mám 530i M54 motor 170kw a před 2 měsíci jsem dolíval 2l Castrolu 5W-30 a znovu mi to hlasí ať doliju 1l oleje.. Je to normální ?! Lije tam někdo stejný olej nebo mám zkusit hustší olej 5W-40 ? Protože už na to nemám nervy

Ahoj olej to s určitostí papa,,tedy pokud nikde nic neteče..spočítej si kolik oleje naliješ na jaký km nájezd a podle toho se rozhodni,,bud prodej auto,,nebo olej dolívej a neřeš to,,pak je cesta bud středná opravy hlava gufírka ventilů,,ale i to nemusí pomoci,,protože to muže jít přes kroužkyDanek55 píše:Zdravím všechny,
mám 530i M54 motor 170kw a před 2 měsíci jsem dolíval 2l Castrolu 5W-30 a znovu mi to hlasí ať doliju 1l oleje.. Je to normální ?! Lije tam někdo stejný olej nebo mám zkusit hustší olej 5W-40 ? Protože už na to nemám nervy. Mám najeté 258 xxx. A jezdím s tím většinou každý den. Pod autem skvrny nejsou tak může mi někdo říct kde se ten olej ztrácí ? Kde může být chyba.. Díky za rady.
Já mám dojem, že jsi oleje prodával, ale tohle není správná informace. Olej, specifikace BMW 0W-30 je ACEA A3/B3. Lehkoběžný oleje jsou A1/B1Bratn píše:...Tento lehkoběžný olej vyvinutý na Long life...