Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e61 530xd - ma vyznam zaslepit EGR ventil ?
-
e61 530xd - ma vyznam zaslepit EGR ventil ?
Zdravím na E61 530xd 170kw s pdf už párkrát se mi stalo ze pri volnobehu kolísal otáčky a když sem odpojil podtlakovou hadicku od egr tak to prestalo.egr sem vyčistil a vyměnil solenoid co ho ovládá a zatím je klid,ale chtel sem se zeptat jestli má vyznam egr zaslepit a jestli by to nevadilo dpf.dekuji
Re: e61 530xd - ma vyznam zaslepit EGR ventil ?
Na sve byvale E61 jsem byl nucen EGR zaslepit, protože EGR chladic propoustel vodu do výfukových svodu.
Udelal jsem to s radosti, ale soucasne jsem si nadaval, ze jsem to neudelal dřív. Je to hruzny svinstvo, co ten motor musí
znovuzpolykat.
DPFku to neublizi, maximalne bude o něco dřív regenerovat nez s funkcnim EGRem.
Udelal jsem to s radosti, ale soucasne jsem si nadaval, ze jsem to neudelal dřív. Je to hruzny svinstvo, co ten motor musí
znovuzpolykat.
DPFku to neublizi, maximalne bude o něco dřív regenerovat nez s funkcnim EGRem.
- Itchythefirst
- Klubové ID: 3915
Spis bych to dal opravit nez se to snazil obejit. U dieselu v zime bude s vyrazenym EGR trvat strasne dlouho nez se vubec zahreje na provozni teplotu. Takze ve vysledku ten motor s vyrazenym EGR budes kurvit jeste vic. Plus samozrejme na STK/emisich te s tim poslou do haje...
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
a pokud vím tak motor se zaslepeným EGRem má výrazně vyšší kouřivost, což má vliv nejen na emise, ale taky na zanášení DPF a to jde pak do kytek značně rychleji.
vyčistit EGR M57 neni složity, tak nevím proč to prostě jen nevyčistit.
taková dovolená v Chorvatsku nebo v Alpach by pak mohla přijít hoooooodně draho kdyby tě rakušáci kontrolovali a že si dávaj záležet. stejně tak němci, těm jsem musel minule vysvětlovat proč mi vede do EDC tlumičů kabel.
vyčistit EGR M57 neni složity, tak nevím proč to prostě jen nevyčistit.
taková dovolená v Chorvatsku nebo v Alpach by pak mohla přijít hoooooodně draho kdyby tě rakušáci kontrolovali a že si dávaj záležet. stejně tak němci, těm jsem musel minule vysvětlovat proč mi vede do EDC tlumičů kabel.
Tys jim to vysvetlovat nemusel, ale chtel 

Ale hovno. Na emisich projde Euro4 i bez DPFItchythefirst píše:Spis bych to dal opravit nez se to snazil obejit. U dieselu v zime bude s vyrazenym EGR trvat strasne dlouho nez se vubec zahreje na provozni teplotu. Takze ve vysledku ten motor s vyrazenym EGR budes kurvit jeste vic. Plus samozrejme na STK/emisich te s tim poslou do haje...
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
euro4 bez DPF ma uplně jinou normu než auto s DPF. ted to možna ještě projde, za pul roku už nemusí,.
zaslepený egr nepoznáš na kouřivosti. Je tam kvůli noxům
- Itchythefirst
- Klubové ID: 3915
Vsak o DPF nebo o Euro4 jsem nerekl ani slovoJirke píše:Ale hovno. Na emisich projde Euro4 i bez DPFItchythefirst píše:Spis bych to dal opravit nez se to snazil obejit. U dieselu v zime bude s vyrazenym EGR trvat strasne dlouho nez se vubec zahreje na provozni teplotu. Takze ve vysledku ten motor s vyrazenym EGR budes kurvit jeste vic. Plus samozrejme na STK/emisich te s tim poslou do haje...

Na STK nejsou zadny mistri disgnostici. Pichnou to, a bud videj nebo nevidej chyby.
Vyrazeni EGRu samozrejme neni jen mechanicka zalezitost.
Vyrazeni EGRu samozrejme neni jen mechanicka zalezitost.
Itchythefirst píše:Vsak o DPF nebo o Euro4 jsem nerekl ani slovoJirke píše:Ale hovno. Na emisich projde Euro4 i bez DPFItchythefirst píše:Spis bych to dal opravit nez se to snazil obejit. U dieselu v zime bude s vyrazenym EGR trvat strasne dlouho nez se vubec zahreje na provozni teplotu. Takze ve vysledku ten motor s vyrazenym EGR budes kurvit jeste vic. Plus samozrejme na STK/emisich te s tim poslou do haje...Jen u novejsich aut lze diagnostikovat funkcnost EGR a pokud je jen zaslepenej, na STK na to prijdou a vyhodi te.
na stk je nefunkční egr nezajímá.. tam závady nikdo nevyčítá.. ale když ti na emisích vyčtu jednotku v readiness pod egr bude jednička tak smůla