Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Poraďte

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilTesarik

Poraďte

#1 Příspěvek od KamilTesarik »

Jdu si pro radu. Už 25 let jezdím s BMW 5 a chtělo by to změnu. Rodina se nám rozrůstá a potřeboval bych nějaké spolehlivé MPV. Moc se v automobilových trendech neorientuju, tak se ptám zkušenějších :) Na http://kralmotoru.cz/media/mpv-auta-jak ... lehlivejsi jsem četl, že mezi nejspolehlivější se považují Ford S-MAX, Seat Alhambra, Ford Galaxy, Volkswagen Sharan a Renault Espace. Který byste doporučovali vy?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte

#2 Příspěvek od JaraX »

Forda určitě ne, to je Fordem tam, vlakem zpátky, tchán S-maxe měl a furt tomu něco bylo
Sharan, alhambra, Galaxy, to jsou podoobný vegrly.

já bych bral Viano nebo Dodge Gran Caravan, připadně Voyagera.
Vapinecko

#3 Příspěvek od Vapinecko »

To viano bych si škrtnul. Máme ve firmě 3 a jsou to strašný krámy.
Spíš SAG...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

a nepleteš si vito a viano?
tommee

#5 Příspěvek od tommee »

Tím pádem ti ve výběru nezbylo vlastně nic:))
Jergus

#6 Příspěvek od Jergus »

Tohle řešil kamarád. Dopadlo to tak, že díky špatnejm referencím na skoro všechny běžný modely úplně přestal uvažovat o MPV, koupil půl roku starýho ne moc dlouhýho VW Transportera ve výbavě s nějakým celkem jedoucím motorem a nemůže si to vynachválit...
laik

#7 Příspěvek od laik »

;) forda S-max mám, vlakem nejezdím
Mám dvoulitra 7 míst, koupeno z Lucemb při 116kil. Teď má lehce přes 200kil a nic podstatnýho jsem neřešil. Má 12 let a ještě nehnije.
Teď nešly odemknout dveře a výměna gufera na klice. Oprava 6kil. Kdo mění gufero na PSA? Snad jen já. Pak překousla kuna hadičku od DPF - ponorka, po výměně blbé hadičky OK. ALE. Jak dlouho vydrží dvouhmota 25kil a DPF 25kil?. Zase DPF na hjundé údajně stojí k 70kilům a na oktu k 50? Ale je to běžný servis spotřebáku jako u každýho.
Já jsem třeba opět jeden z mála šťastlivců. Říkám to furt - haluzář. :)
Když koupíš hajtru, tak je jedno jestli mrcedes nebo trabant. Jen u médi to asi bude víc au.
bmwwalmez

#8 Příspěvek od bmwwalmez »

:D taky mám forda a nejezdim vlakem :D
https://auto.bazos.cz/inzerat/82543275/ ... -Kombi.php

Auto jako takove není špatné, jezdí a jezdí. A to je asi tak všechno :D opravy jsou vesměs věci které tam jsou od výroby.
Je to strašně nudné auto a ze sedačky mě bolí záda.
8 let jsem jezdil v bmw, ted rok ve fordu a nemůžu se dočkat až bude zase bmw.
A nejde prodat. Cena by musela být cca 140 000kč a ještě by všichni chtěli slevu, ikdyz je vse ok.
TANN3R

#9 Příspěvek od TANN3R »

Tak 1.8 je taky nezmar. To je technika ještě z devadesátek a funguje to dobře. Ani dpf to nemá.. Ale ta cena je trochu úlet ne? Já Fordy nějak nesleduju, ale jelikož si přesně tohle kolega kupoval za 120k už před dvěma lety, tam mi teď 160 přijde moc :D
bmwwalmez

#10 Příspěvek od bmwwalmez »

160 000 je dost no, taky,se nikdo neozval. :D Za těch 140 000 bych to mozna ještě pustil (mam k nemu veškerou dokumentaci, servisku, cr puvod, faktury za,opravy, vše funkční) prvni moje auto co tohle všechno ma a nevěřím že podobné za 120 000 bude ok. Osobně bych takové nekoupil. Bohužel dneska nikdo funkční a průhledné auto neoceni. Všichni kouknou do inzerce na nejlevnější kus a za to to chcou.
TANN3R

#11 Příspěvek od TANN3R »

Tak to mondeo s 1.8 má tu výhodu, že je to prostě jednoduchy auto, kde se nemá moc co posrat a všechno stojí pár korun. Jak sem psal, před dvěma rokama to kolega koupil za 120, udělal akorát rozvody preventivně a jinak to pořád jezdí. Teď v zimě se mu teda posral startér, ale to je zas korunová položka na tomhle autě. Mě to právě přijde jako dobrá alternativa k dvojkové ovci a podobným jebkam, co stojí ještě víc. Ale prémie to prostě není a ani si na to nehraje, tj. nějakej komfort bych od toho ani nečekal.
Ale to ti nepíšu, že to máš prodávat levněji, to je prostě otázka poptávky.

K těm mpv, smax má právě výhodu, že se tam taky ještě dávala ta stará 1.8 bez dpf. Silnější 2.0 už se sere víc, hlavně vstřiky/čerpadlo je nákladná oprava, ale zas to jede úplně jinak než 1.8. Jinak jak psal Jarax, pokud chceš jít i do LPG, tak Američani mají ty mpv pohodlím i velikostí úplně jinde.
laik

#12 Příspěvek od laik »

Na mondeo se říká, že je docela pohodlný. No 7er to není :D
Na maxovi mě serou plané poplachy stylu nesvítí pravé zadní světlo, letíš tam se šroubovákem a ono svítí. Pak nefunguje nebo vypadává tempomat, na druhý den v poho. Auto mám plně funkční, ale občas něco nejde a samo se to spraví :lol: Už jsem si zvykl.
Já bych ho znovu také nekoupil, raději tu starou dobrou ameriku do plynu. Bez playstation.
Z evropských MPW asi ten Max mě vychází. Furt lepší než citralón, ikdyž jsou trochu bratři - motorem?
Das auto co slyším není špatný, ale už bývá dražší servis.
Odpovědět