Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e65/e66 - dveře nedrží, mají vůli, bouchá to při otevření

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
fishmaker Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1703

e65/e66 - dveře nedrží, mají vůli, bouchá to při otevření

#1 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Jiz delsi dobu me stvalo, ze kdyz otevru dvere u e66, tak nedrzi ve spravne pozici, je tam vule, atd...pokud neni v haji cely pistek za necele 2tis..da se tomu pomoct vymenou silentbloku, ktere se casto po nejake dobe rozpadnou...vysledkem je vule jako na videu.
Tak sem nelenil a na Ebay objednal na zkousku dva neorigo a vcera vymenil. Da se to zvladnout tak za pul hodiny jedna strana a funguje to vyborne..cena asi 14eur s postovnym
tady je video co to dělá za bordel

EDIT : alternativní řešení vlastní výrobou od kupca - http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=99165

a tady je pro porovnání stav u mě, následně starý rozpadlý a nový Made in China :D
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Jaris330D

Re: e65/e66 - dveře nedrží, mají vůli, bouchá to při otevřen

#2 Příspěvek od Jaris330D »

Super.
Diky za info, presne tohle se stalo kamosovi a myslim, ze to jeste nevyresil. Tak mu to hned nadhodim.
fishmaker Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

jinak zadní dveře jsou hroznej oser...když máte roletky :D

tady je můj krátkej příběh se zadníma dveřma...

start ve 14:30, když děti usnuly. Přední mi trvaly hodku, ty druhý už jen asi 35min. A tak sem si říkal, že ty zadní bych moh za hoďku zvládnout...tapec šel dolu celkem vpohodě, záslepky do tapecu sem ani nedával po výměně highgloss lišt. Abych se dostal k tlumiči, musí se sundat plastový dekl mezi tapecem a dveřma. Bohužel v tom překáží dost el.rolety. Nedá se nic dělat, rolety musí komplet dolu, protože ten dekl nejde odehnout kvůli vedení kabeláže plastovym pouzdrem k pantům viz foto. Sundavám postupně rolety, i když po odšroubování se jim nejdřív moc nechce. Ok...ted už jen vyšroubovat 17ctkou šroub a nacvaknout novej siláč. Bohužel sem si nechal stažený okno, takže se tam nedostanu...nacvaknout jednotku, vyjet oknem nahoru, zpátky ke šroubu. Pěkně sem to měl vymyšlený, ale vzadu je ten šroub nějak blíž ke kraji, takže se tam nevejdu ráčnou...je potřeba nástavec. Ten samozřejmě nemám, takže trochu prodleva, kdy obíhám sousedy, co jsou doma, jestli nemají...nemají. Už vymejšlim jak nechám auto otevřený a pojedu dalšim autem do Bauhausu koupit nástavec, ale zrovna přijíždí další soused co má snad všechno :D
Vyšroubovat, trochu oříznout hranu, namazat a...pořád se tomu nechce, není tam moc místo, takže sem nakonec tlumič vyndal celej ven a hned to šlo líp. Pak vrátit zpátky, navlíknout těsnění a správně se trefit do dírky.
Pak ještě drobná oprava trojuhlenikovy roletky a teď už je ty lišty správně nasunout na mechanismus vysouvání. Jedna strana dobrý, ale ta blíž k pantům mě potrápila. Dobrý...přišroubovat motorky roletek, nacvaknout uchytky kabeláže a musím otestovat jestli roletky roletkujou...na jedničku..takže zkontrolovat všechny šroubky a zácvaky, nandat tapec a hotovo...dneska 4hod i s úklidem nářadí...příště pravá zadní strana (y)
Jo a žádnej šroubek mi nezbyl :D
palciatko

#4 Příspěvek od palciatko »

@fishmaker: Ako sa správajú tie čínske silentbloky po čase? Držia?

P.
fishmaker Moderátor
Moderátor

#5 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

zatím to drží vpohodě...jen jsem se ještě nedostal k poslednímu čtvrtýmu...
Odpovědět