Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e61 530xd - ma vyznam zaslepit EGR ventil ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jindrisek92

e61 530xd - ma vyznam zaslepit EGR ventil ?

#1 Příspěvek od Jindrisek92 »

Zdravím na E61 530xd 170kw s pdf už párkrát se mi stalo ze pri volnobehu kolísal otáčky a když sem odpojil podtlakovou hadicku od egr tak to prestalo.egr sem vyčistil a vyměnil solenoid co ho ovládá a zatím je klid,ale chtel sem se zeptat jestli má vyznam egr zaslepit a jestli by to nevadilo dpf.dekuji
Jirke

Re: e61 530xd - ma vyznam zaslepit EGR ventil ?

#2 Příspěvek od Jirke »

Na sve byvale E61 jsem byl nucen EGR zaslepit, protože EGR chladic propoustel vodu do výfukových svodu.
Udelal jsem to s radosti, ale soucasne jsem si nadaval, ze jsem to neudelal dřív. Je to hruzny svinstvo, co ten motor musí
znovuzpolykat.
DPFku to neublizi, maximalne bude o něco dřív regenerovat nez s funkcnim EGRem.
Itchythefirst
Klubové ID: 3915

#3 Příspěvek od Itchythefirst »

Spis bych to dal opravit nez se to snazil obejit. U dieselu v zime bude s vyrazenym EGR trvat strasne dlouho nez se vubec zahreje na provozni teplotu. Takze ve vysledku ten motor s vyrazenym EGR budes kurvit jeste vic. Plus samozrejme na STK/emisich te s tim poslou do haje...
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

a pokud vím tak motor se zaslepeným EGRem má výrazně vyšší kouřivost, což má vliv nejen na emise, ale taky na zanášení DPF a to jde pak do kytek značně rychleji.
vyčistit EGR M57 neni složity, tak nevím proč to prostě jen nevyčistit.
taková dovolená v Chorvatsku nebo v Alpach by pak mohla přijít hoooooodně draho kdyby tě rakušáci kontrolovali a že si dávaj záležet. stejně tak němci, těm jsem musel minule vysvětlovat proč mi vede do EDC tlumičů kabel.
Jirke

#5 Příspěvek od Jirke »

Tys jim to vysvetlovat nemusel, ale chtel :D
Jirke

#6 Příspěvek od Jirke »

Itchythefirst píše:Spis bych to dal opravit nez se to snazil obejit. U dieselu v zime bude s vyrazenym EGR trvat strasne dlouho nez se vubec zahreje na provozni teplotu. Takze ve vysledku ten motor s vyrazenym EGR budes kurvit jeste vic. Plus samozrejme na STK/emisich te s tim poslou do haje...
Ale hovno. Na emisich projde Euro4 i bez DPF
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

euro4 bez DPF ma uplně jinou normu než auto s DPF. ted to možna ještě projde, za pul roku už nemusí,.
Foldas

#8 Příspěvek od Foldas »

zaslepený egr nepoznáš na kouřivosti. Je tam kvůli noxům
Itchythefirst
Klubové ID: 3915

#9 Příspěvek od Itchythefirst »

Jirke píše:
Itchythefirst píše:Spis bych to dal opravit nez se to snazil obejit. U dieselu v zime bude s vyrazenym EGR trvat strasne dlouho nez se vubec zahreje na provozni teplotu. Takze ve vysledku ten motor s vyrazenym EGR budes kurvit jeste vic. Plus samozrejme na STK/emisich te s tim poslou do haje...
Vsak o DPF nebo o Euro4 jsem nerekl ani slovo :) Jen u novejsich aut lze diagnostikovat funkcnost EGR a pokud je jen zaslepenej, na STK na to prijdou a vyhodi te.
Jirke

#10 Příspěvek od Jirke »

Na STK nejsou zadny mistri disgnostici. Pichnou to, a bud videj nebo nevidej chyby.
Vyrazeni EGRu samozrejme neni jen mechanicka zalezitost.
patrikE39

#11 Příspěvek od patrikE39 »

Itchythefirst píše:
Jirke píše:
Vsak o DPF nebo o Euro4 jsem nerekl ani slovo :) Jen u novejsich aut lze diagnostikovat funkcnost EGR a pokud je jen zaslepenej, na STK na to prijdou a vyhodi te.

na stk je nefunkční egr nezajímá.. tam závady nikdo nevyčítá.. ale když ti na emisích vyčtu jednotku v readiness pod egr bude jednička tak smůla :)
Odpovědět