Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
help,elektricky problem e61
Pravda je, že ten, kdo je v tomhle znalej, se tu na příčinu závady ani ptát nebude. Lidi jako Jarax, Mentuli, Miguel, Snejk, StarMl a další by se asi nezeptali. To jsou lidi, co by to tušili, stejně jako Matiz. My ostatní ať už obyčejní nebo pokročilí "garážový" diagnostici s tím případně tak jako tak pojedem za odborníkem, neboť si nechcem například uplně uspat auto. A tak nechápu, v čem to někomu ubere, když by zde někdo napsal "měl rozpárovanej klíč/ovladač" nebo že byl nějaký problém v jednotce nebo špatná imo anténa atd atd. To přece není v ničem problém, jen bych třeba v případě naprostého laika věděl, že nemám v prdeli startér nebo hromadu jiných věcí..
Tudle jsem měl problém na jednom autě s jedním čidlem. Potřeboval jsem určit, jestli z diag. chápu správně o které čidlo na motoru se jedná a jak se projevuje jeho závada - protože jsem se s tímto ještě nesetkal. NO, zavolal jsem Snejkovi, kterej mi bez sebemenší neochoty hbitě odpověděl a poradil. A neřekl mi ať přijedu, že mi to napíchne taky a za pár korun poradí... Nadruhou stranu je to člověk, za kterym jsem už byl mnohokrát i s auty známých a pojedu tam vždy, jakmile se bude jednat o něco jen trochu složitějšího. Např. do kódování se v mém případě nemá cenu pouštět, když se to dá velmi jednoduše posrat a radši za ním sjedu, pokecám, zaplatím a hotovo. A toho si TEDA JÁ cenim nejvíc. Férový jednání.
Když se tu někdo zeptá na nějakej problém např. na E65 a má v profilu bydliště Praha, tak mu třeba klidně poradí Jarax a přitom musí vědět, že toho člověka nikdy neuvidí a nic z něj nevydělá.
Chlapi, vás profíky přes diagnostiku budem potřebovat pořád a to stále víc, když už ty auta dělaj jen proto, aby se srali, takže ono pokud budou všichni mít fér jednání a vystupování na úrovni, tak pracák jen tak nehrozí, ALE tady je to "klub majitelů a příznivců BMW" a tak se tu o problémech i debatuje. Jinak by tu mohl bejt jen seznam diagnostiků a oprávářů a všechny diskuzní sekce by se mohli zavřít.
Ještě mě irituje, jak je zakladatel tématu tajnej s příčinou závady, ale přitom kdyby se mu nenabídl Matiz, tak by velmi rád ocenil ty rady od někoho kdo už se s tím setkal (a kdo by to směl prozradit) a zkusil by každej tip, jen aby nemusel skočit do toho Pežota.
Tudle jsem měl problém na jednom autě s jedním čidlem. Potřeboval jsem určit, jestli z diag. chápu správně o které čidlo na motoru se jedná a jak se projevuje jeho závada - protože jsem se s tímto ještě nesetkal. NO, zavolal jsem Snejkovi, kterej mi bez sebemenší neochoty hbitě odpověděl a poradil. A neřekl mi ať přijedu, že mi to napíchne taky a za pár korun poradí... Nadruhou stranu je to člověk, za kterym jsem už byl mnohokrát i s auty známých a pojedu tam vždy, jakmile se bude jednat o něco jen trochu složitějšího. Např. do kódování se v mém případě nemá cenu pouštět, když se to dá velmi jednoduše posrat a radši za ním sjedu, pokecám, zaplatím a hotovo. A toho si TEDA JÁ cenim nejvíc. Férový jednání.
Když se tu někdo zeptá na nějakej problém např. na E65 a má v profilu bydliště Praha, tak mu třeba klidně poradí Jarax a přitom musí vědět, že toho člověka nikdy neuvidí a nic z něj nevydělá.
Chlapi, vás profíky přes diagnostiku budem potřebovat pořád a to stále víc, když už ty auta dělaj jen proto, aby se srali, takže ono pokud budou všichni mít fér jednání a vystupování na úrovni, tak pracák jen tak nehrozí, ALE tady je to "klub majitelů a příznivců BMW" a tak se tu o problémech i debatuje. Jinak by tu mohl bejt jen seznam diagnostiků a oprávářů a všechny diskuzní sekce by se mohli zavřít.
Ještě mě irituje, jak je zakladatel tématu tajnej s příčinou závady, ale přitom kdyby se mu nenabídl Matiz, tak by velmi rád ocenil ty rady od někoho kdo už se s tím setkal (a kdo by to směl prozradit) a zkusil by každej tip, jen aby nemusel skočit do toho Pežota.
Tak hlavně, že jsme se dozvěděli, že matiz to odhadnul už tady z diskuze. Pak se s tim ale drbal 3 - 4 hodiny.
Závadu nechce prozradit, protože by si příště už nevydělal.
Přece jestli samotná diagnostika příslušnýho modulu a následná pravděpodobně jen SW oprava zabrala 3 - 4 hodiny, tak to bude tak složitý, že to stejně zvládnou jen borci typu snejk, jarax apod. ne?
Jestli ono to nakonec neni tak, že to byla taková kravina, že by se jeden za 3 - 4 hodinovou opravu musel saaakra stydět.
Jen osobní domněnka.
Závadu nechce prozradit, protože by si příště už nevydělal.
Přece jestli samotná diagnostika příslušnýho modulu a následná pravděpodobně jen SW oprava zabrala 3 - 4 hodiny, tak to bude tak složitý, že to stejně zvládnou jen borci typu snejk, jarax apod. ne?

Jestli ono to nakonec neni tak, že to byla taková kravina, že by se jeden za 3 - 4 hodinovou opravu musel saaakra stydět.

Jen osobní domněnka.

jak uz jsem psal,nechtel jsem se nikoho dotknout.presne jak uz tady nekdo psal,ja o tom vim uplne h...o.Honzo,matiz mi taky nerekl presnou pricinu problemu,jen vím,ze auto bylo natolik mrtve,ze nekomunikovalo ani s diagnostikou takze proto ty hodiny stravene na desti.dulezity je vysledek alespon pro mne auto jede a peugeot zustava v klidu.cele jsem to myslel tak,ze pokud to tady matiz verejne nerekne tak je to jeho vec a meli by jsme to respektovat,protoze je to jeho know how.forum vzniklo jako spolek nadsencu kteri se podeli o svoje zkusenosti a popr.poskytnou nejakou tu radu,s cimz ja osobne nemam problem,ale vsechno toto je dobrovolne.funguje to na vsech forech uplne stejne.
-
Fx
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1705
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, přijde mi, že jste trochu mimo. Naprosto chápu Matizovo postavení. Zkuste si představit, že nad něčím třeba rok dumáte, bádáte, dáváte tomu čas, peníze, kupujete třeba na vrakovištích desítky jednotek, abyste si ověřili hardwarové a softwarové rozdíly... A pak vám někdo vmete do ksichtu, že nechcete úplně všechny informace dát někam veřejně na fórum.
Tím nemyslím, že by se mělo ve všem tajnůstkařit a dělat "přijeď, já se ti na to podívám" úplně na všechno. Na druhou stranu by si místní borci mohli uvědomit, že existuje něco jako know how.
Tím nemyslím, že by se mělo ve všem tajnůstkařit a dělat "přijeď, já se ti na to podívám" úplně na všechno. Na druhou stranu by si místní borci mohli uvědomit, že existuje něco jako know how.
-
- Klubové ID: 1463
- Kontaktovat uživatele:
Fx...tak nějak jsem to myslel - klobouk dolů před klukama, co tomu rozumí...spíše šlo o reakci na Swedena - který trefně napsal, že takhle je to k ničemu a ten topic by se v podstatě pro dobro věci měl smazat - protože je k ničemu...kdyby se napsalo alespoň něco ve stylu - byl to problém s elektronikou - pro příště mi volejte, vím jak na to - cena opravy cca takový peníz...tak to má trošku smysl...forum je pro lidi - příjdou vidí problém, který mají třeba taky a alespoň uvidí, že to mají nechat povolanějším a nevymýšlet patnáct tisíc různých kravin, výmyslů a spekulací, co by s tím mělo být...
matiz to má v tý makovici pravděpodobně dost pomatený.
Tady plácá něco o know how a podobný kydy a v druhym vlákně sám žebrá o sdělení příčiny problému. Sám by poradit chtěl, ale na ostatní sere!
Kdyby se každej choval jako matiz, tak se tohle fórum může zrušit. Byla by tu jen hromada dotazů, ale odpověď žádná!!
Ti, kdo tu hájí postoj matize by si měli uvědomit, proč vlastně takováto fóra vznikají a co je jejich podstatou.
Tady plácá něco o know how a podobný kydy a v druhym vlákně sám žebrá o sdělení příčiny problému. Sám by poradit chtěl, ale na ostatní sere!
Kdyby se každej choval jako matiz, tak se tohle fórum může zrušit. Byla by tu jen hromada dotazů, ale odpověď žádná!!
Ti, kdo tu hájí postoj matize by si měli uvědomit, proč vlastně takováto fóra vznikají a co je jejich podstatou.
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Ti kteri si dokazou zobrazit to co potrebuji, maji postupy ke vsem ukonum a nejake povedomi o tom jak to funguje umi si zpravidla zobrazit co potrebuji. Nemusi zebrat na foru kde v podstate nikdo nic neda.
Mel by jsi fakt trochu zklidnit. Zkus si mne mene vsimat. Ver ze z tech kteri mne nasrali mas na tom nejvetsi poddil ty. Muzou ti vsichni podekovat.
EDIT: Jen tak jsem zabruslil do sedmicek a ejhle co jsem nasel, cituji " plus další drobnosti, které už sem nebudu moc rozepisovat, přece jen mě to živí." Hned jsem si vzpomenul
Je to uplne jedno, za normalni situace bych se nad tim absolutne nepozastavil, protoze to tak maji proste vsichni.
Mel by jsi fakt trochu zklidnit. Zkus si mne mene vsimat. Ver ze z tech kteri mne nasrali mas na tom nejvetsi poddil ty. Muzou ti vsichni podekovat.
EDIT: Jen tak jsem zabruslil do sedmicek a ejhle co jsem nasel, cituji " plus další drobnosti, které už sem nebudu moc rozepisovat, přece jen mě to živí." Hned jsem si vzpomenul

No a tim by téma skončilo

Matizi posílej si tyhle fakáčkový smajlíky komu chceš, ale mě tím nenadzvedneš, já jsem zvyklej povětšinou na slušný inteligentní lidi a nad timhle jsem línej i mávnout rukou. Z doslechu vim, že takovýhle srandovní debaty se vedou hlavně na VW Golf fórech, ale když už i tady, tak to je zlý
Honza325 píše:ÁÁch jo... Jenže na ty drobnosti se tu nikdo neptal. Tady padla otázka, co bylo příčinou a né přesný technologický postup a moc dobře to víš. Takže kdyby sem někdo napsal: Ano bylo to v imobilizéru, tak by mu pod to někdo odepsal A jak jsi to opravil? No přijel matiz a udělal to.
No a tim by téma skončiloA všechno tohle bubákování by nemuselo být.
Matizi posílej si tyhle fakáčkový smajlíky komu chceš, ale mě tím nenadzvedneš, já jsem zvyklej povětšinou na slušný inteligentní lidi a nad timhle jsem línej i mávnout rukou. Z doslechu vim, že takovýhle srandovní debaty se vedou hlavně na VW Golf fórech, ale když už i tady, tak to je zlý

Nejrozumnější zakončení týhle nikam nevedoucí debaty.
SouhlasHonza325 píše:Pravda je, že ten, kdo je v tomhle znalej, se tu na příčinu závady ani ptát nebude. Lidi jako Jarax, Mentuli, Miguel, Snejk, StarMl a další by se asi nezeptali. To jsou lidi, co by to tušili, stejně jako Matiz. My ostatní ať už obyčejní nebo pokročilí "garážový" diagnostici s tím případně tak jako tak pojedem za odborníkem, neboť si nechcem například uplně uspat auto. A tak nechápu, v čem to někomu ubere, když by zde někdo napsal "měl rozpárovanej klíč/ovladač" nebo že byl nějaký problém v jednotce nebo špatná imo anténa atd atd. To přece není v ničem problém, jen bych třeba v případě naprostého laika věděl, že nemám v prdeli startér nebo hromadu jiných věcí..