jinak zadní dveře jsou hroznej oser...když máte roletky
tady je můj krátkej příběh se zadníma dveřma...
start ve 14:30, když děti usnuly. Přední mi trvaly hodku, ty druhý už jen asi 35min. A tak sem si říkal, že ty zadní bych moh za hoďku zvládnout...tapec šel dolu celkem vpohodě, záslepky do tapecu sem ani nedával po výměně highgloss lišt. Abych se dostal k tlumiči, musí se sundat plastový dekl mezi tapecem a dveřma. Bohužel v tom překáží dost el.rolety. Nedá se nic dělat, rolety musí komplet dolu, protože ten dekl nejde odehnout kvůli vedení kabeláže plastovym pouzdrem k pantům viz foto. Sundavám postupně rolety, i když po odšroubování se jim nejdřív moc nechce. Ok...ted už jen vyšroubovat 17ctkou šroub a nacvaknout novej siláč. Bohužel sem si nechal stažený okno, takže se tam nedostanu...nacvaknout jednotku, vyjet oknem nahoru, zpátky ke šroubu. Pěkně sem to měl vymyšlený, ale vzadu je ten šroub nějak blíž ke kraji, takže se tam nevejdu ráčnou...je potřeba nástavec. Ten samozřejmě nemám, takže trochu prodleva, kdy obíhám sousedy, co jsou doma, jestli nemají...nemají. Už vymejšlim jak nechám auto otevřený a pojedu dalšim autem do Bauhausu koupit nástavec, ale zrovna přijíždí další soused co má snad všechno

Vyšroubovat, trochu oříznout hranu, namazat a...pořád se tomu nechce, není tam moc místo, takže sem nakonec tlumič vyndal celej ven a hned to šlo líp. Pak vrátit zpátky, navlíknout těsnění a správně se trefit do dírky.
Pak ještě drobná oprava trojuhlenikovy roletky a teď už je ty lišty správně nasunout na mechanismus vysouvání. Jedna strana dobrý, ale ta blíž k pantům mě potrápila. Dobrý...přišroubovat motorky roletek, nacvaknout uchytky kabeláže a musím otestovat jestli roletky roletkujou...na jedničku..takže zkontrolovat všechny šroubky a zácvaky, nandat tapec a hotovo...dneska 4hod i s úklidem nářadí...příště pravá zadní strana (y)
Jo a žádnej šroubek mi nezbyl