Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zvažuji koupi 320d a potreboval bych radu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
smoukr

Zvažuji koupi 320d a potreboval bych radu

#1 Příspěvek od smoukr »

Zvažuji koupi bmw 320d rok 2006 s najezdem 244tis a bylo na něm dělané turbo co mě může čekat v nejblizsi době s těmito km.Dekuji za info.

https://auto.bazos.cz/inzerat/82713940/ ... d-2006.php
TANN3R
Klubové ID: 3633

Re: Zvažuji koupi 320d a potreboval bych radu

#2 Příspěvek od TANN3R »

Dpf, vstřiky s čerpadlem, výměník egru, klapky - jestli tam ještě jsou, žhaviče s jednotkou, termostaty, řemenice na klice, dvouhmota se spojkou (nebo rovnou převodovka).. Je toho dost, co tě může a nemusí potkat. A za cca 100k km další turbo, to je celkem jistota :D
czNEWMANcz

#3 Příspěvek od czNEWMANcz »

Souhlas s TANN3R, mám teď 312 tis (poctivých) a termostaty (to je takový věčný koloběh pomalu co rok a půl, naštěstí za pár peněz :) ), řemenice na klice (nedávno - v cca 300 tis), dvouhmota se spojkou (v cca 200 tis) už je za mnou. Turbo zatím OK a je původní, nicméně asi by už výměnu taky sneslo (začíná lehce propouštět olej), stejně tak i vstřiky. Holt je toho už docela dost...prostě starší auto. jednu věc opravíš a další dvě jsou na cestě... :lol:

Jako další, co má celkem zásadní vliv na výkon, je vedení vzduchu (k i od mezichladiče), hadice přestávají po čase těsnit a není to zrovna úplně nejlevnější položka (jedna cca 7 tis)...

Taky jsem dělal výfuk (rez), alternátor (přestal dobíjet) a diferenciál (začal hučet). U toho difu je na vině podle mě zanedbaná výměna oleje - nic není doživotní, jak se uvádí, takže u nového kousku už měním a stejně tak i v převodovce...

Určitě budou potřeba vyměnit i řemeny a kladky.
TANN3R

#4 Příspěvek od TANN3R »

Ty máš na tom Mitsu turbu najeto 300k? Seš si jistej, že je původní? Většinou totiž umírá podstatně dřív, ale třeba máš rekordmana:)
czNEWMANcz

#5 Příspěvek od czNEWMANcz »

jojo, je původní, mám auto od začátku ;) O tom, že Mitsu turbo je tady slabost vím, ale mně táhne zatím dobře, jen teď začalo propouštět trošku víc olej, takže už na něj asi taky brzo dojde. Spíš mě trápí teď ty tlakový hadice, které povolují a právě ten olej, který jde z turba z nich prosakuje (resp. z té jedné za IC).

Snad to zimu přežije, nechce se mi v tom ted hrabat, ale plán je to celý povyměňovat a chci to nahradit Alpina díly, když už se do toho budu pouštět. Vyjde to +- nastejno a mělo by to mít pak o nějakých 30 kW navíc v sérii. Detaily jsem k tomu už tady postoval http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=93474 .
TANN3R

#6 Příspěvek od TANN3R »

Kdyby si řešil výměnu turba, tak vem rovnou z BMW. Origo by mělo být kolem 16k, co sem naposledy zjišťoval, což je super cena a máš jistotu. Osobně bych radši dal nové turbo a pak kvalitní úpravu, třeba od DP. Výkonem na tom budeš stejně, ale tvoje věc..
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Něco na odlehčenou.. :P https://auto.bazos.cz/inzerat/82634626/ ... -Paket.php
A nechápu cenu za ten paskvil.
czNEWMANcz

#8 Příspěvek od czNEWMANcz »

TANN3R píše:Kdyby si řešil výměnu turba, tak vem rovnou z BMW. Origo by mělo být kolem 16k, co sem naposledy zjišťoval, což je super cena a máš jistotu.
Tak jsem byl zrovna dneska v inveltu vyzvednout nějaké drobnosti a přitom jsem se zeptal i na cenu turba. Žádnou super cenu tam nemají - necelých 41 tis vč DPH. U Apliny turba je cena necelých 50 tis vč DPH :)

Alpina repas by vyšel okolo 17 tis s DPH.
dogeatdog

#9 Příspěvek od dogeatdog »

Totic píše:Něco na odlehčenou.. :P https://auto.bazos.cz/inzerat/82634626/ ... -Paket.php
A nechápu cenu za ten paskvil.
Tak v nazvu to ma trikrat "M", kazdy zvedne cenu o pade :D
E90 320d M Performance M3 M Paket
Proste M3 ktera jezdi na dovolenou za pet litru nafty, vlhky sen kazdeho automobilisty.
czNEWMANcz

#10 Příspěvek od czNEWMANcz »

tak ten bodykit jako takovej není špatnej, jen bych vyměnil ty prahy, tyhle jsou designovaný podle E92/E93 M3. Replika E90 M3 prahů se shání o poznání hůř - to už je lepší tam dát M paket prahy...

Rovněž mračítka bych sundal a na zrcátka M3 se, koukám, už nedostalo :D ale jinak za mě bodykit jako takovej pěknej. Cena je úlet...ale třeba to někdo koupí :)
tommee
Klubové ID: 3625

#11 Příspěvek od tommee »

Je to hnus, ale ne ojedinelej. Sam nechapu, ze je nekdo stale schopnej tohle udelat autu a jeste za to chtit uplne uchylny penize
czNEWMANcz

#12 Příspěvek od czNEWMANcz »

Trošku OT, ale teď mi rekněte, chlapi, nelíbí se vám to proto, že si to "hraje" na něco, co není, nebo se vám nelíbí E90 M3 jako taková?
Protože opticky to prostě jako M3 vypadá a těch pár mm, kde je M3 jinačí oproti standardní verzi tady okem nepoznáte:
M3:
https://www.the-blueprints.com/blueprin ... -33731.jpg
Standard:
https://www.the-blueprints.com/blueprin ... -27518.jpg

Jinak tahle konkrétní kombinace ani kola není nic pro mě, ale třeba tohle https://www.youtube.com/watch?v=ZMLqGgI4JxA vypadá luxusně (a to tam není M3 kapota a zrcátka) a podle mě prostě design M3 je v dané modelové radě vždycky vypilovanej téměř k dokonalosti
Na F30 to taky vypadá pěkně (až na ten zadek) https://www.youtube.com/watch?v=fUfowa65LOk

Prostě ty auta podle mě vypadají opticky líp než serie a že si hrají na něco, co nejsou...ok...beru, ale kvalita zpracování bodykitu je v pohodě a okem to člověk na první pohled nepozná, pokud se bavíme o designu karoserie a nerešíme barvy apod.
dogeatdog

#13 Příspěvek od dogeatdog »

Jinymi slovy do toho auta vletela raketa aby to pusobilo dojmem, ze to je neco co to neni a nikdy nebude.
M3 je M3, naftova trojka je naftova trojka, jakykoli mix vzhledu M3 a poddimenzovane nafty je - alespon pro me - komicka kombinace na urovni naftove Okty olepene spoilery.
Nic proti, jsou to prachy kazdeho. Me osobne je to silne proti srsti, kdyz naftu tak at je to hezky auto a ne tenhle naftovej mindrak, ktery se neznalym asi libi a znalci BMW zvedne oboci i koutky.
TANN3R

#14 Příspěvek od TANN3R »

czNEWMANcz píše:
TANN3R píše:Kdyby si řešil výměnu turba, tak vem rovnou z BMW. Origo by mělo být kolem 16k, co sem naposledy zjišťoval, což je super cena a máš jistotu.
Tak jsem byl zrovna dneska v inveltu vyzvednout nějaké drobnosti a přitom jsem se zeptal i na cenu turba. Žádnou super cenu tam nemají - necelých 41 tis vč DPH. U Apliny turba je cena necelých 50 tis vč DPH :)

Alpina repas by vyšel okolo 17 tis s DPH.

Mohla se situace už změnit, ale BMW v tom má běžně takovej bordel. Sice je to vedeno jako tovární repas, ale nechtějí vrátit původní turbo, takže dostaneš prostě nové..
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

těch 16k je pro Italskou verzi 320d.
czNEWMANcz

#16 Příspěvek od czNEWMANcz »

JaraX píše:těch 16k je pro Italskou verzi 320d.
v čem je jiná? To je těch 110 kW?
czNEWMANcz

#17 Příspěvek od czNEWMANcz »

dogeatdog píše:Jinymi slovy do toho auta vletela raketa aby to pusobilo dojmem, ze to je neco co to neni a nikdy nebude.
M3 je M3, naftova trojka je naftova trojka, jakykoli mix vzhledu M3 a poddimenzovane nafty je - alespon pro me - komicka kombinace na urovni naftove Okty olepene spoilery.
Nic proti, jsou to prachy kazdeho. Me osobne je to silne proti srsti, kdyz naftu tak at je to hezky auto a ne tenhle naftovej mindrak, ktery se neznalym asi libi a znalci BMW zvedne oboci i koutky.
Jo, tomu rozumím...ale chápu i situaci, kdy M3 je prostě téměř vždy designově krásná a jsou lidi, kteří nepotřebují její výkon a udělají to fakt jen proto, že se jim to jako celek líbí a ten mindrák tam ani mít nemusí... a je jedno, jestli to je nafta nebo třeba 335i. Já to třeba takhle razantně neodsuzuju...když je to povedená, vkusná vizuální konverze, tak proč ne. Na druhou stranu, pokud s tím pak ten dotyčný machruje jako s opravdovou M3, tak pak už je to úsměvný :D
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JaraX »

těžko říct v čem je jiná, možná v ničem, má to normálně 120kW ale v čem se liší turbo nevím.

dělat z 335i vzhledově M3 se dá pochopit, ale z 320D? vždyt je to ostuda, 320d si koupí jen totální spotřebitel kterýmu je jedno jak to auto jede, nebo jaký je pocit z jízdy a dělat z toho Mko?
tommee
Klubové ID: 3625

#19 Příspěvek od tommee »

Tak jeste OT k ty zeleny potvore M3 M Performance s M paketem.. Mam fakt rad e90, mel jsem dve. Nemam vubec nic proti decentnimu tunningu, za kterej povazuju vylepseni. Palec nahoru tem kdo se piplaj s motorem, palec nahoru za doplnky zlepsujici jizdni vlastnosti pripadne vzhled formou originalnich doplnku M Performance nebo fabrickych upravcu, treba AC Schnitzer / Alpina.

Tohle ale neni ani jedno z toho. Zdechla bila 320d polepena folii s chromovanejma kolama a koncovkama z pouti. Vsadim se, ze pred tim mel frajer Oktavku, tam je tenhle bast tuzing naprosto beznej..
JakoobCZ

#20 Příspěvek od JakoobCZ »

Ještě k té 320d, není lepší a dlouhodobě levnější koupit benzín v atmo a hodit to do plynu? Měl jsem 320d a byť jsem se o to staral, tak se tam prakticky pořád vysíralo něco, co zamezilo regeneraci DPF.

Naštěstí to byl M47, ještě si nedejbože koupit facelift s N47.
Odpovědět