Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e61 - Nejdou zapsat IMA kódy vstřikovačů do ŘJ - VYŘEŠENO

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Maslista

#1 Příspěvek od Maslista »

Na úvod.. po pročítání vláken o problémech se vstřikovači a po občasných vibracích při volnoběhu u mého auta jsem přistoupil k rozhodnutí nechat vstřikovače otestovat. Objednal jsem se na kontrolu vstřikovačů do BOSCH DIESEL CENTRA v Plzni..
Všechny vstřikovače na stolici prošly, pouze u dvou vstřikovačů to vygenerovalo nové IMA kódy pro ŘJ.. když je technici chtěly zapsat do řídící jednotky zjistili, že ani jeden vstřikovač není v ŘJ zapsán a místo IMA kódů je na každé pozici uvedeno jakési "A" (áčko).. "áčka" tedy smazali a jali se zapsat IMA kódy včetně těch dvou nově vygenerovaných.. bohužel se ale nezdařilo a místo IMA kódů jsou v ŘJ zapsána opět pouze "áčka"..
Motor i přes tuto skutečnost normálně běží..

NESETKAL SE S TÍM NĚKDO.. PŘÍPADNĚ NAPADÁ NĚKOHO PROČ TO NEJDE ZAPSAT..? :?
Maslista

#2 Příspěvek od Maslista »

Asi by nebylo od věci uvést o jaký motor se jedná.. ( e61, 530d, 160kW, EURO 4 ) :lol:
sedyvlk6

#3 Příspěvek od sedyvlk6 »

Maslista píše:Na úvod.. po pročítání vláken o problémech se vstřikovači a po občasných vibracích při volnoběhu u mého auta jsem přistoupil k rozhodnutí nechat vstřikovače otestovat. Objednal jsem se na kontrolu vstřikovačů do BOSCH DIESEL CENTRA v Plzni..
Všechny vstřikovače na stolici prošly, pouze u dvou vstřikovačů to vygenerovalo nové IMA kódy pro ŘJ.. když je technici chtěly zapsat do řídící jednotky zjistili, že ani jeden vstřikovač není v ŘJ zapsán a místo IMA kódů je na každé pozici uvedeno jakési "A" (áčko).. "áčka" tedy smazali a jali se zapsat IMA kódy včetně těch dvou nově vygenerovaných.. bohužel se ale nezdařilo a místo IMA kódů jsou v ŘJ zapsána opět pouze "áčka"..
Motor i přes tuto skutečnost normálně běží..

NESETKAL SE S TÍM NĚKDO.. PŘÍPADNĚ NAPADÁ NĚKOHO PROČ TO NEJDE ZAPSAT..? :?

Kolik tě to stálo a jak dlouho to trvalo?Bylo to na počkání?
horan
Klubové ID: 4040

#4 Příspěvek od horan »

Neni to tak dlouho, co byl u nas mercedes na vymene vstriku. Davaly se vsechny novy, ale se zapisem byl taky problem. Neslo to nasi diagnostikou (bosch) , ale musel prijet clovek z mercedesu s jejich ntb a zapsal to. Ale taky mu to nejak moc neslo. Az nekolikaty pokus se povedl. Tak mozna to bude podobny a pomuze jen bmw servis, nebo nektery z mistnich kouzelniku. :wink:
horan

#5 Příspěvek od horan »

Mimoto se divim ze byly vsechny ok. Neznam snad nikoho, na kom by se pri testovani nezahojili. Az jsem si rikal, ze i kdyby byly novy, tak stejne aspon dva oznaci jako po smrti. :roll:
Maslista

#6 Příspěvek od Maslista »

sedyvlk6 píše:Kolik tě to stálo a jak dlouho to trvalo?Bylo to na počkání?
Vyšlo to na 7.500,-Kč vč DPH ..je v tom demontáž / montáž vstřikovačů, jejich test na stolici, rozbor nafty, nový palivový filtr..

Na počkání.. jak se to vezme.. bylo to na celý den, a jelikož to mám do Plzně cca 100km počkal jsem si (nechal jsem to tam ráno v 9:00, ve 14:00 mi volali výsledky ze stolice a do 18:00 to skládali).. kousek je OC Olympie.. :wink:
Maslista

#7 Příspěvek od Maslista »

horan píše:Mimoto se divim ze byly vsechny ok. Neznam snad nikoho, na kom by se pri testovani nezahojili. Az jsem si rikal, ze i kdyby byly novy, tak stejne aspon dva oznaci jako po smrti. :roll:
Máš s nimi nějakou zkušenost..?

Nikam jsem je netlačil a to věděli, že jsem ochotný případný vadný vstřik nechat u nich opravit případně, že u nich koupím nový.. a co jsme ráno zjišťovaly měly 4ks skladem..

..ale přiznám se, jsem taky velmi nedůvěřivý a čekal jsem všechno jen ne to, že budou všechny OK.. :D

..rozbor nafty odhalil lehce nadlimitní hodnoty bordelu a zvýšený podíl BIOsložky.. no nevím co na to Schellu prodávaj za šit BUZÍCI..!
horan

#8 Příspěvek od horan »

Nemyslel jsem konkretne tuhle firmu. Bral jsem to vseobecne. :wink: Kazdopadne prijemne prekvapeni.
kadli

#9 Příspěvek od kadli »

No ono by se stacilo podivat na testy nafty a tam by jsi zjiztil, ze Shell je pomalu nejvetsi sracka. Nejlepe zatim vychazi OMW max motion.
Maslista

#10 Příspěvek od Maslista »

zpět k mému dotazu.. je tu někdo kdo by to uměl zapsat.. případně někdo kdo by poradil jak to zapsat pomocí INPA..?
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matiz »

Urcite tu nekdo je, treba ja.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matiz »

edit: duplicita, nejak se mi podarilo to odeslat dvakrat...
Schumi

#13 Příspěvek od Schumi »

Maslista píše:
horan píše:Mimoto se divim ze byly vsechny ok. Neznam snad nikoho, na kom by se pri testovani nezahojili. Az jsem si rikal, ze i kdyby byly novy, tak stejne aspon dva oznaci jako po smrti. :roll:
Máš s nimi nějakou zkušenost..?

Nikam jsem je netlačil a to věděli, že jsem ochotný případný vadný vstřik nechat u nich opravit případně, že u nich koupím nový.. a co jsme ráno zjišťovaly měly 4ks skladem..

..ale přiznám se, jsem taky velmi nedůvěřivý a čekal jsem všechno jen ne to, že budou všechny OK.. :D

..rozbor nafty odhalil lehce nadlimitní hodnoty bordelu a zvýšený podíl BIOsložky.. no nevím co na to Schellu prodávaj za šit BUZÍCI..!

No jestli máš na mysli Bosch centrum ČERNÍK na Slovanech ,jako ,že asi jo,tak já s nima zkušenost mám a ne moc dobrou. Je pravda ,že už jsem u nich nebyl tak 3 roky a to právě z toho důvodu,že cokoliv jsem tam přivezl ,tak bylo v prdeli. jak čerpadla,tak vstřiky. Jednou jsem dostal už taky vztek,že jsem se naštval a to co mi řakl ,že je špatné,tak jsem odvezl do Prahy do strojservisu a tam nic špatného nenašli... od té doby jak slyším Bosch servis Černík ,tak se mi zvíší agrese :twisted: Jezdím už jen do prahy. Dokonce i ceny lepší.
Maslista

#14 Příspěvek od Maslista »

matiz píše:Urcite tu nekdo je, treba ja.
O tobě vím, akorát seš trochu z ruky bydlím u Karlových Varů..
Maslista

#15 Příspěvek od Maslista »

Schumi píše:No jestli máš na mysli Bosch centrum ČERNÍK na Slovanech ,jako ,že asi jo,tak já s nima zkušenost mám a ne moc dobrou. Je pravda ,že už jsem u nich nebyl tak 3 roky a to právě z toho důvodu,že cokoliv jsem tam přivezl ,tak bylo v prdeli. jak čerpadla,tak vstřiky. Jednou jsem dostal už taky vztek,že jsem se naštval a to co mi řakl ,že je špatné,tak jsem odvezl do Prahy do strojservisu a tam nic špatného nenašli... od té doby jak slyším Bosch servis Černík ,tak se mi zvíší agrese :twisted: Jezdím už jen do prahy. Dokonce i ceny lepší.
Ano mám na mysli Bosch centrum Černík...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matiz »

No, to je zajiste nesmysl, takovou dalku urcite ne. Pokud bys dojel do marianskych lazni, tak Milan to da urcite taky. Kdyz tak ti dam kontakt.
Maslista

#17 Příspěvek od Maslista »

kontakt mi určitě můžeš poslat.. :wink:
Maslista

#18 Příspěvek od Maslista »

dnes jsem zkoušel ty IMA kódy zapsat INPOU.. ale asi jsem něco dělal špatně nebo to prostě nejde..
Přílohy
Takto vypadá hláška po potvrzení mnou zadaného IMA kódu
Takto vypadá hláška po potvrzení mnou zadaného IMA kódu
IMA 3.jpg (86.5 KiB) Zobrazeno 512 x
Takto jsem se pokusil zapsat IMA kód
Takto jsem se pokusil zapsat IMA kód
IMA 2.jpg (110.96 KiB) Zobrazeno 512 x
Takto vypadají ty "áčka"
Takto vypadají ty "áčka"
IMA 1.jpg (109.01 KiB) Zobrazeno 512 x
all
Klubové ID: 1018

#19 Příspěvek od all »

napiš přesně co jsi zapsal třeba pro IMA kodu na 1 válec.
Maslista

#20 Příspěvek od Maslista »

pro první válec jsem zapsal kód ve tvaru " ima1;6P8K414 " a potvrdil.. následně se zobrazila ta chybová hláška..
Odpovědět