Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 520 Čidlo venkovní teploty + BC + ledvinka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
HUFU

#1 Příspěvek od HUFU »

Ahoj, namontoval jsem do auta už dávno malý BC místo těch ručičkových hodin a svítí mě tam stále venkovní teplota -30. Chtěl bych se zeptat, kde na autě bych mohl nalézt konektor pro čidlo teploty? Myslím, že příprava tam je, protože konektor u BC má opravdu mnoho drátů.

Nemáte někdo na prodej toto čidlo?

Nemáte někdo fotky velkého BC? Jde mi hlavně o umístění konektoru. Jak už jsem psal jinde, koupil jsem nějaký BC, ale nešlo mi to připojit do šachty, protože konektor byl v jiné pozici.

Nemáte někdo na prodej velký BC?

Když už píši, ztratil jsem někde pravou ledvinku. Nemáte někdo na prodej? Předfacelift.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aDAm_2 »

Samotné čidlo venkovní teploty je na řidičově straně (auto s levostranným řízením). Má žlutou barvu a na konci je černá tyčinka. Konektor je také žluté barvy. Čidlo je zacvaknuté v nárazníku a pokud máš obyč nárazník tak při pohledu zepředu uvidíš kruhový otvor v rohu té záslepky co se dá vycvaknout. To je místo kde se nachází čidlo teploty.

Samotné čidlo se dá sehnat na vrakeci či zde v inzerci (hledej člena vrábklík) a nebo jej můžeš nahradit obyč termistorem, přesnou hodnotu si nepamatuju, tak buď někdo jiný a nebo použij hledání, už se to tu řešilo.

No a ad BCčko, to záleží co tam máš za výbavu. Buď to máš připraveno a půjde ti to a nebo nemáš a chybí ti veškerá kabeláž.
HUFU

#3 Příspěvek od HUFU »

Díky za odpověď, mrknu se, zda tam konektor na čidlo je a případně pohledám termistor.

No výbava - původně social, pouze šíbr, klima a tempomat. Je dodělávané stahování okýnek, byly tam hodiny, bez kůže... Ale když jsem tam dával ten malý BC, byly v konektoru osazené všechny kabely, které tím pádem snad někam vedou :-) Ale koupil jsem na ebay velký BC co má údajně pasovat do e34 525, ale nejen, že se nevešel do šachty. Ta by šla vyřezat, to by nebyl problém, ale konektor byl v úplně jiném místě a po jeho vycvaknutí z šachty, natáhnutí a připojení do BC byl tento úplně mrtvý. Takže jsem z toho v rozpacích. Prý se některé BC musí nakódovat do řídící jednotky a nebo se dá pořídit už nakódovaný šváb. Ale v tom případě se na displeji aspoň ukáže nějaký chybový údaj.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aDAm_2 »

no co sem se dozvěděl tak je problém v tom že si tam zřejmě dával BC z auta s check controlem a ty ho mít nebudeš takže proto ti nejede, to bys musel vše dodělat. A pokud seženeš BC ze stejné motorizace mělo by ti fungovat, ale musíš mít právě na toto auto připravené.
HUFU

#5 Příspěvek od HUFU »

Aha, diky za info. Check control tam opravdu nemam.
HUFU

#6 Příspěvek od HUFU »

Tak jsem se dneska konečně podíval pod auto a konektor na senzor tam není. :-( Konektor u BC sice je plně osazen, takže někam ty dráty vést musí, ale nenašel jsem žádný konektor ani pod kryty světel, takže to bude asi zakončené někde v tom svazku.

Nevíte náhodou někdo, kudy jsou ty dráty k senzoru vedené, abych věděl kde mám hledat?
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od aDAm_2 »

v levém svazku. Podívej se pořádně, oni to tam dávali do svazku a připli k nosníku. Já jsem tam takhle našel přípravu pro mlhy, zda tam je i příprava na teplotní čidlo jsem ještě nekoukal. Ale konektor je žlutý tak by neměl být přehlednutelný.
Odpovědět