Ahoj mám BMW 535i V8 180KW a dneska se mi stalo že auto jsem nastartoval a přestalo reagovat na sešlápnutí plynového pedálu. otáčky lítají ve spodních mezích a auto nic... na BC se rozsvítí text...... nevím přesně jaký mam tam display KO ale něco ve smyslu engine fail( něco co nepřečtu ) prog.....
Je to chyba adaptace škrticí klapky. Vzhledem k tomu, že klapka jako komponent je dosti nenáchylná na závady, doporučuju odkrytovat řídící jednotku a podívat se do jejích konektorů, jestli se nezelenají nemrznoucí směsí smíchanou s korozí pinů. Podobnou závadu jsem už několikrát řešil a na vině bylo vyhřívání termostatu, které neznatelně prolínalo a po drátech nemrznoucí směs vzlínala až do ŘJ motoru. Cestou rozežrala, co jí přišlo do cesty. A zrovna elektronická klapka je na stejném kabelovém svazku.
Teoreticky to může být jen chyba softwarová, zkus smazat adaptace.
konec 99 už je po fl, ne? a to má elektronicky plyn už, ne? ja mam před fl a tam je klas lanko. 3el bych po elektrice - kabely, konektory, oxidace, koroze, poškození tak jak píše fx. včetně volnoběžného ventilu. nahodou startnout to s odpojenou váhou jsi nezkoušel?
Elektronický plyn je od 9/1998, kdy se začly dávat vanosové motory. Prakticky od faceliftu E38. U E39 byl facelift (vzhledový) až 9/2000, klíče se faceliftovaly napč. 9/1999.
Ja mam 5/1998 a mam vanosovej motor i kdyz by spravne podle VINka byt nemel Nejvetsi zabava jit do BMW pro dily a hadat se s nima ze nemuzou ty dily hledat podle vinka, ze to nebude pasovat a oni me skalupevne presvedcuji, ze urcite jo..