Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 fouklé těsnění ?
E36 fouklé těsnění ?
Ahoj, poslední půlrok mám problém s chlazenímm s e36 328i. Mizí mi voda asi 1 - 1,5l na 1500km. Poznám to tak že ubyde a začně vařit. Mám nový chladič, nové víčko expanzky, novou vodní pumpu, termostat nemám. Nová i viscospojka s vrtulí. Na víčku se tvoří emulze ikdyž víčko očistím tak zachvilku je tam zase nýbrž jen na víčku. Na měrce je čistý olej to samé na filtru. Vždy doleju chladici kapalinu a odvzdušním do kopce. Poté auto funguje tak že se teplota pohybuje pouze v oblasti modré čárky a postupně začíná se zvedat s ubyvajici kapalinou ale jen při stání na místě. Po rozjetí začne ihned klesat. Bílý dým z výfuku mám taky ale ne jak dýmovnice řekl bych v normě. Při jízdě a teplotě v okolí modré čárky auto vcelku topí a fouka dostatečně, ale jakmile zastavím tak ručička čím více se blíží ke středu tak topení fouká studený vzduch. Ve středu se udrží a nestoupá dále, zase klesne po rozjetí a začně topit. Hadice od chladiče ta vrchní je vcelku dost nafouklá ale netlakuje do vody. Klidně po 4 dnech když auto stojí a dojdu otevřít nádobku tak je tam ještě tlak a voda která není vidět v expance se po uvolnění víčka vystoupá až přeteče z nádobky. Po nastartování auta cítím fridex i z výdechu topení. V tomhle období mokra venku nepoznám zdali by voda mohla téct z topení nebo je to od mokrých bot. Zajímá mě co vše by tohle mohlo způsobovat ? Těsnění pod hlavou ? hlava samotná ? popř i praskle neco na topeni ? Nebo nějaká netěsnost v okolí domečku termostatu, hadic, vodní pumpy ? Odnikud nekape ani pod autem není voda. Děkuji za odpovědi..
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: E36 fouklé těsnění ?
základ je otlakovat vodní systém, tydle auta mají problémy většinou jen s unikem vody, na přírubách atd.
otlakuj vodní systém, je to otázka 10min a budeš vědět jeslti máš nebo nemáš uniky, pokud nebudeš mít uniky, tak krok č.2, změřit jeslti ve vodě není CO2,
https://www.ahprofi.cz/sada-na-zjisteni ... ladici.htm
otlakuj vodní systém, je to otázka 10min a budeš vědět jeslti máš nebo nemáš uniky, pokud nebudeš mít uniky, tak krok č.2, změřit jeslti ve vodě není CO2,
https://www.ahprofi.cz/sada-na-zjisteni ... ladici.htm
Otlakovat vodní systém myslíte přes víčko expanzky dát ventilek s ukazatelem a při nastartovném motoru jestli bude unikat tlak ? já třeba po 4 dnech neježdění s autem příjdu k autu otevřu expanzku a tlak je tam tak velký že mi až vyteče kapalina přes okraj expanzní nádoby.
-
- Kontaktovat uživatele:
nasadí se víčko s ventilkem a natlakuje se na 1,5 baru kompresorem jeslti někde neuniká voda. to že drží tlak několik dní nemá vliv.
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to cítiš z topení, tak musí někde utíkat... neprosakuje ti to kolem domku termostatu? Na termostatu má být o-kroužek, nejsem si jistý, jestli bez termostatu bude správně těsnit.
Máš víčko chladice a chladič od jednoho výrobce?
Bohužel jak jsem tu byl na fóru poučen tak jsou často díly různých výrobců vzájemně nekompatibilní.
Sehnal jsem si správné víčko a voda mi přestala utíkat.
Bohužel jak jsem tu byl na fóru poučen tak jsou často díly různých výrobců vzájemně nekompatibilní.
Sehnal jsem si správné víčko a voda mi přestala utíkat.
To se obavam že mám jinačí značku víčka. Je tam napsáno 200 a nevím jestli to není málo.
-
- Kontaktovat uživatele:
já dávám víčko od Behru a ok, 200 je ok pro benzín
Tak si sežen víčko od výrobce chladiče . Měl jsem doma 3ks od od různých výrobců a tesnilo opravdu jen to jedno od výrobce chladiče.
Když jsem je premeroval tak tam rozdíly byly.
Když jsem je premeroval tak tam rozdíly byly.
- Jamall
- Klubové ID: 2933
Pravděpodobně, tam budou dvě nemoci. Když jsou cítit "Magi" (Fridex) tak rosí chladič a při jeho odpařování je cítit všude kolem dokola, zejména za jízdy v autě
Fórek s vodou a jízdou nastáva jako efekt, který způsobuje vodní pumpa. Když se pumpa roztočí do vyžších otáček, dokáže odsát bublinu vzduchu, nažene vodu k čidlu a ručička teploty klesá
Tedy dobrý den, hlava ven
Fórek s vodou a jízdou nastáva jako efekt, který způsobuje vodní pumpa. Když se pumpa roztočí do vyžších otáček, dokáže odsát bublinu vzduchu, nažene vodu k čidlu a ručička teploty klesá
Tedy dobrý den, hlava ven
Nyní jsem jsi všiml ze rosi voda kolem domeckku termostatu a kape jemně na řemen. Zkusím dáte termostat a pretesnit domecek, snad je tohle celá záhada.