Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 vibrace kol, podvozku rada

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
dannik

E46 vibrace kol, podvozku rada

#1 Příspěvek od dannik »

Zdravím, mám na vas velkou prosbu, vcera se mi stalo, ze jsem jel po dalnici (tlak v pneu jsem kontroloval zhruba 4 dny zpet), mezitim jedna delsi OK cesta, kde jsem nic nepozoroval, vcerejsi cesta celkem nejistota za volantem, pocit ze auto nekdy plave, kdyz se kolem me ritil nekdo v rychlem pruhu a predjizdel ve vyssi rychlosti, mel jsem pocit ze to semnou celkem mava, jel jsem tedy pomaleji v pravem pruhu, kolem 110 a vsiml si, ze na vicemene volnobeh kdyz nepridavam plyn byla citit takova vibrace od kol? podvozku? jakobych napr prejizdel male zpomalovaci prahy, nebyly to rany, ale bylo to takove jakoby pneumatiky pres neco preskakovaly a auto tim zpomalovalo, sorry ze to popisuju takhle jak blbec :) ale snazim se presne a pochopitelne. Tak me napadlo jestli jsem nepichl, coz jsem kontroloval a nic, pneumatiky jako takove jsem menil pred mesicem za nove letnaky.. cim to muze byt? muze to byt vyvazenim? jel jsem potom zkontrolovat i tlak, ten tedy byl vyssi nez mel byt o neco malo, tak jsem odpustil a zdalo se to lepsi, nicmene potom uz cestou po Praze jsem nemel moznost jet nad 100 a vyzkouset to, nicmene me to vydesilo, jeste jsem se s tim nesetkal, nemel by nekdo nejakou radu nebo tip co to muze byt?

Dekuju moc a pokud je to spatne zarazeno nebo neco, prominte.. jsem tu novy. Dekuju moc
Woyta

Re: E46 vibrace kol, podvozku rada

#2 Příspěvek od Woyta »

Podvozkove jsi na tom jak? Sníženo, větší odklony? Sbihavosti ok?
v pravém pruhu jsou vyjete koleje. Upravené podvozky nemají rady podélné nerovnosti.
kontola čepu, kloubů a silentblok nezaskodi. Doporučuji hlavně kouknout na silentbloky předních ramen.
Odpovědět