Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

dopojení výhřevu sedaček

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Řeším už asi rok problém s dopojením výhřevu sedaček, tak si to nakonec budu asi muset udělat sám, proto sem vkládám dotaz...
Moje auto nemělo vyhřívané sedačky, ani lištu s tlačítky pro výhřev, koupil jsem tedy ze stejného vozu, úplně ty samé sedačky (alcantara sportsitze) akorát s výhřevem.
koupil jsem i lištu s tlačítky pro výhřev, PDC, DSC a el. roletku...

Problém ale je, že konektor, který vede do lišty s tlačítky má piny jen pro DSC, takže i kdybych nějak dovedl káblík od sedaček k liště, tak to nebude fungovat...

co všechno teda budu potřebovat a jak to zapojit do toho konektoru??

Už jsem se tu ptal 5 elektřikářů a každej mi to odmítl udělat a nebo byla cena tak vysoká, že přesahovala cenu obou sedaček....
Kane

#2 Příspěvek od Kane »

připojuji se s dotazem, také bych to potřeboval vyřešit ... :(
inspi1981

#3 Příspěvek od inspi1981 »

Co mas za auto? E60? Jestli jo, tak lišta s tlačítky musí byt připojena na K-CAN a auto musí byt nakodovano s novou výbavou. Pak to musí fachat
EdyBoyS

#4 Příspěvek od EdyBoyS »

inspi1981 píše:Co mas za auto? E60? Jestli jo, tak lišta s tlačítky musí byt připojena na K-CAN a auto musí byt nakodovano s novou výbavou. Pak to musí fachat
E39 sedan, facelift, mpaket, r.v. 9/2001
ardo

#5 Příspěvek od ardo »

tady:
Přílohy
Seat Heat Retrofit From Sep98%5B1%5D-sedačky.pdf
(134.81 KiB) Staženo 56 x
Vesa88

#6 Příspěvek od Vesa88 »

Kdyz jsme u tec hsedacek nedelali se jako retrofit i konektory na sedacky? Myslim ze starych na nove a obracene? Nechce se mi to pajit, ale asi mi nic jineho nezbyde :) Ja bych to teda potreboval obracene z novych na starsi typ sedacek :)
Quido

#7 Příspěvek od Quido »

EdyBoyS píše:Řeším už asi rok problém s dopojením výhřevu sedaček, tak si to nakonec budu asi muset udělat sám, proto sem vkládám dotaz...
Moje auto nemělo vyhřívané sedačky, ani lištu s tlačítky pro výhřev, koupil jsem tedy ze stejného vozu, úplně ty samé sedačky (alcantara sportsitze) akorát s výhřevem.
koupil jsem i lištu s tlačítky pro výhřev, PDC, DSC a el. roletku...

Problém ale je, že konektor, který vede do lišty s tlačítky má piny jen pro DSC, takže i kdybych nějak dovedl káblík od sedaček k liště, tak to nebude fungovat...

co všechno teda budu potřebovat a jak to zapojit do toho konektoru??

Už jsem se tu ptal 5 elektřikářů a každej mi to odmítl udělat a nebo byla cena tak vysoká, že přesahovala cenu obou sedaček....
Do konektoru u "switching centre" se dají piny dodělat, ale samozřejmě je nejlepší si k tomu z původního auta ucvaknout konektor s kouskama kabeláže.

Jednotka potřebuje:
3x 12V
zem
K-bus
Lightmodul
DSC / (PDC) / (Roletka)
výhřev řidič / pasažér
(masáž řidič / pasažér)

dělal jsem si to sám, není to tak hrozný ;-)
Odpovědět