Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 30d mpaket - zvláštní bouchání zespodu/zezadu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jeanes

E90 30d mpaket - zvláštní bouchání zespodu/zezadu

#1 Příspěvek od jeanes »

mám e90 30d lci manuál mpaket a mám dotaz - včera jsem přejel asi v 70km/h příčnou díru a byla to celkem rána. Od té doby se mi zespodu (možná spíš zezadu) auta ozývá bouchání (nepravidelně s průměrnou frekvencí tak 3 bouchnutí za 10s) a to tak, že pořád - záleží, jak moc hrbolatá nebo rovná je silnice...

Co jsem tak zkoušel, tak:
- na to nemá vliv rychlost - bouchá stejně (stejně hlasitě a se stejnou frekvencí) při 20km/h i 120km/h
- na to nemá vliv, když mám sešlápnutou spojku
- na to nemá vliv, když brzdím nebo naopak přidávám plyn
- na to má vliv, když přejedu nějakou nerovnost - zabouchá víc

Přijde mi, jako by tam něco viselo, houpalo se a vlivem pohybu auta tak různě bouchalo na něco, co je vedle...

Mám tam také tažné zařízení, které se dá pomocí tlačítka v kufru uvolnit (stiskne se tlačítko, motorek to uvolní, dole se vyhoupne tažné a ručně se doklapne). Prvotně jsem myslel, že jsem ho asi omylem nezaklapl zpět a že se tam houpe právě tažné, ale to bohužel ne...

Napadá vás někoho, co by to mohlo být??

Díky Honza
jeanes

Re: E90 30d mpaket - zvláštní bouchání zespodu/zezadu

#2 Příspěvek od jeanes »

Tak jsem na to predbezne sam kouknul a je to tam zespodu dost zadeklovane. Lomcoval jsem s taznym zarizenim a vyfukem a nic. Napada me treba uvolnene lozisko kardanu?
jeanes

Re: E90 30d mpaket - zvláštní bouchání zespodu/zezadu

#3 Příspěvek od jeanes »

Nikoho nic nenapada? Vim, ze tohle lustit moc nejde... Spis az to bude na zvedaku, abych nezapomnel zkontrolovat neco, co by to mohlo delat... Diky za jakykoliv typ!
Odpovědět