Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
335i svody
-
335i svody
Omlouvám se jestli se to tu už řešilo, ale nevíte jestli projde N54 emisema když budou svody bez katů a zůstanou tam ty sekundární katalyzátory?
Díky
Díky
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: 335i svody
Říká se že ano ...
Dá se to posichrovat krátkodobě MHD flashem jednotky pro E85 a tam ti ta bohatost vyjde správně
a nebo jen vybrat správnou stanici
Dá se to posichrovat krátkodobě MHD flashem jednotky pro E85 a tam ti ta bohatost vyjde správně

a nebo jen vybrat správnou stanici

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
Říká se, že ano, ale nikoho jsem nikdy neviděl to potvrdit
..to s E85 jsem nikdy neslyšel to zní jako dobrej nápad. Stanici já správnou mam, o mě ani moc nejde, spíš v budoucnu při prodeji nechci nikomu vysvětlovat, že bez správný stanice neprojde.

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ono obecně při prodeji s DP bez katů se to auto dá prodat jen někomu kdo po tom touží - občas najdeš kupce, kterej spíše primárně touží po striktním nedotčeném autě, a ten kdo to neřeší, tomu to ani nevadí
Na FB jsem v 335 skupině četl, že někdo emise zkoušel bez katů a proej to prošlo - ale kuwa nedaří se mi najít kdo

Na FB jsem v 335 skupině četl, že někdo emise zkoušel bez katů a proej to prošlo - ale kuwa nedaří se mi najít kdo

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
Ja mám nově 335i s downpipe bez katů a sekundární lambdy tam jsou, a dělal jsem před 2 měsíci technickou i emise a normálně jsem prošel. Jen technik říkal že to více řve ten výfuk ale to proto že i zadní tlumiče jsou upraveny, tak jsem mu řekl že je tam origo Performance výfuk a v pohodě.
Máte někdo zkušenost, jak je s downpipe bez katů s četníkama? U nás nebo třeba v Německu nebo Rakousku?
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to velmi proste. Jakykoliv zasah do emisniho systemu ma za nasledek ze vozidlo je nezpusobile k provozu. Nic se nedeje dokud se neco nevymamlasi. V tu chvili doporucuju velmi pozorne prostudovat jak Vase pojistovna nahlizi na provozovani vozidla ktere neni zpusobile k provozu. Kazdeho volba.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, vzhledem, že jsem uplatňoval plnění na vozidle který katy nevidělo už 20let, tak to je to poslední co pojišťovnu zajímá... Ti jediný co řeší tak hlavně rozměr pneumatiky 
U nás na silnici problém nehrozí, vzhledem k tomu že ty DP na N54 z vrchu ani nevidíš kdyby ses posral a ze spodu bez sundání krytu pod motorem taky ne, tak největší problém jsou jen emise .
Krátkodobě na to "aby to vyšlo" tak MHD flash a natankovat e85 a ono to z toho nějak vypadne

U nás na silnici problém nehrozí, vzhledem k tomu že ty DP na N54 z vrchu ani nevidíš kdyby ses posral a ze spodu bez sundání krytu pod motorem taky ne, tak největší problém jsou jen emise .
Krátkodobě na to "aby to vyšlo" tak MHD flash a natankovat e85 a ono to z toho nějak vypadne

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze pri tukanci to je kazdemu u prdele. Zkus hodit do prikopy kamion s televizema nebo autobus. Pomackany plech nikoho nezajima.Je to tak jak jsem napsal. Odstranenim pozbyvas zpusobilost k provozu a na takove auto nemas sjednane povinne ruceni.
Bylo jednou zaparkovane auto u chodniku a jeden neopatrny ridic ho pri parkovani malinko skrabnul. Bylo to ve meste, duchodci v oknech, tak nechal listecek s kontaktem. Auto bylo firemni a kluk byl ve zkusebni dobe, nahlasil na pojistovnu ze to bylo zpusobene ne firemnim, ale jeho vlastnim autem protoze strach o misto, chvili v praci a hned pruser. Pojistovna zaplatila Hellerovi neco okolo triceti za opravu. Po cca pul roce prisel dopis ze maji vratit vyplacenou skodu, ze se takto udalost nemohla stat a ze jde o pojistny podvod. Prisli 'detektivove' z pojistovny za skudcem, poskozenym a dopadlo to tak, ze pojistovna chtela podat zalobu za podvod. Takze skudce byl prinuceny donest penize z vlastni kapsy poskozenemu, ten je nasledne vratil pojistovne a pojistovna stahla obvineni. Vsichni jsou spokojeni jak nam to krasne funguje -) A to se jednalo o skrabanec...
Ja se proste bojim, muzes to seredne odskakat. Tim nechci napsat ze odskaces. Ale jedinkrat se zadarit nemusi a to riziko ztraty plneni tam proste je.
Bylo jednou zaparkovane auto u chodniku a jeden neopatrny ridic ho pri parkovani malinko skrabnul. Bylo to ve meste, duchodci v oknech, tak nechal listecek s kontaktem. Auto bylo firemni a kluk byl ve zkusebni dobe, nahlasil na pojistovnu ze to bylo zpusobene ne firemnim, ale jeho vlastnim autem protoze strach o misto, chvili v praci a hned pruser. Pojistovna zaplatila Hellerovi neco okolo triceti za opravu. Po cca pul roce prisel dopis ze maji vratit vyplacenou skodu, ze se takto udalost nemohla stat a ze jde o pojistny podvod. Prisli 'detektivove' z pojistovny za skudcem, poskozenym a dopadlo to tak, ze pojistovna chtela podat zalobu za podvod. Takze skudce byl prinuceny donest penize z vlastni kapsy poskozenemu, ten je nasledne vratil pojistovne a pojistovna stahla obvineni. Vsichni jsou spokojeni jak nam to krasne funguje -) A to se jednalo o skrabanec...
Ja se proste bojim, muzes to seredne odskakat. Tim nechci napsat ze odskaces. Ale jedinkrat se zadarit nemusi a to riziko ztraty plneni tam proste je.
-
Po tom jestli máš katalyzátory pojištovně nic neni, kromě toho, že to neni ani vidět.