Zdravím všechny,
po nějaké době mi odešly opět AE kroužky na jedné straně, mám tam klasické tovární, takže počítám ty od ZKW.
Tady link pro info:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E90/E ... #7161444_9
BMW číslo:
63 11 7 161 444
Mám dva dotazy:
1) Nedá se někde vyšťárat ta žárovka, kterou tam dávají ať nemusím kupovat celý ten komplet?
Vychází to celkem draho, 1600 za malý reflektor se zabudovanou žárovkou.
Nebo je lepší to opravdu koupit jako kompet?
2) Nemám jít do oblíbených LED markerů, které vlastně celé tohle nahradí a mělo by to svítít lépe.
I když jsem četl, že u mé verze, mám klasické kroužky bez optických zoubků, to asi nebude žádná sláva.
Nemůžou tyto LED markery teplotně nějak poškodit housing (zástavbu do které se uchytávají) nebo kroužky?
Máte s tím někdo zkušenosti na prvních e90, rv. e90 (xenon)?
Děkuji moc za informace.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Angles eyes - e90 - rv2005
Re: Angles eyes - e90 - rv2005
Tuším tam patří 10w BA9S, nemusíš měnit celou tu parabolu.
-
Re: Angles eyes - e90 - rv2005
jj, pouze žárovky jsou BA9S 10w T4 12V (H10W):
Osram 64113
Philips 12082
Do paraboly je pak potřeba dremlem vyvrtat malý otvor pro piny, aby šla žárovka po pootočení vyndat (jinak je tam napevno zadělaná/zablokovaná proti vyjmutí).
Jinak co se týče LED markerů, pokud zvolíš nějaké s rozumnou watáží (osobně mám 10w), neměl by v tom být problém. Svítí to srovnatelně se žárovkou. Pouze je potřeba počítat s tím, že pokud zvolíš bílé LED, tak ti to opticky na denním světle bude připadat, že to svítí míň.
Osram 64113
Philips 12082
Do paraboly je pak potřeba dremlem vyvrtat malý otvor pro piny, aby šla žárovka po pootočení vyndat (jinak je tam napevno zadělaná/zablokovaná proti vyjmutí).
Jinak co se týče LED markerů, pokud zvolíš nějaké s rozumnou watáží (osobně mám 10w), neměl by v tom být problém. Svítí to srovnatelně se žárovkou. Pouze je potřeba počítat s tím, že pokud zvolíš bílé LED, tak ti to opticky na denním světle bude připadat, že to svítí míň.