Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Čištění okna zevnitř ....

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

Čištění okna zevnitř ....

#1 Příspěvek od Kolafa »

zdar, nevím kam to dát ...

vážení, nemáte někdo nějaký fígl na vyčištění předního okna beze šmouh????

já už vyzkoušel skoro všechno ..... okno umyji, vyleštim atd., v garaži se zdá být tak čisté, že mam pocit, že tam snad ani není, nicméně z omylu mě vyvede první jízda proti sluníčku, kdy zjistim, že to je zamatlané jako prase!!

vyzkoušel jsem všem možné Clin, Iron, Muscle a další chemikálie, speciální hadříky na okna ..... výsledek +- furt stejný.
co jsem zatim nezkusil tak isopropylalkohol s vodou, jak popisují zde v článku ... http://autoroad.cz/zajimavosti/86492-ja ... hych-triku ...... ale třeba někdo máte nějaké Know how, o které se podělíte a já přestanu mít stavy zoufalství při jízdě proti slunci ...

díky
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Čištění okna zevnitř ....

#2 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

asi tady za to dostanu čouda, nejlepší výsledek byl vzít to nasucho utěrkou z mikrovlákna :-P ono mi přijde, že to těma vodičkama naředíš, něco setřeš, ale stejně tam dost špíny zůstane, nasucho to šlo fakt vyčistit nejlíp...
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kolafa »

zddan01 píše:asi tady za to dostanu čouda, nejlepší výsledek byl vzít to nasucho utěrkou z mikrovlákna :-P ono mi přijde, že to těma vodičkama naředíš, něco setřeš, ale stejně tam dost špíny zůstane, nasucho to šlo fakt vyčistit nejlíp...
asi jsem to na sucho zkoušel taky si myslím, ale to okno bývá mastné, takže nevim no .......
pamatuju se, že za komoušů táta čistlil okna Sidolem. Ta sračka se napatlala na sklo, nechalo se to komplet uschnout a pak se to utřelo Rudým právem ....... ale to je 30 let zpatky ... Sidol už bude mít jiný složení, a Rudý právo jinej papír .......
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Cossie »

Mně nejépe funguje prostředek na okna z lidlu + mikroútěrka. Nejdřív trochu stříknout a celé to vyčistit a pak suchou stranou útěrky celé "přeleštit" a nemám s tím problém ;)
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kolafa »

Cossie píše:Mně nejépe funguje prostředek na okna z lidlu + mikroútěrka. Nejdřív trochu stříknout a celé to vyčistit a pak suchou stranou útěrky celé "přeleštit" a nemám s tím problém ;)
che, Odolka je kousek, mi pak dej nekdy vědet, až to budeš čistit, se přijedu podívat na výsledek .... :-D
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

umýt jarem utěrkou, prát a mít čistou vodu, nakonec postříkat rozprašovačem a stáhnout gumovou stěrkou...
“Ability is what you're capable of doing.”
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kolafa »

Hanz píše:umýt jarem utěrkou, prát a mít čistou vodu, nakonec postříkat rozprašovačem a stáhnout gumovou stěrkou...
zevnitř jo?
johnyfly1

#8 Příspěvek od johnyfly1 »

nieje isopropyl ako isopropyl...obycajny zanechava smuhy, musis mat pre aplikaciu pa ten by nemal zanechavat smuhy :)

mna by skor zaujimalo ako sa zbavit slniecok zvonku...ako som cistil okno tak casom sa mi tam spravili male skrabanceky - slniecka...ma niekto nieco cim to zalestit? mam doma oxid ceria ale ten si nechavam ako posledne riesenie lebo to je moc spinava robota :D
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kolafa »

johnyfly1 píše:nieje isopropyl ako isopropyl...obycajny zanechava smuhy, musis mat pre aplikaciu pa ten by nemal zanechavat smuhy :)

mna by skor zaujimalo ako sa zbavit slniecok zvonku...ako som cistil okno tak casom sa mi tam spravili male skrabanceky - slniecka...ma niekto nieco cim to zalestit? mam doma oxid ceria ale ten si nechavam ako posledne riesenie lebo to je moc spinava robota :D
Na to ti poslu odkaz, ale mam to v praci, tak v pondeli
johnyfly1

#10 Příspěvek od johnyfly1 »

v pohode diky :)
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kolafa »

johnyfly1 píše:v pohode diky :)
tak tady pisou cosi o leštění skla, mrkni na to. ale vyzkoušeno to nemám ....
https://www.vlesku.cz/sada-autokosmetik ... aly-vyhled
johnyfly1

#12 Příspěvek od johnyfly1 »

hmm diiik, vyzera to skoro ako glass polish od autoglymu :)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Kolafa píše:
Hanz píše:umýt jarem utěrkou, prát a mít čistou vodu, nakonec postříkat rozprašovačem a stáhnout gumovou stěrkou...
zevnitř jo?
Jo .-) za mě nej způsob, ostatní způsoby jen přesouváš šmouhy, které v nějaký čas (vlhkost na skle) vyniknou :-)
Ta věc od Autoglymu je asi na úrovni Cifu nebo Reálu, nic víc od toho nečekej, zaschlé mapy od vodního kamene jsem tím ze skla dolů nedostal.
“Ability is what you're capable of doing.”
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

AutoGlym má dva výrobky na okna, tady tu leštěnku ala CIF (tím nevím co bych vevnitř čistil) a pak čistič s rozprašovačem s hydrofobním efektem (něco jak tekutý stěrače). Dovnitř používám jen ředěnou IPA 1:4 s destilkou ve šprycu a hlavně mikrovlákno utěrku, to je půlka úspěchu. Prostě stačí důkladně odmastit..

Většina komerčních přípravků obsahuje leštidla či silikony a to pak dělá dojem, že je to nějak mastný. Možná ještě jde W5ka z LIDLu.

No a čištění předního skla není tak jednoduchý jak vypadá. Jak na to, nenadřít se a všechno si nazacákat: https://www.youtube.com/watch?v=axI5Luw0Eos
Odpovědět