Vyměnil jsem v klíčku elektroniku a zamykání, odmykání a kufr funguje. Zastrčím klíček do zapalování a nenastartuji. Vyndám klíček dám tam funkční a nastartuji. Vyndám jej dám s tou vyměněnou elektronikou a nastartuji také. Chvilku počkám a ten klíček znovu nestartuje. Může mě někdo poradit?.
dell píše:immo. Velice stručná odpověď. Můžeš to přiblížit každý neví vše.
Nemáš v tom klíči imobilizér ... Bez něj to prostě nastartovat nepůjde.... Zkuz ten klíč co ti to na něj nestartuje dát do zapalování,přiloý k němu ten starý a zkus zastartovat ....
Tak jsem to zkoušel, dal jsem k tomu klíči pokud tomu dobře rozumím starou desku a nic. Nemůžeš napsat, ano imobilizér je na desce. Pokud je to tak, kde je a jestli jde vyměnit. A nebo musím někam zajet kde jej přihlásí?.
Už jsem to psal. Vzal jsem svůj starý klíč a vložil do něj jen tu desku která je jak píšeš na odemčení. Obě strany klíče jsou z mého auta ne ze starého klíče z kterého jsem desku vyměnil. Starý klíč je od jednoho našeho kolegy který mě jej poskytl pro výměnu desky.
Jestli je to diamant, můžeš měnit co chceš, ale čip imobilizéru je osminohý šváb ELM100030A na tištěném spoji dálky. Po nastartování s původní (správnou) elektronikou lze cca 20 vteřin nastartovat i bez čipu, třeba šroubovákem. Rada zní - buď nový klíč, nebo zajít třeba do servisu mobilů a nechat si přehodit z původní elektroniky ten osminohý šváb. V něm jsou data pro nastartování.