Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Znáte někdo? 330i e90
Re: Znáte někdo? 330i e90
Nechci rýpat, ale n53 bych se radši vyhnul. Pokud jde o náklady na provoz, tak už je rozumnější volba 335i, kde je to svezení trochu jinde. Kdyby 35i neexistovala, neříkám nic, ale takhle..
Pokud znáš všechny nedostatky a stejně tuhle motorizaci chceš, tak jako bych nic nenapsal.
Pokud znáš všechny nedostatky a stejně tuhle motorizaci chceš, tak jako bych nic nenapsal.
Ok, dík za info. 335i bych taky radši, nicméně ty nejsou nebo jsou dost drahý, takže asi ještě posečkám.
-
- Člen Klubu
No tak N53 umí jezdit za krásnou spotřebu, automat se hodí do velkýho města, ale i tak Budeš Mít Wýdaje..

S N53 jezdím už rok a půl víceméně po městě (spotřeba cca 9,5) a měnil jsem jen olej a žárovku... mám najeto 134t km.
35i bude tak o 2kila dražší a nemyslím si, že bude servisně výrazně levnější. Onehdy jsem byl na sraze 35i a nebyl tam snad ani jeden kluk, kterej by neměl problém nebo do toho auta nenasypal, aby jezdilo. Ono je to spíš tak, že jsou to už starý auta s nájezdem okolo 200t km a tak se jednoduše serou a ty díly nejsou levný. Neříkám, že N53 je super, to ne, ale chce to mít dobrýho doktora, protože N53 je jak šafránu a přijde mi, že tomu motoru málokdo rozumí... aspoň co tady na fóru čtu. Samej pokus omyl při opravách apod.
35i bude tak o 2kila dražší a nemyslím si, že bude servisně výrazně levnější. Onehdy jsem byl na sraze 35i a nebyl tam snad ani jeden kluk, kterej by neměl problém nebo do toho auta nenasypal, aby jezdilo. Ono je to spíš tak, že jsou to už starý auta s nájezdem okolo 200t km a tak se jednoduše serou a ty díly nejsou levný. Neříkám, že N53 je super, to ne, ale chce to mít dobrýho doktora, protože N53 je jak šafránu a přijde mi, že tomu motoru málokdo rozumí... aspoň co tady na fóru čtu. Samej pokus omyl při opravách apod.
N53 jsem měl necelé 4 roky. Kupoval jsem s nájezdem cca jaký má auta v odkazu, prodával o kilo dál. Za celou dobu jsem mimo spotřebáku dělal jenom NOx lambu a ke konci odcházel jeden vstřik, který udělal kupující. That's it
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Nepsal jsem, že servis 335i bude levnější, ale že to vyjde +- na stejno, takže dává větší smysl. A rozhodně je lepší při koupi vědět a počítat se vším, co se na konkrétní motorizaci sere, než doufat že zrovna mě to nepotká. Vždycky to na někoho vyjít musí a ten se pak diví.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
v podstatě N53 a N54 je v servise rozdíl jen v tom, že se můžeou posrat turba , v případě N55 jedno turbo
Jinak je to furt ta stejná písnička defacto ...
Imho 335i se spotřebou 8,4-10,5 co reálně jezdím je celkem akceptovatelné a dynamikou jízdy oproti N53 je trochu jinde, horší je ta vstupní investice - i když, občas se objeví něco za rozumný peníze

Jinak je to furt ta stejná písnička defacto ...
Imho 335i se spotřebou 8,4-10,5 co reálně jezdím je celkem akceptovatelné a dynamikou jízdy oproti N53 je trochu jinde, horší je ta vstupní investice - i když, občas se objeví něco za rozumný peníze

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
to si uplně nemyslím, mě prostě přijde že ta N53 je prostě mnohem náchylnější jak N54 nedej bože N55, alespon je to tak z mých serivsních zkušenosti, prostě mi přijde že ta N54 všecko řeší turbama, dost vzduchu = dost ekonomiky, efektivity, kdežto N53 tam ten vzduch nemá a tak všecko řeši ruznýma chudýma směsma atd. ve výsledku bude prostě N53 náchylnější než N54.
N53 bych si nekoupil ani ve snu, je to divnej motor, spíš víc diesel jak benzín, hoodně poruchovej, výkon nic moc.
tak že bud jednoduchou N52 nebo rovnou N54,N55 a ladit.
ale V8 je V8.
N53 bych si nekoupil ani ve snu, je to divnej motor, spíš víc diesel jak benzín, hoodně poruchovej, výkon nic moc.
tak že bud jednoduchou N52 nebo rovnou N54,N55 a ladit.
ale V8 je V8.
Ok, díky moc za postřehy. Budu číhat na 335ky.