Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna náboje s ložiskem na E39 530d face, př. náprava

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Jak si vyměním celej ten náboj s ložiskem na E39?
dneska jsem se o to pokoušel, ale marně...

mám klasické nářadí jako klíče, ráčny, torxy, imbusy, 2 zvedáky na 3T pojízdné a nějaké ty šroubováky atd... stahovák ale žádný nemám...

Dneska jsem sundal kolo, povolil třmen, sundal ho, pak následovalo sundání kotouče a odmontování stabilizační tyčky...

pak jsem povolil 2 šrouby v náboji, ale u druhých 2 mi zavazel tlumič... zkusil jsem tedy povolit tu objímku a srazit celej ten náboj z tlumiče dolů, ale šlo to jen o 2cm, víc ne...

není na to nějakej fígl?? nebo musím i ramena a čep řízení odmontovat pryč?
horan
Klubové ID: 4040

#2 Příspěvek od horan »

Jde to tak jak si to delal, jen musis dostat ten tlumic jeste niz. Na ten spodni se pak dostanes uplne normalne, ale ten vrchni bude porad trosku "prekrytej" tlumicem. Musis tam prostrcit kratkej gola orech a pak napichnout prodlouzeni. Lepsi to je ve dvou, kdy ti nekdo tehlici s loziskem "prislapne". Ale jde to i o samote.
EdyBoyS

#3 Příspěvek od EdyBoyS »

horan píše:Jde to tak jak si to delal, jen musis dostat ten tlumic jeste niz. Na ten spodni se pak dostanes uplne normalne, ale ten vrchni bude porad trosku "prekrytej" tlumicem. Musis tam prostrcit kratkej gola orech a pak napichnout prodlouzeni. Lepsi to je ve dvou, kdy ti nekdo tehlici s loziskem "prislapne". Ale jde to i o samote.
a ten šroub co drží tlumič ke stabíku musím vyšroubovat úplně celej, nebo stačí jen vyšroubovat matici a rozpáčit tu svorku??
Moc dolů ten tlumič nešel totiž, jen tak o 1cm, víc nešel... zkusím ten šroub vytáhnout celej a snad už to půjde...

ramena sundávat nemusím ne?
Daudgen
Klubové ID: 2271
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Daudgen »

vyndej tlumič, je to jednoduchy. pak to jde jako po masle
Zama

#5 Příspěvek od Zama »

Dělal jsem to na tom samém autě asi čtyři roky zpět. Už si přesně nepamatuju čím jsem to dělal ale vím 100% že z tlumičem jsem vůbec nehýbal. Vím že dva šrouby šli pěkně a teď nevím jestli jeden nebo dva jsem vytáčel po kousku snad 15min kvůli nedostatku prostoru.
EdyBoyS

#6 Příspěvek od EdyBoyS »

Tak už to mám hotové. Trvalo mi to celkově se vším všudy 4 hodiny a to jsem tuhle výměnu nikdy předtím nedělal a ani nejsem automechanik...
Sundal jsem kolo, odmontoval brzdový třmen, odmontoval kotouč, dále následovalo přizvednutí ramen malým zvedákem aby se dala odpojit stabilizační tyčka, pak jsem vyšrouboval matici a vyklepl šroub který prochází skrz tlumič a následně nastříkal spodek tlumiče odstraňovačem rzi, rozpáčit objímku velkým šroubovákem a po pár ranách gumovou palicí jsem náboj celý srazil dolů z tlumiče. Kámoš mi to přidržel rukou dole, abych povolil všechny 4 šrouby a vyměnil jsem ložisko i s nábojem kus za kus... Vše je ok, kolo absolutně bez vůlí, takže naprostá spokojenost.
volil jsem značku FAG, tak snad to něco vydrží :-)
Odpovědět