Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 325i neparvidelný chod motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
dcalibra

e36 325i neparvidelný chod motoru

#1 Příspěvek od dcalibra »

Zdarec chlapi, řeším problém. Motor M50B25 bez vanos. Za studena normálně naskočí a má krásný chod, po ohřátí na provozní teplotu má nepravidelný chod, třepe se, po přidání plynu a zvýšení otáček se chod motoru zdá v pořádku. Výkon ok. Někdo nějaký tip? Za každou reakci předem děkuji.
pyro-technik

Re: e36 325i neparvidelný chod motoru

#2 Příspěvek od pyro-technik »

Zdar, měl jsem stejné auto, stejný motor. Taky stejný problém... Měnil jsem svíce, měřil jsem odpory indukčních cívek a snímačů, byl jsem napíchlej na diagnostice a na nic jsem nepřišel!!! Nakonec to byl sráčský benzín. Kdy ti to začlo zlobit? Já tankoval na ONO (od té doby už ne) a přešlo to až po vyježdění nádrže a natankování na značkový pumpě.
dcalibra

#3 Příspěvek od dcalibra »

Díky za radu, tohle mě nenapadlo. Auto je po delší odstávce a je fakt, že bylo tankováno naposled na nějaké "no name" benzínce. O víkendu vyzkouším. S autem moc nejezdím takže by připadala v úvahu i zanesená palivová soustava akorát jsem si říkal, že by se to projevovalo i za studena.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

Ideálně vyprízdnit nádrž a natankovat verva100 na benzině - pokud je to teda benzinem. Ale určitě tím nic nezkazíš, tím spíš jestli je auto po větší odstávce. Může to ale být i čímkoliv jinym - čidlo kliky, vačky, svíčky, cívky atd...
pyro-technik

#5 Příspěvek od pyro-technik »

dcalibra píše:Díky za radu, tohle mě nenapadlo. Auto je po delší odstávce a je fakt, že bylo tankováno naposled na nějaké "no name" benzínce. O víkendu vyzkouším. S autem moc nejezdím takže by připadala v úvahu i zanesená palivová soustava akorát jsem si říkal, že by se to projevovalo i za studena.
Na zanesenou soustavu nevěř, filtr nic pevného nepustí a vše co by bylo jako skutečná usazenina by se zastavilo až ve vstřikovačích. Motor by pak běžel pořád stejně blbě, nebo by se to zhoršovalo.
Mám zkušenosti že originál filtr zvládne i 300 000km, i když je plný "černého hlenu", tak nic nepustí dál. Jak už bylo řečeno... To co tam teď máš ideálně vylej ven, třeba přes hlavní hadičku, která vede do lišty a čerpadlo si pusť přemostěním relé v motorovým prostoru.
Pavel má taky pravdu, ohřátím se změní vlastnosti nějakého čidla a je hotovo... Pak bych ti pomohl s diag.
Odkud jsi? Rád bych si zase napích nějakou E36 tak z nostalgie.
dcalibra

#6 Příspěvek od dcalibra »

Děkuji za rady, zatím jsem ještě nic moc nezkoušel. Zítra se na to snad vrhnu, ještě jsem objevil spájený kabel čidla kliky a odpojenou lambdu :D nicméně po připojení lambdy bez změny. Jinak jsem od Brna.
Odpovědět