Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
530xd pocukávání
530xd pocukávání
Zdravím mám 530xd 2006 automat, před nedávnem jsem měnil olej v automatu a repasoval hydroměnič kvuli kolísání a prokluzování. Všechno je vphodě akorát nad 105kmh asi tak do 120 se mě na rovince stává že auto pocukává, jak kdyby se přední kola připojovala/odpojovala, měl jsme venku i motorek z xdrivu, je tam železné kolečko, všechno vypadalo vpohodě.
Nevíte čím by to mohlo být?
Kola mám originál, vzorek sjetý vcelku rovnoměrně. Netuším čím to může být.
Dík hoši.
Nevíte čím by to mohlo být?
Kola mám originál, vzorek sjetý vcelku rovnoměrně. Netuším čím to může být.
Dík hoši.
Re: 530xd pocukávání
To jiste nebude mit co docineni s xdrive
A co teda?
Ještě podotknu že to nedělá vždy, při zrychlování vubec, při jizde bez plynu take ne. Jen když to lechtám po rovince, někdy zas vůbec 

-
530d manual mi to taky dela
Jen v techto rychlostech na 5.stupen a jen pri jemnem lechtani plynu. Nedela to na zadne jine rychlosti. Rekl bych ze to dela jen kdyz chvili jezdim pianko okresky a s velmi nizkou spotrebou, a rj dava motoru chudsi smes. Kdyz jedu chvili ostre tak tenhle jev pak nepozoruju.

Nevim co to je, ale znam tento jev taky. Napada me DPF, EGR...
egr jsem mel venku a vycistil, a dpfko regeneruje kazdych 400km a diag ukazuje ze neni ucpane
- abcent500
- Klubové ID: 3807
Taky me to dela uz 2 roky. Nezhorsuje se to, v pameti zadna chyba, nove zhavice, pdf taky ok, jezdim dal a neresim, jinak bych uz byl sedivej.
-
Nemuze to byt treba jen nejaky bug v softwaru rj pri davkovani/michani smesi? A dela to nekomu s manualem na jiny prevodovy stupen nez na petku?
Můžu špitnout?
Tohle mě dělal pašík. Já vím, byla to rotačka. Ale.
Byl jsem na 3 diag a vše OK. Po roce jsem navštívil starýho praktika a auto ani neviděl a řekl vyměň štelverk. Je to ten nesmysl přímo na rotačce do kterýho nejde lanko, ale svazek drátů. Bingo.
Zajímavý na tom bylo, že to dělalo okolo 1700 rpm lehkou nohou a postupně se to zhoršilo, jako by jel na 3 vály. Trhalo to s celým autem. Ve městě průser. Buď to štvát na 2ku nebo na 4ku pod otáčkama. Údajně vadná elektronika uvnitř.
C-R vůbec neznám, ale není tam taky nějaký kurvítko, který určuje dávku paliva podle plyn.pedálu? Nějaký drblý kondík třeba?? Komu dochází trpělivost, tak takový malý tip.

Tohle mě dělal pašík. Já vím, byla to rotačka. Ale.
Byl jsem na 3 diag a vše OK. Po roce jsem navštívil starýho praktika a auto ani neviděl a řekl vyměň štelverk. Je to ten nesmysl přímo na rotačce do kterýho nejde lanko, ale svazek drátů. Bingo.
Zajímavý na tom bylo, že to dělalo okolo 1700 rpm lehkou nohou a postupně se to zhoršilo, jako by jel na 3 vály. Trhalo to s celým autem. Ve městě průser. Buď to štvát na 2ku nebo na 4ku pod otáčkama. Údajně vadná elektronika uvnitř.
C-R vůbec neznám, ale není tam taky nějaký kurvítko, který určuje dávku paliva podle plyn.pedálu? Nějaký drblý kondík třeba?? Komu dochází trpělivost, tak takový malý tip.
To zni logicky.
To mě moc nepomohlo.. po čem mám konkrétně jít?