Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nefunkčni řidičova sedačka E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DawletE30
Klubové ID: 2395

#1 Příspěvek od DawletE30 »

Zdravim, chtěl jsem se poptat zda nevi někdo, nebo poradi proč z ničeho nic přestala chodit řidičova elektricka sedačka, nejde vubec nějak štelovat. Dival jsem se na pojistky a vypadaji že jsou OK, druha strana funčuje normalně. Konektory jsem taky kontroloval a byly všechny zapojene.
Diky za každou radu.
Lucifer
Klubové ID: 3086

#2 Příspěvek od Lucifer »

Mě třeba odešly spínače na e36 jsou ale stejný a jak jsou vevnitř rozpadlý a opálený kontakty tak jakýkoliv pohyb spínačem jde do zkratu a vyráží to pojistky. Pak změřit přívody 12V a kostru jestli to tam jde
Jergus

#3 Příspěvek od Jergus »

Šteluje ti volant? Jestli ne, tak je to velmi pravděpodobně i třeba jen povysunutý konektor z boku na sedačce zevnitř pod těmi štelovacími knoflíky. Zasunout, přidělat... Občas se vylomí při posunu sedačky dozadu dolů...
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aDAm_2 »

Sorry že se vetřu. Ale mě zase na E34ce přestala fungovat pravá půlka naklápění opěradla :( dolu to sjede ale nahoru jede jen levá půlka takže mám teď opěradlo pěkně nakřivo :( Nesetkal se s tím někdo? Motor? Mechanizmus nebo jen elektrika?
DawletE30

#5 Příspěvek od DawletE30 »

volant je normalni nechanicky, ma jenom pamět sedaček, když zmačknu pismeno M na paměti tak se rozsviti červena dioda a nic se neděje, konektory pod sedačkou jsem všechny poodpojoval a znovu zapojil, i pojistky v kufru a kastliku jsem zkontroloval všechno se zda byt v pohodě. Ale sedačka nejde :roll:
Netopyr
Klubové ID: 3124
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Netopyr »

když zmáčkneš M a to se rozsvítí, tak pak musíš zmáčknout číslo na který chceš uložit aktuální sedačku.
vlastní sedačka se začne (má začít) hejbat jenom po stisku čísla, v případě že je klíček vypnutej, tak jen stiskneš a sedačka, zrcátka a volant se přenastaví sami do správné polohy, když jedeš (nebo když je klíček zapnutej, tam jsem až nelaboroval), tak pro posun sedačky podle paměti musíš ten čudlík s číslem držet dokud se "to hejbe"

Net.
DawletE30

#7 Příspěvek od DawletE30 »

Netopyr píše:když zmáčkneš M a to se rozsvítí, tak pak musíš zmáčknout číslo na který chceš uložit aktuální sedačku.
vlastní sedačka se začne (má začít) hejbat jenom po stisku čísla, v případě že je klíček vypnutej, tak jen stiskneš a sedačka, zrcátka a volant se přenastaví sami do správné polohy, když jedeš (nebo když je klíček zapnutej, tam jsem až nelaboroval), tak pro posun sedačky podle paměti musíš ten čudlík s číslem držet dokud se "to hejbe"

Net.
Ja vim jak se nastavuje sedačka :wink: to muj problem neřeši, tim že se mi rozsviti červena kontrolka jsem chtěl řict že je to jediny co mi funguje na te sedačce, nejde ani pamět ani posun, sedačka je uplně mrtva, nezna někdo šikovneho elektrikaře z okoli Ol? Podle mě do toho nejde žadna štava, neni možne že najednou odejdou všechny motorky a vyhřivani :roll:
Netopyr
Klubové ID: 3124
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Netopyr »

jestli se nepletu, tak tlačítko je na dveřích, takže klidně může bejt přerušenej kabel napájení celý sedačky - zkus to proměřit, případně si zkušebně natáhni jinej kablík, nehledal bych závadu hned v sesli...

Net.
jararak

#9 Příspěvek od jararak »

volant je elektricky ak je sedacka elektricka, cize mas bastl
ardo

#10 Příspěvek od ardo »

Mám úplně stejný problém.
Do sedačky jde proud,ale sedačka nereaguje + nejde vyhřívání.Druhá sedačka bez problémů...

Vyřešil to někdo?
Perunwit
Klubové ID: 2962

#11 Příspěvek od Perunwit »

tak taky přihodím dotaz:

mám sedačky i volant v elektrice ale, nefunguje mi tlačítko M na dveřích. Když ho zmáčknu a potom číslo do kterýho by se pozice uložila, tak se nic neděje. Tlačítko pozice potom nedělá nic. Jeden čas to chodilo, tak si pamatuju, že když se to M zmáčklo, tak zasvítilo víc... teď svítí pořád stejně, je to podle mě jenom podsvícení, aktivace tlačítka už neprosvítí. Nějakej nápad? Pojistky jsou v celým autě OK.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

tady mate schema jak to funguje, cele to ridi ten multiovladac na boku sicny...
Přílohy
e39 sicna1.jpg
e39 sicna1.jpg (44.98 KiB) Zobrazeno 165 x
e39 sicna.jpg
e39 sicna.jpg (55.02 KiB) Zobrazeno 165 x
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět