JaraX píše:no každý to má jinak, někoho baví celé auto předělat aby fungovalo, někoho zas když koupí a jezdí, když tě to baví proč ne.
o těch upravach by ses mohl víc rozepsat, dále mě zajímá jak budeš řešit
- selhávající vstřikovače? někde jsem četl že pomůže nechat udělat redukce a vstřiky dostat dál ze spalovacího prostoru, ale přijde mi to jako blbost
- ten plavající Fkový podvozek, nějaké strongflexy nebo tak něco?
- nějaké ekonomické upravy aby to nejezdilo za 12 benzínu?
- s tím termostatem od tannera byl ale problém ne?
- jsem zvědavý na tvoje zkušenosti po dalších 200Tkm
Ahoj..Jo podvozek je podivně nestabilní..protiE 61 v M pak je to parník...na sport to de..ale zase je to spíš už tvrdé..ale dál jsem na to 19 s ET 20 a kola jdou na samou hranu s blatníkem..takže se to rozšířio a jde s tím žít.
Ekonomické ůpravy ted fakt neřeším...řeším to aby to nějak fungovalo a přežilo to...když se rozsype převodovka ...rozvodovka ..to neřeším..to je sranda udělat...ale ten motor ..z toho troch respekt mám...prostě už jsem to koupil...tak musím bojovat.
Vstřikovače jsem dal nové...12 revize...ale ty už tam i byly... podle toho co jsem se bavil s lidma co tyhle věci opravují...největší peklo je 95 s biosložkou..respektive biosložka...tá způsobuje zakarbonování ..a následné nedovření vstřiku
Používám pouze 98 ..Vervu na Natural 101 plus...a leju hodně aditiva..jako čistící složku..tady už fakt nejde o ekonomiku ...prostě s tímto motorem nejde řešit ekonomiku ale to jsem věděl...ale neni to zase tak hrozné ..normálne to jezdí 11.9..ted v zimě asi 12.9....což pořád jde..
No co se týká úprav...určitě se o tom rozepíši pozděj více...ale asi až nějak odzkouším všechny to nějak komplexněj...Termostat od tannera je v pořádku...jen F1o reagova na snížený termostat opačně jako N62..nehlásí vůbec chybu termostatu...dělá ůplně opačnou věc...začíná ten motor ještě více dochlazovat...a to jak přes ventilátor...tak i přes termostat

...v podstatě se ted pokoušíme vysvětlit řídící jednotce aby to nedělala...ale to né já..na to mám kamaráda programátora...bojuje s tím zatím mámě něj poznatky...jakým směrem se máme ubírat..
Závěrem chci říct...že ten motor můžou poslat do kytek jen ty vstřikovače...nej nešvar usmažení motoru...mám defacto vyřešené...jinak se tam nemá co pokazit mechanicky je to v podstatě jednoduchá záležitost...
Takže jestli mám dát něj radu potencionálním zájemcům o toto auto s N63..
Pokud nemáte aspon trochu vybavenou dílnu...dost odhodlání..pevné nervy...tak to nekupujte ...protože N63 v serii musí dřív nebo pozděj umřit ..Nikdo nezaplatí mechanika který bude experimentovat...a tech úprav a bádání je tam hodně...e peníze si to žádá taky..jen chladiče jsou tam za 30...