Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ochrana proti sevření
Ochrana proti sevření
Zdarec lidi.. včera jsem dřepnul do auta, nastartoval a na iDrivu se mi rozsvítíla chyba: Ochrana proti sevření. Teď nejde okno u řidiče automaticky nahoru - jinak funguje normálně.. neřešil to někdo? předpokládám, že žádný "koncák" tam není a vypíná to na základě odporu motůrku.. napadlo mě, že byc přidřené lanovody ale bylo mi divný, že se ta chyba rozsvítila anichž bych stahoval to okno.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ochrana proti sevření
Ta ochrana "proti sevření" funguje skoro tak, jak píšeš - vypíná to podle zvýšeného odběru toho motůrku. Má to zabránit třeba skřípnutí prstů do zavírajícího se okna. Jenže ono stačí i zvýšení odpor při otevírání nebo zavírání přimrzlého okna. Nevím, jestli u Tebe zrovna mrzlo, nebo se opravdu něco přidřelo.
Návrat do původního stavu se dělá tak, že:
- čudlíkem elektrického spouštění to okno spustíš dolů, pokud se zastaví, tak znovu a znovu, až to sjede úplně dolů,
- až to bude úplně dole, tak ten čudlík ještě podržíš asi 3 vteřiny, systém pochopí, že to je dolní poloha,
- vyjedeš s oknem úplně nahoru, případně opakovaně mačkáš čudlík "nahoru,
- v horní poloze okna opět podržíš čudlík cca 3 vteřiny a systém opět pochopí,
- při dalším stačení čudlíku směrem dolů by okno mělo sjet úplně dolů bez zastavení a totéž nahoru,
- pokud se to bude opět zadrhávat, tak tam opravdu něco překáží.

Návrat do původního stavu se dělá tak, že:
- čudlíkem elektrického spouštění to okno spustíš dolů, pokud se zastaví, tak znovu a znovu, až to sjede úplně dolů,
- až to bude úplně dole, tak ten čudlík ještě podržíš asi 3 vteřiny, systém pochopí, že to je dolní poloha,
- vyjedeš s oknem úplně nahoru, případně opakovaně mačkáš čudlík "nahoru,
- v horní poloze okna opět podržíš čudlík cca 3 vteřiny a systém opět pochopí,
- při dalším stačení čudlíku směrem dolů by okno mělo sjet úplně dolů bez zastavení a totéž nahoru,
- pokud se to bude opět zadrhávat, tak tam opravdu něco překáží.

Naposledy upravil(a) starML dne pát 16.03.2018 13:41, celkem upraveno 1 x.
Nene vůbec nemrzlo bylo nad nulou. mě právě zaskočilo to, že jsem letěl dvě hodiny po dálnici, na okno jsem nešahal, chcípnu, nastartuju a šup - chyba.. ale moc díky za návod.. zkusím to "poladit" dřív, než budu rozebírat dveře 

Stejný problém jsem měl u střešního okna u E90 a postup byl dost podobný 

jen aby se to uzavřelo - měli jste pravdu
stačilo jen "naučit"