Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 325i neparvidelný chod motoru
e36 325i neparvidelný chod motoru
Zdarec chlapi, řeším problém. Motor M50B25 bez vanos. Za studena normálně naskočí a má krásný chod, po ohřátí na provozní teplotu má nepravidelný chod, třepe se, po přidání plynu a zvýšení otáček se chod motoru zdá v pořádku. Výkon ok. Někdo nějaký tip? Za každou reakci předem děkuji.
-
Re: e36 325i neparvidelný chod motoru
Zdar, měl jsem stejné auto, stejný motor. Taky stejný problém... Měnil jsem svíce, měřil jsem odpory indukčních cívek a snímačů, byl jsem napíchlej na diagnostice a na nic jsem nepřišel!!! Nakonec to byl sráčský benzín. Kdy ti to začlo zlobit? Já tankoval na ONO (od té doby už ne) a přešlo to až po vyježdění nádrže a natankování na značkový pumpě.
Díky za radu, tohle mě nenapadlo. Auto je po delší odstávce a je fakt, že bylo tankováno naposled na nějaké "no name" benzínce. O víkendu vyzkouším. S autem moc nejezdím takže by připadala v úvahu i zanesená palivová soustava akorát jsem si říkal, že by se to projevovalo i za studena.
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Ideálně vyprízdnit nádrž a natankovat verva100 na benzině - pokud je to teda benzinem. Ale určitě tím nic nezkazíš, tím spíš jestli je auto po větší odstávce. Může to ale být i čímkoliv jinym - čidlo kliky, vačky, svíčky, cívky atd...
-
Na zanesenou soustavu nevěř, filtr nic pevného nepustí a vše co by bylo jako skutečná usazenina by se zastavilo až ve vstřikovačích. Motor by pak běžel pořád stejně blbě, nebo by se to zhoršovalo.dcalibra píše:Díky za radu, tohle mě nenapadlo. Auto je po delší odstávce a je fakt, že bylo tankováno naposled na nějaké "no name" benzínce. O víkendu vyzkouším. S autem moc nejezdím takže by připadala v úvahu i zanesená palivová soustava akorát jsem si říkal, že by se to projevovalo i za studena.
Mám zkušenosti že originál filtr zvládne i 300 000km, i když je plný "černého hlenu", tak nic nepustí dál. Jak už bylo řečeno... To co tam teď máš ideálně vylej ven, třeba přes hlavní hadičku, která vede do lišty a čerpadlo si pusť přemostěním relé v motorovým prostoru.
Pavel má taky pravdu, ohřátím se změní vlastnosti nějakého čidla a je hotovo... Pak bych ti pomohl s diag.
Odkud jsi? Rád bych si zase napích nějakou E36 tak z nostalgie.
Děkuji za rady, zatím jsem ještě nic moc nezkoušel. Zítra se na to snad vrhnu, ještě jsem objevil spájený kabel čidla kliky a odpojenou lambdu
nicméně po připojení lambdy bez změny. Jinak jsem od Brna.