Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 bouchání zadní nápravy po výměně silentbloků

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
fasik

#1 Příspěvek od fasik »

Ahoj,

tak jsem po tom, co my začala vyloženě mlátit zadní náprava i na sebemenším hrbolu vyměnil zadní silentbloky včetně tlumičů.

Všechno je ok, jen mi přijde, teda nepřijde, prostě ten zadek skáče jak koza.
Když vezmu jednu díru nebo ty slabý záplaty u krajnice tak ok, ale jak je ta vozovka celoplátovaná tak se to vzadu celý rozklepe a jsou slyšet jakoby dunivé bouchání.

Nevíte někdo, který ramena nebo co to tam vzadu řeší? Nechce se mi dělat komplet celá náprava a myslím si, že není úplně ko, něco už měnil i předchozí majitel.

Díky za názory...
Vesa88

#2 Příspěvek od Vesa88 »

Nemas spatne tlumice? Jako na spatny model nivo\pruziny?
Meda
Klubové ID: 3310

#3 Příspěvek od Meda »

Presne jak pise Vesa, jsou tri druhy tlumicu, musi se pouzit spravne, taky jde o to jestli nemas treba nejake velke kola bez profilu, nebo si nejezdil jako ja skoro pet let v sedanu a ted jsi z kombika zklamany, protoze u nej stoji ta zadni naprava za prd :)
fasik

#4 Příspěvek od fasik »

No po pravdě mi to připadá jako bych měl tlumiče z motokáry :-D
Dá se to někde najít, jak je to s těma třema typama?

Hele máme i sedana, ale tenhle Touring se mnou jezdí každej den, takže ho znám a vím jak to má vypadat a to bohužel nevypadá :-/
Meda

#5 Příspěvek od Meda »

On jako ten zadek funguje celkem obstojne, ale zkus si zajet pilu nekde po rozbity okresce s obouma autama a pak mi rekni, ze ten sedanovy zadek nefunguje lip :)

Tady mas cisla dilu, prvni je pro pruziny, druhy pro mechy a treti pro paketovy mechy:

http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-T ... ing_strut/
fasik

#6 Příspěvek od fasik »

O tom rozdílu ani nechci diskutovat, jasně že máš pravdu, je to rozdíl.
Bydlím v malým městě takže na rozmlácených okreskách denně...

Ten Kód sedí...
Meda

#7 Příspěvek od Meda »

Tak pokud mas v poradku kombinaci mechu s tlumicema a po vymene silentbloku ti to zacalo mlatit-jaky jsi tam dal silentbloky? Ono ty kombikove jsou velke, olejove, alespon origo, nevim jak je to v druhosce..
fasik

#8 Příspěvek od fasik »

Mám tam pružiny, je to Meyle. Tenhle: http://katalog.mjauto.cz/auto-dily-MEYL ... 4c4w2.html
bibikuba

#9 Příspěvek od bibikuba »

určitě bych ověřil,jestli jsou tam správné tlumiče-pokud jsi kupoval nějakou divočinu :D nedivil bych se,že nebudou fungovat..Ještě jsem teda zadní tlumiče nekupoval na Toura ale mám pocit,že je to docela raketa..Možná neni od věci zkontrolovat L+P díl č.2-nejdřív ty kuláky vržou a když už tam uvnitř nic neni,tak to začne ukrutně mlátit..Pokud ti ten co měnil silentbloky na nápravě povoloval ramena,tlumiče atd,je důležitý aby bylo všechno utažený ne ve vyvěšeném stavu ale až když je auto v zatíženém stavu-idealně všechno utahovat na kanále až když je auto na kolech!!!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
fasik

#10 Příspěvek od fasik »

To mi prijde logický. Zkusím to a dám vědet, díky!
Odpovědět