Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nosnost heveru pro X5
Nosnost heveru pro X5
Zdravím, poohlížím se po heveru do mé X5 E70 pro případnou výměnu defektu za dojezdovku.
Chci se zeptat, zda je potřeba nůžkový hever s nosností 2 tuny, nebo stačí i 1,5 tuny?
Chci se zeptat, zda je potřeba nůžkový hever s nosností 2 tuny, nebo stačí i 1,5 tuny?
Re: Nosnost heveru pro X5
Nebudeš zvedat celý auto, tak by měl stačit 1,5t.
Pokud je stejně velký a jen betelnější, vzal bych pro jistotu 2t, pokud se tedy vejde kam má.
Pokud je stejně velký a jen betelnější, vzal bych pro jistotu 2t, pokud se tedy vejde kam má.
- vlastnemec
Zavolej do Chotětova p.Reichrtovi určitě tam nějaký origo má i z e53 by Ti měl sedět.
- vlastnemec
Však stejný je pro x5, teď jen ať sedí do kostičky.
ja bych se na celou dojezdovku i hever vykašlal, vhodnější je umístění rezervy k přiteli na telefonu, mám 4ks BMW a žádné nemá rezervu, ročně najedu 60tkm a bez problému.
ségra letos píchla v praze, rezervu taky nemá, lepící spray pomohl do druhé dne, pak zajela do pneuservisu, za 500kč s prací koupila jetou gumu a ted to budem řešit 4ks nových gum.
kdyby tu rezervu sebou měla tak ju stejně nepoužije.
ségra letos píchla v praze, rezervu taky nemá, lepící spray pomohl do druhé dne, pak zajela do pneuservisu, za 500kč s prací koupila jetou gumu a ted to budem řešit 4ks nových gum.
kdyby tu rezervu sebou měla tak ju stejně nepoužije.
Jenže já nemám kvůli pohodlí runflaty.. Jezdím spíš dálky a představa, že někde na dálnici lepím sprejem kolo s kdo ví jakým výsledkem a pak hledám nejbližší pneuservis, to raději přehodím rezervu a dojedu do cíle
Taky jsem nikdy nepíchl "ťuk ťuk" ale lepší být přípraven než překvapen 

tak si hlavně nezapomen vzít ty rezervy dvě, kdybys třeba prorazil v díře, pak doporučuju vozit náhradní turbo, vstřiky, čerpadla, alternator(tydle věci ti odejdou pravděpodobněji než to že píchneš), taky vodní pumpa občas odstaví auto je dobrý ju mít sebou. no a kanystr s palivem, kdyby se pokazil plovák a došla nafta.
Jak říkám, kdybych měl runflaty, tak to neřeším. Nebo máš tip na nějakou pořádnou opravnou sadu?
ja vozím jen spraye, runflaty taky nemam, dobře funguje slime sada, ale jak říkam, pravděpodobnost že tě odstaví defekt je menší než to že tě odstaví něco jinyho.
Tak nějak. Po 40ti letech jsem měl defekt 3x za sebou po měsíci na dálnici a vždy u stavby. Při prvním zůstaly jen patky tzn disk v háji´= odtahovka, při druhém jsem dojel na sprej a jen pneu v háji (5cm plech) a při třetím jsem dojel i bez spreju, ale hřebík rozpíchal patku zevnitř a nakonec jsem ji vyhodil.
Doufám, že v mém životě už mám vybráno
, to je prostě pech.
Jinak také vozím slim, runflaty nechci.
Doufám, že v mém životě už mám vybráno

Jinak také vozím slim, runflaty nechci.
Hoši tak jezděte v klidu dál. Já si to vybírám za vás. Za poslední rok jsem dělal kolo 4x!!! A zaplať pánbůh za rezervu. Sprej na roztrhanou gumu je celkem k ho...