Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 525 tds manuál-klepání v zadní nápravě

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
wehrwolf

#1 Příspěvek od wehrwolf »

zdar lidi,....při rozjezdu se z oblasti zadní nápravy občas ozve kovový zvuk,jakoby cvaknutí.Ramena a komplet čepy měněny asi před měsícem kompletně za nové Moog,poloosy v nábojích dotažené ok,silentbloky ramen a rámu nápravy ok,středové uložení kardanu ok,....že by vymačkané homokinetické klouby??? Má to nalítáno přeci 320 tis . . Dnes jsem měl auto na rampě ,vyměnil jsem i olej v difu plnou syntetiku Mobilube 1 SHC 75w 90,ale na nic zásadního jsem nepřišel.Měl někdo na podobný problém? Díky.
Kugelig

#2 Příspěvek od Kugelig »

Bys nevěřil jaký zvuky dokáže vyluzovat těleso výfuku, který vibruje a dostává šťouchy od motoru, jenž se při rozjezdu vzpíná v silentblocích. Stačí aby se zmenšila vzdálenost od nějakého prvku podvozku a už je zvuků habakůk. Na kanále samože zjistíš prd, páč je to v klidu. Takže na kanál, brzda a zkoušet motor do záběru. Druhej dole by to mohl i uvidět.
Hodně štěstí.
wehrwolf

#3 Příspěvek od wehrwolf »

Tak to nevím,na výfuk se to nezdá a jak jsem se díval,ani není nikde blízko kastle nebo něčeho,o co by mohl klepat,...ono to nedělápravidelně,jen někdy - při rozjezdu,např. řadím z 1 dvojku,přidám prudce plyn a někdy to kovově klepne při rozjezdu,někdy,když plyn prudce uberu,ale ne pokaždé.Začalo to před asi 14 dny,sice mám horší podtlakový pravý silentblok motoru,ale nejsem si jistý,že by to mohlo být tím,silentbloky na převodovce nové,taky ty 2 malé za almarou,které drží výfuk.Kurva,už mě to fakt sere a ne a ne na to přijít :(
matej525
Klubové ID: 1947

#4 Příspěvek od matej525 »

silentbloky na motoru a prevodovce jsi menil? me to delalo takovy rany pri prudkym rozjezdu a bylo to tim - motor sebou asi trochu mlatil nebo co kdyz mel vetsi tlak na prevodovku :D ja mel vyjebany ty na motoru, provodovka mela OK
wehrwolf

#5 Příspěvek od wehrwolf »

...na převodovce jo,ale na motoru ještě ne,....ale ten na straně řidiče je načatý už řádně,ale na podtlak ještě reaguje,tak nevím,ale nejde to klepnutí od motoru,ale od zadní nápravy
matej525
Klubové ID: 1947

#6 Příspěvek od matej525 »

jj, přesně tak to bylo u mě taky slyšet. koupil jsem dokonce zbytečně novou hardyspojku (to mi tady lidi radili). udělej ty silentbloky motoru a pak dej vědět :D
wehrwolf

#7 Příspěvek od wehrwolf »

...tak zítra mi dorazí nové silentbloky uložení motoru,tak to co nejdřív přehodím,...ale fakt se mito nezdá,klepnutí jde ze zadu,.....nemůže to být třeba volné uložení tlumičů vzadu (myslím v kastli),...prý e 34 na to trpěly???
wehrwolf

#8 Příspěvek od wehrwolf »

...tak vyměněný silentbloky motoru i převodovky,s autem jsem ujel jen asi 10 km a zdá se,že občasné klepání zmizelo,teda doufám.
Fakt je,že silentblok motoru na straně řidiče byl nefunkční a zbobtnalý jako houba....
Odpovědět