Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW e65 iDrive - vubec nebootuje.

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
payus

BMW e65 iDrive - vubec nebootuje.

#1 Příspěvek od payus »

Ahoj,

mam problem s mym BMW 750i E65 2006. iDrive mi rano vubec nenabehl, jen cerna obrazovka, ani znamka aktivity, lze pustit jen radio, ktere hraje normalne a displej funguje, ale ovladani na volantu a otocny ovladac nereaguji. Vcera vecer jsem kontroloval pojistky kvuli jinemu problemu, ale ani jsem je nevytahoval, tak nevim zda muze byt nejaka souvislost.. Dnes jsem na ne mrknul a vypadaji ok.

Kdyz vypnu radio, obrazovka zhasne. Nejaky napad co s tim?

Diky moc :)
Pavel
PetoK

Re: BMW e65 iDrive - vubec nebootuje.

#2 Příspěvek od PetoK »

:arrow: diag
Misanek

#3 Příspěvek od Misanek »

Dle svých prozatím celkem ubohých znalostí co se topografie MOSTu v e65 týče bych řekl, že některá z jednotek (navi, L7 atp) ti lehla a posílá do sběrnice blbosti, kterýma tu sběrnici ucpe a tím pádem nereaguje nic. Diagnostikovat která z jednotek to je lze pouze jejich odpojováním od optiky, kdy místo nic vždy musíš zapojit smyčku, aby optika byla nadále propojená.
Ale více sem snad napíše Jarax a potvrdí nebo vyvrátí to, co jsem napsal.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

monitor tuším umí jet bez dalších věcí na MOSTu, ale často todle nějaká debilní jednotka na odblokování obrazu, a u facu monitory občas odejdou.
payus

#5 Příspěvek od payus »

Diky za rady, dva dny to ted jelo a dnes je to zase mrtve (paradoxne po vytazeni a vraceni pojistky DSC, ale asi nahoda). Vycetl jsem chyby pomoci nejakeho DR. Gini for EDIABAS (nic dalsiho se mi jeste nepodarilo na mem laptopu zprovoznit :)) a nic tam neni, koupim tedy tu smycku a zacnu u Navi, u ktere byly nejake chyby, ktere se ale po smazani znovu neobjevily.

A pak asi budu prosit JaraXe aby me prijal alespon na diagnostiku :))
payus

#6 Příspěvek od payus »

Jeste me napadlo - ma smysl zkusit SW update iDrivu? Nevim jakou verzi mam, ale asi nebude posledni, puvodni majitel nejspis zadny update nedelal..
Odpovědět