Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zadní sedačky E34 - návod

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
scoo8y
Klubové ID: 1020

#1 Příspěvek od scoo8y »

Takže po dvou dnech trapeni se mi konecne podarilo vyndat sedacky aniz by se vyndali standardnim zpusobem, to je pakou pod sedadlem. Je to dobre k tomu kdyby se vam nahodou pretrhlo lanko nebo byto proste neslo otevrit normalne. Takze na sedadlo musime ze zavazadloveho prostoru (blbej pristup ale budiz)

takze vyndame upevnovaci spunty co drzi tapec, normalne vypacit (cerne sipky), pak je potreba tapec vytahnout zespoda(zluta sipka) a prohnout aby sel vyndat pres ten rantlik dole (oranzova sipka)
Obrázek

pak je zapotrebi vzit tyto kleste, nebo alespon podobne
Obrázek

a dostat se do diry v sedadle pod tapecem ve ktere je mechanismus zachyceni sedadla
(podhled pri odklopeni)
Obrázek

a je potreba zatahnou za lanko (sipka) smerem dolu skrz tuto diru
(pohled bez tapecu)
Obrázek
v tu chvili pojitka vyleti a sedadlo lze odklopit

pristup je na hovno ale i pres tu malou diru to lze otevrit
nevím jak je to u jiných E34 ale ja mam primo zatapecem kovový plát, takze jinak se k lanku v sedadle jen tak z kufru nedostanu

A v cem muze být problém? ze to nejde otevrit?
napr zkroucena krytka proti prachu, nebo prasknute lanko, popripade je potreba sestelovat paku pod sedadlem, ale s tim problem neni
Obrázek

takze jsem plast proti prachu uplne vyndal a pantik uvnitr sedadla promazal

takze tim to sem travil vikend a nikomuto moc nepreju dokud neprijde jak na to:D
Martinéz
Klubové ID: 356

#2 Příspěvek od Martinéz »

no hura..¨

jo a uz jsi v tom aute spal..? e34 se sklapeckama je super stroj.. uz jsem na xy festakach atd sklopil sicny, polozil karimatky, deku, polstare, skocili sme na to s pritelkyni jak na dvojluzko a prikryli perinama.. a to mam skoro 2 metry.. proste punkovej kocar.. :) jeste prave musim sehnat bocni rolety..
scoo8y

#3 Příspěvek od scoo8y »

Martinéz píše:no hura..
tak nejak:D
scoo8y

#4 Příspěvek od scoo8y »

Martinéz píše:no hura..¨

jo a uz jsi v tom aute spal..? e34 se sklapeckama je super stroj.. uz jsem na xy festakach atd sklopil sicny, polozil karimatky, deku, polstare, skocili sme na to s pritelkyni jak na dvojluzko a prikryli perinama.. a to mam skoro 2 metry.. proste punkovej kocar.. :) jeste prave musim sehnat bocni rolety..
abych pravdu rekl tak me to fakt uz taky parkrat napadlo ale zatim to skoncilo jenom na zadnim sedadle s expritelkyni a ty woe ja tu petku proste zeru za to kolik je tam vzadu mista:D a to pohodli :lol: :lol:
Perunwit
Klubové ID: 2962

#5 Příspěvek od Perunwit »

ahoj já trochu oživim toto vlákno.

mám taky pětku se sklopnejma a sáhldlouze jsem řešil, jak to sklápět, protože sem zaboha nepřišel na to jak. Ty páky, co se objeví po odklopení sedáků mam totiž, jak jsem zjistil na německym foru, obě ulomený. Předchozí majitel bastlil jak píše kolega výše podobně, protože skrz čalounění v zadním opěradle z kufru je udělaná díra a skrz ni zevnitř sedadla vytaženej 3mm drát, za kterej když se zatáhne, tak 2/3 opěrák odskočí a jde odklopit... zřejmě se tam nějak napojil na ten bowden... já právě řešim výměnu sedaček za kožený a zjišťuju, že těch sklopnejch bylo snad míň, než M5ek :))).
včera jsem se tedy jak píšu ponořil do auta a koukal jsem, že místo pák tam mam jenom pahýly na těch čepech, přišlo mi to jako čistej únavovej lom, ty páky prostě po nějaký době upadly... zdálo se mi, jakoby byly z litiny, nebo nečeho takovýho... od soudruhů docela špatnej konstrukční krok.. stejně jako materiál látkovejch sedaček :-)).
co teď řešim... jestli to nějakym způsobem opravit, jestli seženu někde ty páky, ale šance je nulová, nebo jesli na to nějak dát matici a mít pod sedačkou klíč a tim to otáčet, a nebo jestli si vytáhnu do kufru prostě na hulváta druhej drát pro tu 1/3.
Netušíte někdo, kde sehnat třeba výkres tý páky, že bych si to nechal vyrobit, nebo kde by se nějakej ten mechanismus dal sehnat?
beny-maser

#6 Příspěvek od beny-maser »

a koukal jsi do ETK?
scoo8y

#7 Příspěvek od scoo8y »

přesně tak... akorát good luck s výměnou

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... gle_parts/
Perunwit

#8 Příspěvek od Perunwit »

jo, myslim, že to mam prolustrovaný dostatečně, študoval sem ty skopčácký fóra snad dvě hodiny

ten realOEM obrázek znam, je to přesně ono... já na to nakonec asi prdim a vymyslim si nějaký elegantní táhla do kufru přes to zadní čalounění opěráku.

ty páky neseženu jetý stejně by nakonec ruply taky a do nový ani náhodou nejdu.
shadou
Klubové ID: 2109
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od shadou »

zeptej se tohoto kolegáčka
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ile&u=2792
prodával před časem odklápěcí zadní kožený sedadlo, třeba ho ještě má
BMW je vždy srdeční záležitost -takovej velkej kardiostimulátor !

Obrázek
haCR
Klubové ID: 3390

#10 Příspěvek od haCR »

Ahoj kluci, otvírám toto téma z důvodu neznalosti jak sklopit zadní opěradlo. Žádný páčky tam nemám, asi jsou ulámaný, jen jakýsi dva červený čudle u krytu pásů. Způsobem ze kufru se tam nedostanu, protože mám v kufru 80l LPG bombu, any ideas jak sklopit? Díky za pomoc:)
Perunwit

#11 Příspěvek od Perunwit »

zdar, přečti si toto vlákno, info v něm je... máš asi ulomené sklpěcí páčky pod sedáky, což je běžná věc. Musíš sundat z kufru zevnitř zadní tapec na opěradle a vyrobit si sklápěcí mechanismus samodomo.
haCR

#12 Příspěvek od haCR »

Tak to bude prdel hejbat s tou obrovskou lpg bombou..Hoši bavorský to mohli udělat odolnější :D
ARMAN

#13 Příspěvek od ARMAN »

na leve časti sedaku vzadu uprostřed by mělo byt černe lanko, maš ho tam? tim se otevře leva čast, jestli tam je tak tahej opatrně ať ho neurveš

pravy sedak mužeš otevřit i ze zhora šroubovakem po tom co sundaš kryt pasu ale neporadim ti jak pesně už si to nepamatuji ten mechanizmus neni zvrchu moc vidět ale parkrat se mi to podařilo takže to jde, chce to nějake usili no, je to zacvakly
Perunwit

#14 Příspěvek od Perunwit »

:))) když jsem šťoural kolem toho krytu na pás šroubovákem já, tak jsem ho zlomil, opatrně, je to starej plast... no a mě se to shora nepodařilo

jinak ty páky bohužel podle výzkumu co si pamatuju byly litinový, tudíž křehkost je odvařila. Po několika letech rázů od sedáků to prostě jednou upadlo.

zkus to jak říká arman, držím palce tohle je PECH. :oops:
haCR

#15 Příspěvek od haCR »

Dnes se na to zkusím podívat a rozhejbat a sklopit to dle vašeho návodu a tipů. Taky udělat sklápěcí páčky z litiny to je rozum.... Pak dám vědět jak jsem dopadl :-)
Filozof
Klubové ID: 1044

#16 Příspěvek od Filozof »

S těma sedačkama si prej ani v servisu kde dělali LPG nevěděli rady a trvalo pul dne než to nějak vymyslel. Asi si sehnal technickou příručku.
Ty páky jsou tam ulomený a snad ještě jde vzít kombinačky nebo sichr a těma tu páku povolíš. Asi jedině zkusit. Já osobně jsem sedačky nikdy nesklápěl. Nebyl důvod když je vzadu bomba :)

Tak držím palce.
Perunwit

#17 Příspěvek od Perunwit »

držíme palce, dej vědět.
Odpovědět