Prosím o rady. Není to tak dlouho co jsem si v BMW pořídil nový klíč se kterým jsem cca týden normálně jezdil. Až z ničeho nic se mi nepodařilo nastartovat. Zkusil jsem tedy start druhým STARÝM klíčem a povedlo se. Jenže po pár pokusech o start ať novým nebo starým klíčem byl jen neúspěch. Dnes jsem si nechal přes noc baterku na nabíječce a když jsem zkusil nastartovat chytlo hned na první pokus a to STARÝM klíčem cca 5 nastartování. Jakmile jsem startoval novým klíčem opět motor jen točil ale bez úspěšného startu a pak už nešlo nastartovat ani starým klíčem. . ( řešil jsem Startér a ten je v pořádku , čerpadlo mi taky funguje ) Začínám z toho docela šílet. Protože jsem v tom za nemalé peníze... Jo a ještě když jsem připojil diagnostiku tak v jedné chvilce byla hláška že Imobilizer neobdržel žádný kod. Celé tohle blbnutí začlo až po používání nového klíče. Díky za každou radu...
Ano klíč je Originál a obě baterie jsou nové. Tak mi bylo řečeno že by to mohla být čtecí cívka. Nebo EWS. Zvláštní je že po odpojení baterky jde auto třeba 5x nastartovat než to zas přestane a jen točí startér.
Jakmile toci starter, je prijem kodu z klice v poradku a problem bude v kodech mezi ews a rj motoru. Jako prvni bych zkusil vymenit hlavni rele rj motoru a omrkl bych el. Cast spinacky. Kdyz toci a nechytne, neukazuje nahodou jeste teplotu na budiku v cervenem poli?
Diagnostika řekla... na jaké jednotce? Motoru, nebo imobilizéru? Je potřeba rozlišovat, jestli se domluvil klíč s jednotkou imobilizéru, nebo jednotka imobilizéru s jednotkou motoru.
Hm, takže univerzální diagnostika a kdoví, jaké jednotky. Každopádně pokud točí, klíč to načetlo a nemá to s ním žádnou souvislost, teda pokud není překlenuté relé startu v jednotce EWS.
Relé se hýbalo už jen když se ho člověk dotkl ihned auto startovalo. Takže připájení. Pokud to odejde tak pak už jedině výměna EWS. Ale zatím bez sebemenšího problému.