Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zadní náprava E39 528 Sedan - nevim si rady

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od DjPILLI »

Ahoj kluci...
Mám věčnej boj se zadní nápravou...
začlo mi dřít pravě zadní kolo o lem při většim zatížení nebo kyž to víc houpne..řikám si, tlumiče a pružiny už by na to mohli mít nárok...
Tak jsem je vyměnil, pružiny, tlumiče a přitom i horní ramena a staby.
Všechno jsem to složil, dobrý...
Jenže... auto je furt stejně níž vpravo než vlevo, stále dře, a fakt už nevim co s tím...
a ještě se mi stává že když tomu naložím na jedničku tak se ze zadu ozve divný zvuk..jako kdyby něco dřelo... nevim jestli je to o ten podběh, nebo to pochází z kardanu, ložiska...

díky za nápady.
EdyBoyS

#2 Příspěvek od EdyBoyS »

a dřou obě kola nebo jen jedno?

pokud obě, tak máš možné moc široké gumy/kola... to mi dělá také, ale mám ráfek 10Jx18" a gumu 285/35...

a pokud jen jedno, tak možná špatná poloosa nebo ložisko... zkus dát auto na zvedák a zavyklej kolem doboku... neměla by tam být žádná vůle
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DjPILLI »

dělá to jen jedno kolo...
vyklat jsem zkoušel..s těmi novými rameny tam vůle není...
Ráfky mám 8Jx17.. origo E39 v tom taky nevidím problém...
Jen mě právě udivuje, že i potom co jsem dal nové tlumiče a pružiny je auto furt dá se říct nízko, a to hlavně na té jedné straně :(
vrak po*****... jsem koupil dobrou past... už aby to bylo z baráku...
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DjPILLI »

To hučení na jedničku jsem po delším zkoumání objasnil.. je to asi uložení kardanu, protože při škubnutí s plynem to pěkně bouchne do podlahy... takže není co řešit...

ale ta náprava mi prostě nejde do hlavy... to kolo co drhne o lem je vidět že je prostě i víc ven z auta, přitom vše je jak má být, měl jsem to komplet dole, a skládal zpět... prostě nevim :)
Odpovědět