Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

přípravky na zadní nápravu e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cabatomas

přípravky na zadní nápravu e39

#1 Příspěvek od cabatomas »

Zdravim, chystam se na sundání zadní nápravy na mé 530d e39 a přelisovaní včech těch silembloků :shock:

http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=33_0518

díly č. 2, 6 a 9

http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=33_0519

díly č. 2 a 4

Máte někdo nějáké rady a zkušenosti, jak přesně na to a čím, popřípadně co vše ještě udělat, když už to bude dole? :D

Díky
cabatomas

Re: přípravky na zadní nápravu e39

#2 Příspěvek od cabatomas »

Misanek

#3 Příspěvek od Misanek »

Ty hlavní silenty nápravnice (na prvním odkazu díl č.2) jsem doma vyměnil bez jakéhokoliv přípravku nebo speciálního stahováku pouze pomocí heveru jak mi tady poradili kluci a šlo to úplně v pohodě. Stačí popustit nápravnici trochu dolů, pak vzniklý prostor mezi měněným silentem a karoserií vypodložit správným průměrem, pak zvedat nápravnici heverem nahoru ke kastli a průběžně s rozumem nahřívat nápravnici aby silent povolil (bacha, je to hliník, takže fakt z rozumem. Já to nahříval sice autogenem, ale dal jsem si ten nejmenší svářecí hořák co doma máme). Postup nalisování je opačný - prostě silent tlačíš do nápravnice. A pozor ať ho dáš správným směrem
Michal-E39

#4 Příspěvek od Michal-E39 »

Mě tedy ty silentbloky nápravnice takto ven nešly, za těch 15 let byly zcela přirostlé. Podloženou nápravnicí jsem auto zvedl, nahřál to a ani se to nehnulo.
Pak jsem tedy našrouboval do silentbloku oko, protáhl ocelové lano a uvázal pod heverem. 3-tunový hever jsem napumpoval tak že trhal lanem silentblok z nápravnice, ale ani maximální síla 3-tunového heveru nestačila. Takhle našponované jsem to dlouho nahříval, než se ten silenblok začal pomalu odlepovat. Nové tam potom šly zcela hladce.
Misanek

#5 Příspěvek od Misanek »

Tak to čumím teda. Já jsem tam sb podle mne taky původní, ale krásně mi vylezla ven po důkladném nahřátí. Samozřejmě i auto se ze začátku trochu přizvedlo, ale pak pomalinku padalo dolů jak sb vylézal...
Odpovědět