Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
3-ramenný volan na e65 r.v. 2007
3-ramenný volan na e65 r.v. 2007
Ahoj, aktuálně mám 4-ramenný volant na své e65 r.v. 2007, lze jej vyměnit za 3-ramenný? Případně lze jej sehnat i vyhřívaný a nějak to zapojit, když to teď nemám?? Díky
- vlastnemec
Re: 3-ramenný volan na e65 r.v. 2007
Celkem jednoduchý retrofit, potřebuješ vyhřívaný volant komplet s jednotkou, ovladač/spínač a kroužek navíjení co je na SZL, vyhřívání přehodíš nakóduješ a jede. Nebo valant normál a přehodíš. Čtyřramínko je ale mnohem pohodlnější a tříramínko lépe vypadá, jinak na vyhřívaný volant jsem čekal pěkně dlouho, skus Flipflop, nebo Snejk
taky si to první zkus, pokud chceš maximální komfort, je lepší 4 ramínko, ten trojramenej uplně změní působení auta,je to pak takový sportovnější, tužší.
trojramínko bez výhřevu mám skladem a stálo by tě to tak 4k s airbagem, ovšem trojramínko s výhřevem je celkem vzácnost a počítej s celou sadou tak cca 10k.
trojramínko bez výhřevu mám skladem a stálo by tě to tak 4k s airbagem, ovšem trojramínko s výhřevem je celkem vzácnost a počítej s celou sadou tak cca 10k.
Diky za odpoved, tak ted jsi me docela dostal. Cekal jsem ze i to triraminko bude pohodlnejsi...slo mi o vzhled. Ale o komfort se mi moc prijit nechce 

Tříramínko je zase trochu širší, takže mi lépe padne do ruky
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Kuna, volant je kormidlo, chce to určitě zkusit. S tím bys měl mít nejdýl kontakt při jízdě
Každý máme ty pazúry jinačí a každýmu nesedne stejný volant.
Já mám rád třeba trošku menší na průmer ale tlustší věnec - do ruky. A taky jak se projeví posilovací účinek při změně průměru.....

Každý máme ty pazúry jinačí a každýmu nesedne stejný volant.
Já mám rád třeba trošku menší na průmer ale tlustší věnec - do ruky. A taky jak se projeví posilovací účinek při změně průměru.....