Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Teplota kapaliny
Teplota kapaliny
Zdravím mám dotaz, mám 320d 135 kw a chtěl bych zeptat jaká by měla bejt hranice provozní teploty motoru. Ve skrytém menu sem při příjezdu domů naměřil 89° ale po chvíli stání šla teplota rychle dolu k 84°. Myslel sem ze teplota by měla držet kolem 90°. Tak se tedy ptám jak to je. 

-
Re: Teplota kapaliny
Velký termostat by měl otevírat při 88 stupních, při ježdění mi to drželo kolem těch 88-90 stupňů, při velké zátěži to šlo občas až k 94, ale pak se to zase rychle vracelo zpátky na těch 88-90.
Termostaty u sebe měním co cca 2 roky, dost často tam odchází (měním vždy oba najednou - hlavní i EGR). Při poslední výměně jsem dával termostaty Mahle (oba) a měnil jsem i vodní pumpu (SKF). Po výměně se dostávám během jízdy na 83-85 stupňů, ve špičce k 89. Prostě o těch cca 5 stupňů míň, než to bývalo dřív.
Pátral jsem, proč to tak je, ale bůh ví. Někde jsem četl, že povolená tolerance u termostatů je +/- 5 stupňů, takže by to mělo být ještě OK. Uvidíme po další výměně. Nicméně i podle zahraničních fór má někdo teplotu okolo 84 stupňů, jiní 89...
Termostaty u sebe měním co cca 2 roky, dost často tam odchází (měním vždy oba najednou - hlavní i EGR). Při poslední výměně jsem dával termostaty Mahle (oba) a měnil jsem i vodní pumpu (SKF). Po výměně se dostávám během jízdy na 83-85 stupňů, ve špičce k 89. Prostě o těch cca 5 stupňů míň, než to bývalo dřív.
Pátral jsem, proč to tak je, ale bůh ví. Někde jsem četl, že povolená tolerance u termostatů je +/- 5 stupňů, takže by to mělo být ještě OK. Uvidíme po další výměně. Nicméně i podle zahraničních fór má někdo teplotu okolo 84 stupňů, jiní 89...
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teplota kapaliny
84 je ještě OK, ovšem zajímavé je že termostaty u benzínu vydrží přes 10 let, a u nafty max 3-4