Ahoj, predem se velmi omlouvam za duplicitni tema, ale do 5er sekce chodi, zda se, mnohem vice lidi a elektronika je v 5er a 6er prakticky stejna, tak se ptam znovu zde.
>>>>>>
Ahoj, odesla mi na E64 s CCC (tak jako skoro kazdemu druhemu) MULF jednotka a resim nejakou nahradu. Ma smysl porizovat MULF2HIGH, co umi AUX, USB, HF nebo je lepsi to uz rovnou nahradit Dension Gateway, co zvladne vse co MULF2HIGH plus k tomu i streamovani hudby pres BT? Je Dension co do funkci a jejich ovladani totozny s MULF nebo tam jsou nejake vyznamne vyhody ve prospech OEM reseni? Vim, ze v 7er s tim byly nejake problemy a ze OEM HF zde fungovalo mnohem lip, ale u E60/1/3/4 to pry funguje dobre, tak nevim, zda se jeste babrat s tim MULF...
>>>>>>
Jde mi o to aby byla funkce a ovladani HF stejna jako u MULF a abych mohl vyuzit mikrofon, ktery uz v aute je. Pokud to Dension neumi, pak bych zustal u kombinace MULF + Dension, protoze chci funkcni HF a soucasne streamovani hudby pres BT...
Puvodni tema zde: http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=27&t=97281
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
MULF2HIGH vs Dension Gateway
- Itchythefirst
- Klubové ID: 3915
-
Re: MULF2HIGH vs Dension Gateway
Dension 500s BT jsem mel instalovany ve dvou autech - E61 LCI a E60 pre-LCI. Ani v jednom jsem nebyl schopny handsfree odladit tak aby na druhe strane lidi netrpeli. Ruzne firmware, ruznenastaveni v menu - porad problem a nadavajici volajici.
Co se tyka contact listu - nepamatuju si jestli jde z Densionu listovat seznamem v iDrivu a obsluhovat ho stejne jako OEM, ale Dension v navodu pise ze ano. Ovladani hovoru na volantu (prijmout/ukoncit/hlasitost) funguje normalne.
Mikrofon ma Dension svuj vlastni, vestaveny v aute nepouzijes.
Zvuk pres A2DP i z USB ma skvely, prochazeni menu se skladbami taky pohodlne, a to me ke spokojenosti vcelku staci.
Pokud bys chtel levnejsi reseni s vybornym handsfree (volajici me slysi ciste a nerusene, lip nez pres OEM tlf) tak nize mas odkaz. Ma to oproti Densionu vyhody (funkcni handsfree, prehravani hudby i z microSD karty, samozrejme cena), ale i nevyhody (A2DP nehraje dokud nevyndas z ostatnich vstupu vsechno co tam mas strceneho, neprehledny folder management, pravdepodobne zadne budouci aktualizace fw).
https://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Adap ... 2858258220
Co se tyka contact listu - nepamatuju si jestli jde z Densionu listovat seznamem v iDrivu a obsluhovat ho stejne jako OEM, ale Dension v navodu pise ze ano. Ovladani hovoru na volantu (prijmout/ukoncit/hlasitost) funguje normalne.
Mikrofon ma Dension svuj vlastni, vestaveny v aute nepouzijes.
Zvuk pres A2DP i z USB ma skvely, prochazeni menu se skladbami taky pohodlne, a to me ke spokojenosti vcelku staci.
Pokud bys chtel levnejsi reseni s vybornym handsfree (volajici me slysi ciste a nerusene, lip nez pres OEM tlf) tak nize mas odkaz. Ma to oproti Densionu vyhody (funkcni handsfree, prehravani hudby i z microSD karty, samozrejme cena), ale i nevyhody (A2DP nehraje dokud nevyndas z ostatnich vstupu vsechno co tam mas strceneho, neprehledny folder management, pravdepodobne zadne budouci aktualizace fw).
https://www.ebay.com/itm/Bluetooth-Adap ... 2858258220
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
Nainstaloval jsem jich desitky a nemel s tim uplne problem, ten mikrofon obcas zlobil ale to jsem vicemene vzdycky vyresil. Ovladani telefonu je stejne jak oem a zvuk prehravani usb i a2dp je perfektni, a moznost ovladat a2dp pres volant i idrive je super (spotify atd...) pouzivam je uz leta a nemuzu si stezovat. Je moznost to i nainstalovvat tak, ze gateway je na a2dp ale handsfree se pouziva to original (mulf/tcu)
- Itchythefirst
Diky kluci za informace
Takze abych to shrnul:
1) Ovladani a chovani HF je u MULF i Dension naprosto stejne.
2) V informaci o pouzit originalniho mikrofonu se rozchazite. Je tedy skutecne mozne origo mikrofon pouzit i s Dension?

Takze abych to shrnul:
1) Ovladani a chovani HF je u MULF i Dension naprosto stejne.
2) V informaci o pouzit originalniho mikrofonu se rozchazite. Je tedy skutecne mozne origo mikrofon pouzit i s Dension?
- Itchythefirst
A jeste maly dotaz, muzu mit soucasne jeden telefon pripojen na MULF jako HF a na Dension v modu A2DP? A pokud ano, jak se to chova, kdyz streamuju hudbu a nekdo zacne volat?
-
snejk pise ze pouzil origo mikrofon? Nevim jestli to co napsal mam takhle chapat... Mimochodem, v E61 kdyz telefonuju pres origo BT handsfree s origo mikrofonem, tak je mi pry mnohem hur rozumet nez kdyt telefonuju pres nove nainstalovany LaPower s jeho vlastnim mikrofonem nainstalovanym tesne vedle origo mikrofonu v E60...
Pripojeny telefon na MULF a Dension najednou mit samozrejme muzes, neni v tom zadny problem. Kdyz ti nekdo vola tak se streaming prerusi a volas.
Pripojeny telefon na MULF a Dension najednou mit samozrejme muzes, neni v tom zadny problem. Kdyz ti nekdo vola tak se streaming prerusi a volas.