Ty hlavní silenty nápravnice (na prvním odkazu díl č.2) jsem doma vyměnil bez jakéhokoliv přípravku nebo speciálního stahováku pouze pomocí heveru jak mi tady poradili kluci a šlo to úplně v pohodě. Stačí popustit nápravnici trochu dolů, pak vzniklý prostor mezi měněným silentem a karoserií vypodložit správným průměrem, pak zvedat nápravnici heverem nahoru ke kastli a průběžně s rozumem nahřívat nápravnici aby silent povolil (bacha, je to hliník, takže fakt z rozumem. Já to nahříval sice autogenem, ale dal jsem si ten nejmenší svářecí hořák co doma máme). Postup nalisování je opačný - prostě silent tlačíš do nápravnice. A pozor ať ho dáš správným směrem
Mě tedy ty silentbloky nápravnice takto ven nešly, za těch 15 let byly zcela přirostlé. Podloženou nápravnicí jsem auto zvedl, nahřál to a ani se to nehnulo.
Pak jsem tedy našrouboval do silentbloku oko, protáhl ocelové lano a uvázal pod heverem. 3-tunový hever jsem napumpoval tak že trhal lanem silentblok z nápravnice, ale ani maximální síla 3-tunového heveru nestačila. Takhle našponované jsem to dlouho nahříval, než se ten silenblok začal pomalu odlepovat. Nové tam potom šly zcela hladce.
Tak to čumím teda. Já jsem tam sb podle mne taky původní, ale krásně mi vylezla ven po důkladném nahřátí. Samozřejmě i auto se ze začátku trochu přizvedlo, ale pak pomalinku padalo dolů jak sb vylézal...