho ze jako nebrat -))
cajik8

#13 Příspěvek od cajik8 »

Ja si nemyslim ze 10 litru je malo za nejake 2 nahradni dily a ani jsem nerekl ze to platit nebudu nebo nechci to kupovat a kdybych chtel fabii tak si ji proste koupim.Jen resim to jestli to nejde udelat jinak nez to objednat vylozene pres bmw kde ocividne vymysli dalsi nesmysly aby se nahradni dily zdrazovaly i na starsi vozy a i tady jsem nekde videl napriklad 20 procentni slevy coz mi zaplati treba praci na aute pani milionari ..V cartecu v ostrave mi to o tom kabelu rekli taky 4100 ibs plus 1800 kabely plus 3500 generator to jeste ani nevim ktery mysleli ale prej to u 5tek odchazi velmi casto a spolecne se to skratuje.v sotea to maji zase skladem rekli mi konecnou cenu i s praci,ale ty kabely nezahrnovala a prej to delaji 2krat tydne.Tak nevim co kde objednat aby neco nechybelo kdyz kazdy rika neco jinyho.
A co se tyce provoznich nakladu,tak to samozrejme pocitam ze to je drazsi net koncernovka a japonci nejsem dement.
cajik8

#14 Příspěvek od cajik8 »

A jeste bych se chtel zeptat at to tady nekde hodinu nehledam.

Ten Ibs prej po nejake dobe nespusti dobijeni baterie a proto se mi baterka vybije uplne.Chci se zeptat na nejaky casovy interval,kdy to vlastne uz prestane dobijet protoze kdyz jsem to premeroval, tak po cca 40 km porad dobijela podle meraku a i bezprostredne po vymene baterie.A v pripade nedobijeni jak dlouho muzu trvat nez se baterka vytriska kdyz je nova napriklad tyden?
cajik8

#15 Příspěvek od cajik8 »

A jeste bych se chtel zeptat at to tady nekde hodinu nehledam.

Ten Ibs prej po nejake dobe nespusti dobijeni baterie a proto se mi baterka vybije uplne.Chci se zeptat na nejaky casovy interval,kdy to vlastne uz prestane dobijet protoze kdyz jsem to premeroval, tak po cca 40 km porad dobijela podle meraku a i bezprostredne po vymene baterie.A v pripade nedobijeni jak dlouho muzu trvat nez se baterka vytriska kdyz je nova napriklad tyden?
sedyvlk6

#16 Příspěvek od sedyvlk6 »

matiz píše:No proste kdyz je 6k moooc, tak je nejlepsi vymenit za auto ktere takove naroky nema, ne ???

Jinymi slovy, BMW je premiova znacka, stajne jako mercedes, porsche, audi a to jsou jeste s odpustenim, nemyslim to zle , ale jsou to mrdky ve srovnani s opravdovyma PREMIOVYMA limuzinama ktere u nas ani nejezdi a obcas pry v tej praze... Proto nerikam tomu ani servisni naklady, ale provozni naklady, a ty u 5er budou proste vyssi nez u felicie nebo at srovnavam srovnatelne rokem, tak fabie no :x Pocitejte s tim, ze co neni z druhovyroby, nebo jinal a lepe, co se nedela masove v druhovyrobe, to si necha BMW proste zaplatit, protoze nemate jinou sanci nez original dil a nebo pouzity dil. Nic je netlaci k tomu, aby slevnili...

A pocitejte s tim, ze provozni naklady u 5er pokud je chce mit clovek vakt vyvonenou jsou v desitkach tisicich Kč rocne. Chapu spis ze dotaz na slevu je minen v domeni, ze tady panujou slevy tak jako v auto kelly nebo elitu. Ani
píííču... Jsou pekne rozdelene do kategorii a na neco marze jsou no a na neco ne. Dily ktere se nedaji nahradit a jsou pomerne nutne spadaji do acka, coz znamena ze to nepokryje ani dopravu ke mne -) Legrace je shanet slevu na dil za tisicovku v originale...

EDIT: klidne to muze byt dva, tri roky auto na ktere ani temer nesahnete, meni se jen spotrebak a pak to prijde. A jde se rozbijet prasatko... Ale pak je zase klid. Jsou to fajn auta, pokud nemaji v motoru kod N, to N tam je myslim od toho ze jako nebrat -))
Nezlob se na mě ale IBS modul podle mě není provozní náklad stejně tak jako třeba CCC a u aut jak ty říkáš PREMIOVÉ značky bych tyhle věci nečekal. Jde o to že i já si bláhově myslel že když si kupuji BMW 5 řady že už tam bude nějaká kvalita komfort tím nemyslím. Od roku 2003 jde BMW s kvalitou dolů a pomalu se blíží na úroveň Renault ,Ford atd tak že mé další auto bude Nějaká mr...a a budu si říkat že jsem ušetřil alespoň na kupní ceně.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od matiz »

Ja to myslel tak, ze je proste vyrazne levneji nesezenes a je treba pocitat s tim, ze to auto neco sezere, no... Ne ze je to jen pro milionare, to sice je, ale jako nove, ne jako ojetina...

Ten kdo da na tento dil 20% slevu jej bud ukrade nebo ma k cenikove cene prirazku a z te da vic % dolu, i kdyz muzu se taky pekne mylit.

20% slevy jde dosahnout, videl jsem na vlastni oci uz 44% slefaaaa, malem mne oci vypadly z dulku, ale nikdy jsem nevidel velke slevy na elektro dily, jednotky atd. Tam to proste nejde a plati co jsem psal vys, kde nemusi, tam nepusti ani chlup...

Vlkovi: Vsechny automobilky jdou s kvalitou dolu, i ten Reneeee... Smula ze vetsina baworu ma cislo na tachaci podruhe, nektere potreti, ale houby vydrzi, to jo... Zlaty bawor, ale jak rikas, preju ti abys usetril.

edit: Jo a mimochodem jelikoz bmw vi ze tam ma nejaky maly problem alespon ti to CCC slevnili z 90k na neco malo pres dvcet.

Az nejaky Renee najede tri kila tak to bude totalni vrak, kdezto ta petka je po tech trech kilech na urovni toho noveho rencka... A to se bubec nebavim o ovladatelnosti auta, vykonu, komfortu.
sedyvlk6

#18 Příspěvek od sedyvlk6 »

matiz píše:Ja to myslel tak, ze je proste vyrazne levneji nesezenes a je treba pocitat s tim, ze to auto neco sezere, no... Ne ze je to jen pro milionare, to sice je, ale jako nove, ne jako ojetina...

Ten kdo da na tento dil 20% slevu jej bud ukrade nebo ma k cenikove cene prirazku a z te da vic % dolu, i kdyz muzu se taky pekne mylit.

20% slevy jde dosahnout, videl jsem na vlastni oci uz 44% slefaaaa, malem mne oci vypadly z dulku, ale nikdy jsem nevidel velke slevy na elektro dily, jednotky atd. Tam to proste nejde a plati co jsem psal vys, kde nemusi, tam nepusti ani chlup...

Vlkovi: Vsechny automobilky jdou s kvalitou dolu, i ten Reneeee... Smula ze vetsina baworu ma cislo na tachaci podruhe, nektere potreti, ale houby vydrzi, to jo... Zlaty bawor, ale jak rikas, preju ti abys usetril.

edit: Jo a mimochodem jelikoz bmw vi ze tam ma nejaky maly problem alespon ti to CCC slevnili z 90k na neco malo pres dvcet.

Az nejaky Renee najede tri kila tak to bude totalni vrak, kdezto ta petka je po tech trech kilech na urovni toho noveho rencka... A to se bubec nebavim o ovladatelnosti auta, vykonu, komfortu.

Zlatá Z3 a B5 1,9 tdi
cajik8

#19 Příspěvek od cajik8 »

S tim co napsal Sedyvlk6 se stotoznuji.Podle me je provozak baterka co se tohoto tyka a tady ty srandy kolem jsou namaskovane investice a tema kabelama atd je jeste zdrazuji.vcetne baterie dat 15 litru jen aby to nastartovalo mi prijde dost.Baterka za 4000 to je jeste cajk kdybych ji ja vul nekupoval kdyz byla jeste dobra,to byla chyba ma ted mam 2 funkcni baterky.
Jinak prosim poradte co je to ta chyba 4A15-Generator???
Potrebuji to vedet skrz to abych mohl ten dil objednat nebo jak se dil doopravdy jmenuje.
Ibs senzor mi vyjel pod nazvem 4A66-RIZENI AKUMULATORU.
sedyvlk6

#20 Příspěvek od sedyvlk6 »

cajik8 píše:S tim co napsal Sedyvlk6 se stotoznuji.Podle me je provozak baterka co se tohoto tyka a tady ty srandy kolem jsou namaskovane investice a tema kabelama atd je jeste zdrazuji.vcetne baterie dat 15 litru jen aby to nastartovalo mi prijde dost.Baterka za 4000 to je jeste cajk kdybych ji ja vul nekupoval kdyz byla jeste dobra,to byla chyba ma ted mam 2 funkcni baterky.
Jinak prosim poradte co je to ta chyba 4A15-Generator???
Potrebuji to vedet skrz to abych mohl ten dil objednat nebo jak se dil doopravdy jmenuje.
Ibs senzor mi vyjel pod nazvem 4A66-RIZENI AKUMULATORU.
Není to jen IBS ale dalších plno věcí které jsou udělány tak aby jejich oprava defakto byla výměna celého dílu. Řízení,CCC, světla mechanismus na sedačkách ,jednotky které padají jedna za druhou no a je toho víc a to si myslím že u auta které nové stojí k 1,5 mega by prostě nemělo být. Švagr má X5 2008 a auto jak kdyby bylo nastavené na 5 let a totál se sere a to bylo pravidelně servisované v origo BMW servisu.
Odpovědět