Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pozdrav noveho clena klubu F10 (520d, automat)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Brátn Moderátor »

hoši a víte jaký je rozdíl mezi zemědělcem a biozemědělcem?
.
.
.
.
biozemědělec hnojí v noci :)
Filozof

#162 Příspěvek od Filozof »

dyx: ... kdyby jsi měl doma mašinu a bionaftu B100 si sám vyráběl. Pak máš jistotu že je prostě ta nej kterou ani na benzínce nemají a nebudeš platit daně přeci 30kč za bionaftu je stále velkej ranec a Daň státu je šíleně veliká. Jsou borci co si doma pomocí mašiny vyrábí bionaftu a vyjde je za 11kč litr paliva. To bys pak byl frajer a ušetříš hodně peněz i na servis auta případně v budoucnu... :)

http://www.gwoil.cz/cs/produkty

tak šup at to frčí ...přijedu se podívat jak ti to funguje.
Mateo

#163 Příspěvek od Mateo »

Dyx: Po precteni celeho vlakna a tvych nazoru to vypada ze jsi prvotridni vytvor EU takovej ukazkovej prototyp jakej by mel byt asi kazdej "ovcan" EU - zeleno zeleno a zase zeleno at to stoji co to stoji.
Dyx

#164 Příspěvek od Dyx »

Filozof píše:dyx: ... kdyby jsi měl doma mašinu a bionaftu B100 si sám vyráběl. Pak máš jistotu že je prostě ta nej kterou ani na benzínce nemají a nebudeš platit daně přeci 30kč za bionaftu je stále velkej ranec a Daň státu je šíleně veliká. Jsou borci co si doma pomocí mašiny vyrábí bionaftu a vyjde je za 11kč litr paliva. To bys pak byl frajer a ušetříš hodně peněz i na servis auta případně v budoucnu... :) http://www.gwoil.cz/cs/produkty

tak šup at to frčí ...přijedu se podívat jak ti to funguje.
Psal jsem prece ze jsem o tom jeden cas uvazoval (asi pred 4-5 lety) problem je ze vstupni surovina se neda skoro sehnat a uz vubec ne za rozumnou cenu.. takze mam jinou variantu (to jsem take popisoval)
Filozof

#165 Příspěvek od Filozof »

Myslel jsi tím HHO použít v autě ? Nebo jak chceš dosáhnout úspory 40-60procent ?
Docela by mě to zajimalo pokud máš někde nějakej článek nebo někým potvrzené rád se něco dovím nového.

Pokud se domluvíš a koupíš pár tisíc litrů oleje tak ti jistě vyjdou vstříc a za 5-10kč litr musíš koupit přímo od výrobce, nepovídej že by jsi to nesehnal za rozumnou cenu. Pak už můžeš v klidu vyrábět bionaftu.
Teddy

#166 Příspěvek od Teddy »

Fx píše:Teddy, ty vrahu malejch dětí! Co kdybys smetl autobusovou zastávku...

Kdo se občas nesveze, že
No naštěstí po dálnici žádný autobusový zastávky nejsou. :D Celkem to bylo prázdný, tak se to dalo. Normálně jezdim podle předpisů (resp. na jejich hranici včetně tolerance). Ale v úterý jsem dceru vyzvednul pozdě z tanečků. Chudinka tam 20 min. brečela. Kdybych jí o dva dny později měl ještě nechat stát před školou.... Tak jsem na to šlápnul.
Naštěstí tam nikde neměřili. Vloni jsem se při poslední jízdě na motorce trochu zasnil a přestal hlídat rychlost. Hned mě měli. Jen prej mě zatáčkách (R10 před benátkama) nemohli dohonit. Tak jsem poprvé v životě platil pokutu za rychlost.
Filozof

#167 Příspěvek od Filozof »

Vidíš a já debi.l platil vypujčené škodovce 120ce za rychlost 52km/h :-D není to k zbli.tí? To mi přijde jako šikana platit pokutu za 2km/h navíc na konci v obci kde jsou jen fabriky a nikde nikdo ...bylo nás cca 5aut co jsme jeli tak pomalu jako šneci a platili ...a to jsem nadával jak jedeme pomalu že se musím loudat ... :lol:

Teddy co máš za auto 745i ? Že ti to jede 250km/h jak nic.
Teddy

#168 Příspěvek od Teddy »

Já pálim naftu. :) Tim s prstem v nose myslim, že kdyby nebyl omezovač, tak by to dalo ještě o trochu víc. Ne jako pochcávka, která už na tachometru ukazuje za rohem, ale podle navigace jede 200 a celá se rozpadá. Má starosti vůbec dosáhnout maximálky. Proměřuje to v týhle rychlosti 20 - 25 km/h, podle navigace. Pro ten motor to byla taková zátěž, že to pak bralo litr oleje na tis. km. To fakt nekecam. A dělaly to všechny pochcávky ve firmě. I i II generace. 1.9 motory. Ta moje stála 860 tis.

Tak za 52 km/h (předpokládám v úseku s padesátkou) bych jim akorát tak nasr... Čim to měřili? Odečetli nejistotu měření? Nevim, kolik ti dali pokutu, ale jestli to bylo nějak moc, tak bych šel do sporu.
Mě před asi 5 lety naměřili v obci 92. V zasranejch moravskejch budějicích. V noci cestou do chorvatska. Baráky už nikde, cesa mezi polema a už byla vidět cedule konec města. Tak jsem pinknul na tempomat. Bohužel na ceduli konec města byl radar. Tehdy to byl průs..er jako hrom. V podstatě rovnou odevzdat papíry. Tak jsem to dal právníkům. Stáli mě bůra, ale bez postihu. :)
Teddy

#169 Příspěvek od Teddy »

Musim teda přiznat, že tohle je moje první bmw, takže jsem z těch jízdních vlastností naprosto unešenej (i po těch dvou letech, co už ho mam). Dosud jsem jezdil jen služebníma pochcávkama. Vždycky jsem si říkal, proč to ty firmy za ty peníze vůbec kupujou.

Maximálka je třeba pro mě naprosto nevyužitelná. Jsem spíš spokojenej, že při dálniční rychlosti ten motor točí příjemně nízký otáčky.
Přemejšlel jsem, jestli by nebylo lepší mít diferák s kratšim převodem. Snížila by se sice maximálka a zvýšily otáčky při jízdě po dálnici, ale zásadně by se zlepšila pružnost auta. Třeba z kratší převodovky hooodně těží VW. Pak jsem si ale říkal, že je neskutečně namyšlený myslet si, že bych to uměl líp, než kluci z vývoje bmw.
Ono to auto neni líný. Občas mi to na mokru po dálnici na šestku při plnym knedlu prohráblo. Spíš už jsem si na ten výkon zviknul. :( Včera jsem si domluvil repas vstřiků a čerpadla. Pak zase připojim váhu vzduchu a konečně pojedu na plnej výkon. Těšim se na to jak malej kluk. Už rok jezdim bez váhy (neukamenujte mě, ale kouřilo to fakt moc a já jezdil do rakouska).
vita11 Moderátor
Moderátor

#170 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Teddy píše:Mě před asi 5 lety naměřili v obci 92. V zasranejch moravskejch budějicích. V noci cestou do chorvatska. Baráky už nikde, cesa mezi polema a už byla vidět cedule konec města. Tak jsem pinknul na tempomat. Bohužel na ceduli konec města byl radar.
MorBudky tím byly proslulé ... pevný radar na začátku a na konci obce. Tam proběhla i slavná akce Crum Patch Teamu :twisted: Pokud vím, tak dnes už ty radary nefungují ... oni jsou všech pevné instalace CzechRadaru právně tak trochu na vodě..
pavproch

#171 Příspěvek od pavproch »

Minimálně jeden stacionár v MorBud zůstal - na příjezdu po II/152 od Jemnice, už v obci je špatně viditelná 40 a hned za ní bouda s mikrovlnkou... :mad:
vita11 Moderátor
Moderátor

#172 Příspěvek od vita11 Moderátor »

A je zapnutý? Poslední info co mám je, že tam ty budky zůstaly, ale nefungují
Filozof

#173 Příspěvek od Filozof »

Taky nesnáším když ve 4h nad ránem jedu městem kde není ani noha tak si jedu klidně 70-90km/h a nikoho neohrožuji většinou místa kde je všude vidět kilometr daleko a všichni spí... nebo prostě výjezdy z měst a obcí kde nic nikde není ... nebo vesnice kde je 10baráků a 100m začátek i konec vesnice ... to mě vždy moc baví zpomalovat 2tunové auto na 50 a zase zpět na 100-120km/h.
Teddy

#174 Příspěvek od Teddy »

Na téma "chytrých" míst pro měření rychlosti bychom si tu asi mohli dlouho povídat. Největší nesmysly dělaji právě obce a měšťáci. Škoda, že zrušili zákon, že smí měřit jen s součinnosti státních, nebo musí být označeni!!!! :mad:
vita11 Moderátor
Moderátor

#175 Příspěvek od vita11 Moderátor »

U měšťáků je to totiž záležitos příjmu městského rozpočtu, takže měří tam, kde vyberou nejvíc a nějaká bezpočnost jich vůbec nezajímá
Teddy

#176 Příspěvek od Teddy »

vita11 píše:U měšťáků je to totiž záležitos příjmu městského rozpočtu, takže měří tam, kde vyberou nejvíc a nějaká bezpočnost jich vůbec nezajímá
a přesně proto bych byl pro úplnej zákaz měření prováděnýho městem a měšťákama!

Jak je možný, že může někdo převzít výkon státní moci do svých rukou? a ještě si pokuty nechávat? Přece lokální samospráva je v očích té celostátní v podstatě jen soukromý subjekt. Já chci taky založit vlastní policii. Budu pak buzerovat chodce a motoristy a vybranýma pokutama si vesele cpát kapsy. Najmu si na to partu banditů, podobně, jako exekutoři a budu těžce vyzívanej.

Kdyby museli vybraný pokuty odevzdávat, to by se nám zredukovali řady měšťáků co? Už by to nebyl takovej byznys!!
pavproch

#177 Příspěvek od pavproch »

ta tak, původní záměr (proč byly městské wopice zřízeny) byl sběr psích exkrementů v parcích a jiné bohulibé činnosti, ale pak sa to (ostatně jako všechno v kocourkově) zvrhlo.. :mad:
Filozof

#178 Příspěvek od Filozof »

Tak policie je fajn tam kde je bordel a mají zakročit když někdo ohrožuje zdraví lidí a nebo majetek někdo krade jinému a podobně.
Pak taky prevence prostě slídit a hlídat město , ulice , garáže a prostě jsou to vlastně naši placení z daní sekuriťáci....

Tak by to mělo fungovat. Já se podílím a platím vysoké daně tak doktoři a policie s hasičema by tady měli být pro mě.....nebo se pletu ?
A to jsem dlouhé roky nikoho z nich nepotřeboval....tak snad mi jednou pomohou.
Dyx

#179 Příspěvek od Dyx »

Filozof píše:Myslel jsi tím HHO použít v autě ? Nebo jak chceš dosáhnout úspory 40-60procent ?
Docela by mě to zajimalo pokud máš někde nějakej článek nebo někým potvrzené rád se něco dovím nového.

Pokud se domluvíš a koupíš pár tisíc litrů oleje tak ti jistě vyjdou vstříc a za 5-10kč litr musíš koupit přímo od výrobce, nepovídej že by jsi to nesehnal za rozumnou cenu. Pak už můžeš v klidu vyrábět bionaftu.
HHO ale i HCS: "strýc google a teta youtube plus anglicka odborna fora". Prestoze vim ze to funguje, tak si to nejdriv otestuju na elektrocentrale pak na motorce, pak na dalsich 3 autech, pak 118d a az uplne na konec prijde na radu F10ka :-))
Asi v kazdem pripade NEPUJDU cestou HHO ale HCS...

Co se tyka vstupniho materialu na vyrobu B100 tak jsem se s tim zabyval tim skutecne dostatecne intenzivne (uz pred 10 lety delsi dobu) a trh s olejem i subjekty ktere se na nem pohybuji znam velmi dobre, takze mne opravdu nemusis o nicem presvedcovat resp. velmi dobre vim proc jsem se rozhodl si B100 nevyrabet.
Dyx

#180 Příspěvek od Dyx »

Filozof píše:Tak policie je fajn tam kde je bordel a mají zakročit když někdo ohrožuje zdraví lidí a nebo majetek někdo krade jinému a podobně.
Pak taky prevence prostě slídit a hlídat město , ulice , garáže a prostě jsou to vlastně naši placení z daní sekuriťáci....
Tak by to mělo fungovat. Já se podílím a platím vysoké daně tak doktoři a policie s hasičema by tady měli být pro mě.....nebo se pletu ?
A to jsem dlouhé roky nikoho z nich nepotřeboval....tak snad mi jednou pomohou.
Nerad bych, aby se to tu zase nesmyslne zvrhlo - protoze samozrejme ze vsechno se da zneuzit a principielne toto reseni uplne spravne neni. Ovsem pote co jsem v minuly rok nasbiral body i pokuty za 10km prekroceni rychlosti a dalsi naproste buzerace, tak jsem se (proti svemu puvodnimu presvedceni) nakonec prece jen pojistil proti pokutam.
Jelikoz jezdim spis na spotrebu a opatrne tak je to pojistka pouze a vyhradne proti nesmyslne buzeraci. Je samozrejme hloupe ze tuto pojistku obcas zneuziji i "prasata za volantem" (proto jsem to driv odsuzoval), ovsem mira buzerace na silnici prekrocila unosnou miru. Takze ted muzu jezdit naopak daleko bezpecneji: lepe soustredeny na provoz a nestrachovat se z kazde svestky za bukem ze bude buzerovat. A uz se mi ta pojistka nekolikrat osvedcila. Pojistka se tyka veskerych prestupku: rychlosti, parkovani atd. (krome drogy alkoholu a ublizeni na zdravi). Pojistku vsak doporucuji pouze zodpovednym ridicum to myslim vazne
Odpovědět