Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ochrana proti sevření

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vonyt

Ochrana proti sevření

#1 Příspěvek od vonyt »

Zdarec lidi.. včera jsem dřepnul do auta, nastartoval a na iDrivu se mi rozsvítíla chyba: Ochrana proti sevření. Teď nejde okno u řidiče automaticky nahoru - jinak funguje normálně.. neřešil to někdo? předpokládám, že žádný "koncák" tam není a vypíná to na základě odporu motůrku.. napadlo mě, že byc přidřené lanovody ale bylo mi divný, že se ta chyba rozsvítila anichž bych stahoval to okno.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: Ochrana proti sevření

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Ta ochrana "proti sevření" funguje skoro tak, jak píšeš - vypíná to podle zvýšeného odběru toho motůrku. Má to zabránit třeba skřípnutí prstů do zavírajícího se okna. Jenže ono stačí i zvýšení odpor při otevírání nebo zavírání přimrzlého okna. Nevím, jestli u Tebe zrovna mrzlo, nebo se opravdu něco přidřelo.

Návrat do původního stavu se dělá tak, že:
- čudlíkem elektrického spouštění to okno spustíš dolů, pokud se zastaví, tak znovu a znovu, až to sjede úplně dolů,
- až to bude úplně dole, tak ten čudlík ještě podržíš asi 3 vteřiny, systém pochopí, že to je dolní poloha,
- vyjedeš s oknem úplně nahoru, případně opakovaně mačkáš čudlík "nahoru,
- v horní poloze okna opět podržíš čudlík cca 3 vteřiny a systém opět pochopí,
- při dalším stačení čudlíku směrem dolů by okno mělo sjet úplně dolů bez zastavení a totéž nahoru,
- pokud se to bude opět zadrhávat, tak tam opravdu něco překáží.
:D
Naposledy upravil(a) starML dne pát 16.03.2018 13:41, celkem upraveno 1 x.
vonyt

#3 Příspěvek od vonyt »

Nene vůbec nemrzlo bylo nad nulou. mě právě zaskočilo to, že jsem letěl dvě hodiny po dálnici, na okno jsem nešahal, chcípnu, nastartuju a šup - chyba.. ale moc díky za návod.. zkusím to "poladit" dřív, než budu rozebírat dveře :?
SpeedyGT

#4 Příspěvek od SpeedyGT »

Stejný problém jsem měl u střešního okna u E90 a postup byl dost podobný ;)
vonyt

#5 Příspěvek od vonyt »

jen aby se to uzavřelo - měli jste pravdu ;) stačilo jen "naučit"
Odpovědět