Filozof píše:možná jel na nouzovej řežim nebo měl ucpanej DPF.
Na nouzak urcite nejel to by rekl na svoju " obranu" a Nemci si s ucpanym DPF jezdit nedovoli...
320koní je setsakra znát to mi věř. a 200 vs 320koní plus větší krouták bude fakt dost poznat.
Jedině problém s motorem nebo DPF, nebo převodovkou, případně neměl Sport.
Opravdu nemel absolutne zadny problem ani s motorem ani DPF ani prevodovkou. Prave proto mi to celou dobu vrta hlavou a prave proto to sem pisu. Co mas na mysli tim " nemel Sport" ?
Je sice fakt ze jsem na tom powerboxu docela pridal i co se tyka vzkonu v otackach ale prece jen ta krabicka za 50,- EUR nemuze delat takove "zazraky'
na druhou stranu napr. podle teto diskuse je u 2-litroveho motoru prece jen slusna rezerva na chiptuning:
Filozof píše:Tak si změr zrychlení 0-100km/h a 0-200km/h ideálně podle aplikace třeba na androidu. At je to přesné. Pak sem nahoď a můžeme porovnat s mercedesem kterej to má na papíře.
dobrej napad.. jakou konkretni aplikaci na to doporucujes?
(jestli je neco lepsiho nez stopky)
najdi si appku s gps - stopky jsou k ničemu, než je stiskneš, tak je tam chvíle prodleva...nejlíp něco, co ti počítá rychlost a jakmile přesáhneš 100, tak se sepnou...a u 200 vypnou
je jich více ale mrkni se co to umí. Na youtube je toho dost.
ok super diky za tip..
No ja se na dalnici (kde se da jet rychleji) dostanu tak jednou za 1-2 mesice takze to chvilku potrva.. Nicmene jelikoz mne to samotneho skutecne zajima tak na to urcite nezapomenu a pri pristi prilezitosti vyzkousim....
ale oktavka vazila 1350kg a mercedes 1750kg (+ v kazdym aute jeden ridic 90kg).
taky myslim ze kdybychom zkouseli nejakej zasadnejsi race, treba i O - 100, tak MB musi vyhrat, ale je to zajimavy jak ty ctyrvalce jsou v urcitym spektru otacek pruzny)...
Navíc pokud i blbá oktávka má čipem 120KW tak už jsme zase jinde. Je to rychlé auto po přímce to jo a dejchá hodně autům na záda a pak i 40KW a krouták navíc nepomůže. Ty 4metráky to auto dost zatíží pro zrychlení je pak potřeba více úsilí.
Ale jak oktávka vjede na zatáčkovitej terén tak je BMW nebo MB někde jinde. Prostě tam kde oktávka letí ven ze zatáčky je BMW či MB na tom daleko líp.
Takže ano čiplá oktávka 120-125KW dokáže potrápit kdejakej dražší a silnější 3litr do určité rychlosti... (AUDI, MB, BMW)