Na úvod.. po pročítání vláken o problémech se vstřikovači a po občasných vibracích při volnoběhu u mého auta jsem přistoupil k rozhodnutí nechat vstřikovače otestovat. Objednal jsem se na kontrolu vstřikovačů do BOSCH DIESEL CENTRA v Plzni..
Všechny vstřikovače na stolici prošly, pouze u dvou vstřikovačů to vygenerovalo nové IMA kódy pro ŘJ.. když je technici chtěly zapsat do řídící jednotky zjistili, že ani jeden vstřikovač není v ŘJ zapsán a místo IMA kódů je na každé pozici uvedeno jakési "A" (áčko).. "áčka" tedy smazali a jali se zapsat IMA kódy včetně těch dvou nově vygenerovaných.. bohužel se ale nezdařilo a místo IMA kódů jsou v ŘJ zapsána opět pouze "áčka"..
Motor i přes tuto skutečnost normálně běží..
NESETKAL SE S TÍM NĚKDO.. PŘÍPADNĚ NAPADÁ NĚKOHO PROČ TO NEJDE ZAPSAT..?
Maslista píše:Na úvod.. po pročítání vláken o problémech se vstřikovači a po občasných vibracích při volnoběhu u mého auta jsem přistoupil k rozhodnutí nechat vstřikovače otestovat. Objednal jsem se na kontrolu vstřikovačů do BOSCH DIESEL CENTRA v Plzni..
Všechny vstřikovače na stolici prošly, pouze u dvou vstřikovačů to vygenerovalo nové IMA kódy pro ŘJ.. když je technici chtěly zapsat do řídící jednotky zjistili, že ani jeden vstřikovač není v ŘJ zapsán a místo IMA kódů je na každé pozici uvedeno jakési "A" (áčko).. "áčka" tedy smazali a jali se zapsat IMA kódy včetně těch dvou nově vygenerovaných.. bohužel se ale nezdařilo a místo IMA kódů jsou v ŘJ zapsána opět pouze "áčka"..
Motor i přes tuto skutečnost normálně běží..
NESETKAL SE S TÍM NĚKDO.. PŘÍPADNĚ NAPADÁ NĚKOHO PROČ TO NEJDE ZAPSAT..?
Kolik tě to stálo a jak dlouho to trvalo?Bylo to na počkání?
Neni to tak dlouho, co byl u nas mercedes na vymene vstriku. Davaly se vsechny novy, ale se zapisem byl taky problem. Neslo to nasi diagnostikou (bosch) , ale musel prijet clovek z mercedesu s jejich ntb a zapsal to. Ale taky mu to nejak moc neslo. Az nekolikaty pokus se povedl. Tak mozna to bude podobny a pomuze jen bmw servis, nebo nektery z mistnich kouzelniku.
Mimoto se divim ze byly vsechny ok. Neznam snad nikoho, na kom by se pri testovani nezahojili. Az jsem si rikal, ze i kdyby byly novy, tak stejne aspon dva oznaci jako po smrti.
sedyvlk6 píše:Kolik tě to stálo a jak dlouho to trvalo?Bylo to na počkání?
Vyšlo to na 7.500,-Kč vč DPH ..je v tom demontáž / montáž vstřikovačů, jejich test na stolici, rozbor nafty, nový palivový filtr..
Na počkání.. jak se to vezme.. bylo to na celý den, a jelikož to mám do Plzně cca 100km počkal jsem si (nechal jsem to tam ráno v 9:00, ve 14:00 mi volali výsledky ze stolice a do 18:00 to skládali).. kousek je OC Olympie..
horan píše:Mimoto se divim ze byly vsechny ok. Neznam snad nikoho, na kom by se pri testovani nezahojili. Az jsem si rikal, ze i kdyby byly novy, tak stejne aspon dva oznaci jako po smrti.
Máš s nimi nějakou zkušenost..?
Nikam jsem je netlačil a to věděli, že jsem ochotný případný vadný vstřik nechat u nich opravit případně, že u nich koupím nový.. a co jsme ráno zjišťovaly měly 4ks skladem..
..ale přiznám se, jsem taky velmi nedůvěřivý a čekal jsem všechno jen ne to, že budou všechny OK..
..rozbor nafty odhalil lehce nadlimitní hodnoty bordelu a zvýšený podíl BIOsložky.. no nevím co na to Schellu prodávaj za šit BUZÍCI..!
horan píše:Mimoto se divim ze byly vsechny ok. Neznam snad nikoho, na kom by se pri testovani nezahojili. Az jsem si rikal, ze i kdyby byly novy, tak stejne aspon dva oznaci jako po smrti.
Máš s nimi nějakou zkušenost..?
Nikam jsem je netlačil a to věděli, že jsem ochotný případný vadný vstřik nechat u nich opravit případně, že u nich koupím nový.. a co jsme ráno zjišťovaly měly 4ks skladem..
..ale přiznám se, jsem taky velmi nedůvěřivý a čekal jsem všechno jen ne to, že budou všechny OK..
..rozbor nafty odhalil lehce nadlimitní hodnoty bordelu a zvýšený podíl BIOsložky.. no nevím co na to Schellu prodávaj za šit BUZÍCI..!
No jestli máš na mysli Bosch centrum ČERNÍK na Slovanech ,jako ,že asi jo,tak já s nima zkušenost mám a ne moc dobrou. Je pravda ,že už jsem u nich nebyl tak 3 roky a to právě z toho důvodu,že cokoliv jsem tam přivezl ,tak bylo v prdeli. jak čerpadla,tak vstřiky. Jednou jsem dostal už taky vztek,že jsem se naštval a to co mi řakl ,že je špatné,tak jsem odvezl do Prahy do strojservisu a tam nic špatného nenašli... od té doby jak slyším Bosch servis Černík ,tak se mi zvíší agrese Jezdím už jen do prahy. Dokonce i ceny lepší.
Schumi píše:No jestli máš na mysli Bosch centrum ČERNÍK na Slovanech ,jako ,že asi jo,tak já s nima zkušenost mám a ne moc dobrou. Je pravda ,že už jsem u nich nebyl tak 3 roky a to právě z toho důvodu,že cokoliv jsem tam přivezl ,tak bylo v prdeli. jak čerpadla,tak vstřiky. Jednou jsem dostal už taky vztek,že jsem se naštval a to co mi řakl ,že je špatné,tak jsem odvezl do Prahy do strojservisu a tam nic špatného nenašli... od té doby jak slyším Bosch servis Černík ,tak se mi zvíší agrese Jezdím už jen do prahy. Dokonce i ceny lepší.