Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

zadní sterač e39 - jiný problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
sfingo

#1 Příspěvek od sfingo »

Zdravim, mám e39-touring, 03. Vím, že todle téma se tady řešilo několikrát ale odpověd na můj problém jsem nenašel.

Takže můj problém nefunkční zadní stěrač ani ostřik. Zatim jsem zkoušel jestli neni zarezlej, to je OK, potom jsem zkontroloval pojistky taky OK, rovnež jestli to nejsou polámaný dráty v pátých dvěří taky OK, rovnež jsem zkoušel vyndat i motorek ten taky funguje plus štává do motorku jde proměřeno. Takže vůbec nevim čim by to mohlo být? Plus jestli někdo neví kde je nějaká řidící jednotka nebo Relé, které ovládá jak ostřik tak zadní stěrač. Předem díky za odpovědí 8)
Perunwit
Klubové ID: 2962

#2 Příspěvek od Perunwit »

podle mě máš v E39 dvoje pojistky... jedny v kastlíku a druhý v pravým zadním podběhu za světlem. Tam podle mě budou i pojistky na víko. Zkus se mrknout tam, jestli jsi kontroloval jenom ty v kastlíku...
sfingo

#3 Příspěvek od sfingo »

Děkuji za typ ale ty jsem taky prošel všechny včetně toho místa nad podběhem i ty relé co tam jsou jsem zkoušel ty jsou ok, spínaj. Nevim, někde jsem se dočetl, že za kaslíkem u spolujezdce je nějaký řídící modul, zkusím to plus ještě, že je nějaké relé u řídící jednotky, které to taky prej spíná. Jinak opravdu nevím :(
Perunwit
Klubové ID: 2962

#4 Příspěvek od Perunwit »

Ve 34ce byla ta relátka v boxu u ECU taky myslím... nevím, držím palec.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

A nemáš ještě jiné symptomy zdánlivě s tím nesouvisející? Např. když na clonítku odklopíš zrcátko, aby se rozsvítilo světýlko u clonítka, dělá to nějaký brajgl v elektrice? Blinkry na palubce indikujou? Rádio se samo od sebe nevypíná? Máš-li elektrický sloupek řízení, nejezdí nahoru a dolu jak se mu zachce? Nezůstávají ti sem tam viset rozsvícená brzdová světla?
Foldas

#6 Příspěvek od Foldas »

jednotka co to ovláda je na motoru stěrače taky mi nejde motor a čerpadlo ostřiku zadniho okna je sekle
mika_hakkinen
Klubové ID: 1487
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mika_hakkinen »

Zdar, mel jsem stejny problem. Zkus se podivat

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=135776
Odpovědět