Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 Baterry drain

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
deizl

E60 Baterry drain

#1 Příspěvek od deizl »

Ahoj,

již docela dlouho se nám na E60 530D, 170 kW, 2006 sporadicky objevují hlášky buď o vyresetování času v důsledku odpojení baterie, o velkém odběru elektrické energie při stojícím vozidle a zřídkavě i o vybité baterii.

Nikdy nebyl problém vozidlo nastartovat. V autě je nainstalovaná cca tři roky stará VARTA F6 90 Ah, 720A. Nakódovaná by snad měla být, to ale jinak, než dotazem na mechanika, ověřit nemůžu.

Jezdí se kratší trasy, cca 5 km do práce a zase zpět. Snažil jsem se naměřit i nějaké hodnoty napětí přímo na baterii:

- zřejmě v nějakém spacím režimu - keyfob nebyl v zapalování, start/stop tlačítko bylo zhaslé: 12,41 V
- keyfob nebyl v zapalování, ale došlo ke zmáčknutí tlačítka start/stop, které se rozsvítilo a bylo slyšet nějaký pracující měnič etc.: 12,28 V
- keyfob byl v zapalování a tlačítkem bylo "nastartováno" bez vyšlápnutí spojky (II. poloha zapalování), byl slyšet odběr el. energie spotřebiči : 12,01 V (později zase vzrostla)

Při uvedených měřeních nebyla na iDrivu ani jedna hláška. Auto nemá comfort acces. Pokusím se přes BC udělat i nějaké měření za jízdy.

Máte někdo nějaký tip, co může způsobovat výše uvedené problémy? Mám pocit, že by to mohl být IBS, ale nejsem si jistý.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: E60 Baterry drain

#2 Příspěvek od JaraX »

kam jsme se to dostali
- já mám naftu s DPF a jezdím s tím 5km do práce
- auto už docela dlouho vypísuje nějaké chyby elektriky, ale jezdilo tak se to neřeišlo :D
ach jo

- ověřit registraci baterie jde přes diag
- stejně jako udělat hrubou kontrolu IBS
- a taky tě to navede na to vybíjení
- takže základ je to projet BMW diagnostikou, ne Delphi ani Bosch apod.
Odpovědět