Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
645ci manuál zná někdo?
645ci manuál zná někdo?
Zdravím borci zná někdo tohle auto?
https://www.sportovnivozy.cz/92437-bmw- ... -boskovice
Celkem se mi libí ten manuál ale nelibí se mi moc ta barva Teda.
Pokud někdo ví bližší info tak to sem hodte kdyžtak díky.
https://www.sportovnivozy.cz/92437-bmw- ... -boskovice
Celkem se mi libí ten manuál ale nelibí se mi moc ta barva Teda.
Pokud někdo ví bližší info tak to sem hodte kdyžtak díky.
Re: 645ci manuál zná někdo?
Prave ze barva je fantasticka, pri predstave ze se z toho servou ty trapny cerny folie z oken a daj se na to normalni necerny kol co na e63 patri tak to bude pecka.
Nicmene te nepotesim, tuhle 6er neznam a pochybuju ze nekdo ze zdejsich kluku bude, pokud ji chces nezbyte ti nic jineho nez se tam vypravit. Vychvalenou ji ma v inzerci hezky, jaky bude real stav tezko rict.
Nicmene te nepotesim, tuhle 6er neznam a pochybuju ze nekdo ze zdejsich kluku bude, pokud ji chces nezbyte ti nic jineho nez se tam vypravit. Vychvalenou ji ma v inzerci hezky, jaky bude real stav tezko rict.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
- TT
- Kontaktovat uživatele:
...myslím, že už jsem jí zahlédl cca před 2 lety na webu, osobně neznám, poptej se jak dlouho jí má??
...manuál bych vzal okamžitě, kdyby někdo měl 650i manuál okamžitě měním za můj automat, už z něho rostu
ad. černý fólie na oknech klidně bych je nechal, alespoň máš v aute soukromí, ad. černý kola a ledvinky, taky mám na svém autě a můžu říct, že jsem rád, když se potkám s nějakou e63 tak je většinou se stříbrnýma kolama, stříbrnýma ledvinama a občas chromovou ozdobou okolo oken, takže nejsme úplně stejní a tak to mám rád.
zkus to projet, a zeptej se borce na tu maximálku, to by mě zajímalo, protože já jsem z mojí více než 285 nedostal, jestli je u mě ochrana z důvodu toho po*ělanýho automatu nevim....
...manuál bych vzal okamžitě, kdyby někdo měl 650i manuál okamžitě měním za můj automat, už z něho rostu
ad. černý fólie na oknech klidně bych je nechal, alespoň máš v aute soukromí, ad. černý kola a ledvinky, taky mám na svém autě a můžu říct, že jsem rád, když se potkám s nějakou e63 tak je většinou se stříbrnýma kolama, stříbrnýma ledvinama a občas chromovou ozdobou okolo oken, takže nejsme úplně stejní a tak to mám rád.
zkus to projet, a zeptej se borce na tu maximálku, to by mě zajímalo, protože já jsem z mojí více než 285 nedostal, jestli je u mě ochrana z důvodu toho po*ělanýho automatu nevim....

-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem kdysi 650i s manuálem a plynem ovládaným lankem.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- manuál je nejhorší převodovka co jsem v 6er řidil, jezdí ke mě 650i a projíždka v tom je zatrest, dlouhé řazení, k povaze auta se to vůbec nehodí. ta klidné svezení automat, na prasení SMG.
- černá kola a neprůhledné folie jsou pro pasáky a cigány
- černá kola a neprůhledné folie jsou pro pasáky a cigány

Díky kluci.
Jako manuál bych chtěl asi nejvíc.Pro někoho asi nepredstavitelny ale pro mě jako staromilce co měl vždycky kazdé BMW jen v mauálu asi nezbytnost
Jako SMG si asi taky dokážu představit a bude asi i rychlejší ale o to Mě ani tak nejde.
Jako manuál bych chtěl asi nejvíc.Pro někoho asi nepredstavitelny ale pro mě jako staromilce co měl vždycky kazdé BMW jen v mauálu asi nezbytnost

Jako SMG si asi taky dokážu představit a bude asi i rychlejší ale o to Mě ani tak nejde.
manual je dobrej, ale v 3er, do té 6er se to prostě nehodí.
Ahoj TT hele a jen taková blbost mě napadla. Co sehnat někde manuální převodovku a prostě to prekopat. Vim sehnat ji bude porod a pak otázka proveditelnosti nebude asi taky žádnej med. Možná by mohl nastínit třeba Jarax kolik by takovej špás stál?TT píše:...myslím, že už jsem jí zahlédl cca před 2 lety na webu, osobně neznám, poptej se jak dlouho jí má??
S manuálem sem sice nejel, ale celkově mi přijde interiér laděnej už vyloženě na automat. Nedokážu si dost dobře představit, jak se v téhle pozici bude řadit na delší trasu.
SMG bych zas zkousnul jen v Mku, takže za mě jedině automat.
Z prekopavky na manuál se zbláznis, hlavně kvůli elektrice. A sehnat zdravou skříň na V8 bude taky oříšek..
SMG bych zas zkousnul jen v Mku, takže za mě jedině automat.
Z prekopavky na manuál se zbláznis, hlavně kvůli elektrice. A sehnat zdravou skříň na V8 bude taky oříšek..
Nejde ani tak o to se odlišit vzhledem ale o to že tak jak to teď vypadá tak to prostě vypadá přesně jako píše JaraX, prostě cikánwágen.
Osobně si taky moc nedokážu představit 6er v manuálu, nevím k čemu by mi to bylo dobrý, a to jsem po jedné 650i v manuálu před asi dvěma lety slintal asi tak měsíc v kuse, pak jsem se s tím svezl a věděl jsem že toto fakt ne, to třeba manuál v M5 e39 mi přijde opodstatněný, tady mi to moc nedává smysl.
Ale tak nemůžem mít všichni stejný názor/pocit ... ještě že tak!
Osobně si taky moc nedokážu představit 6er v manuálu, nevím k čemu by mi to bylo dobrý, a to jsem po jedné 650i v manuálu před asi dvěma lety slintal asi tak měsíc v kuse, pak jsem se s tím svezl a věděl jsem že toto fakt ne, to třeba manuál v M5 e39 mi přijde opodstatněný, tady mi to moc nedává smysl.

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden píše:Nejde ani tak o to se odlišit vzhledem ale o to že tak jak to teď vypadá tak to prostě vypadá přesně jako píše JaraX, prostě cikánwágen.
Nevím no je pravda že m5 e39 co jsem kdysi koupil od TTho tak tam ta převodovka byla fakt perfektní. A tak nějak si predstavuju že u kazdyho silnyho auta to tam prostě musím mít. Baví me meziplyn, baví me to spojení řidiče s autem.Jasný že SMG to dokáže taky a asi i líp ale prostě dostat z toho auta ten zážitek spojení. Ale asi máte pravdu že se k e63 hodí asi víc automat.
Tak teď máš alespoň možnost si sám ten manuál vyzkoušet. Tak do toho a pak sem napiš svoje dojmy..
- TT
- Kontaktovat uživatele:
stellaM3: ahoj
, asi víš o čem mluvím... manuál je zábava, přijde mi ten motor v 650i s automatem využitý na 70 %. Je to škoda, protože rozložení váhy u tohoto auta je pokud se nemýlím 50/50, u M5 E39 to bylo 49/51. Takže ideální váha na blbnutí. Ale jak jsem zde již několikrát řekl, s M5 jsem si tu jízdu užil o 100% lépe.
ad. předělání na manuál...mám člověka co by to zvládl, ale stálo by to nesmysl takže kontraproduktivní, nakonec vidíš, že většinou chtějí u er6 všichni automat, takže další prodej by byl zase náročný sehnat někoho kdo by ocenil manuál, navíc předělaný a ne origo zastavěný z výroby.
...já nechápu, že v er6 někdo vůbec automat chce, pro mě to je auto co má jezdit svižnou sportovní jízdou a ne se houpat stabilní neměnnou jízdou po dálnici, pořizoval jsem si 650i místo M5 a čekal jsem od ní dravost a sportovní vyžití i s automatem, ale je to jen chcíplá hajtra pro dědky něco ala e65/e66 s o generaci starší e39 M5 se nedá zdaleka rovnat...jedině s manuálem bych to zkusil (dnes lituji, že jsem M5 prodal), abych si to řízení užil, nesnáším, aby mi přiblblé systémy mluvili do toho kdy mám řadit, podřazovat, brzdit do zatáčky a zároveň nemožnost přidávat plyn, abych po projetí měl vyšší otáčky, prostě za mě automat v er6 velikééééééé míííínus.
ad. folie a černá barva na kolech atd. že jako vzhled cigánov?? tak pak jsem ultra cigáááán a ta černá se mi na těch kolech a ledvinách líbí. Teda na mý černý carbonschwarz metalic, na ty vínový to je škaredý to přiznávám.

ad. předělání na manuál...mám člověka co by to zvládl, ale stálo by to nesmysl takže kontraproduktivní, nakonec vidíš, že většinou chtějí u er6 všichni automat, takže další prodej by byl zase náročný sehnat někoho kdo by ocenil manuál, navíc předělaný a ne origo zastavěný z výroby.
...já nechápu, že v er6 někdo vůbec automat chce, pro mě to je auto co má jezdit svižnou sportovní jízdou a ne se houpat stabilní neměnnou jízdou po dálnici, pořizoval jsem si 650i místo M5 a čekal jsem od ní dravost a sportovní vyžití i s automatem, ale je to jen chcíplá hajtra pro dědky něco ala e65/e66 s o generaci starší e39 M5 se nedá zdaleka rovnat...jedině s manuálem bych to zkusil (dnes lituji, že jsem M5 prodal), abych si to řízení užil, nesnáším, aby mi přiblblé systémy mluvili do toho kdy mám řadit, podřazovat, brzdit do zatáčky a zároveň nemožnost přidávat plyn, abych po projetí měl vyšší otáčky, prostě za mě automat v er6 velikééééééé míííínus.
ad. folie a černá barva na kolech atd. že jako vzhled cigánov?? tak pak jsem ultra cigáááán a ta černá se mi na těch kolech a ledvinách líbí. Teda na mý černý carbonschwarz metalic, na ty vínový to je škaredý to přiznávám.

Nazdar chlape. Tak konecne taky názor kterej Mě potěšil. Asi jsme na stejne vlně Já to Vidim taky tak že manuál si užiju víc:) nevím jestli je to tou m5 ale prostě manuál a silný auto mi dávají dohromady smyslplný rozhodnutí. Chtěl bych se zase vrátit k V8 a tak nějak pokukuju co by stálo za hřích a e63 se mi dost líbí.A koukám že máš stejnej pohled na věc. O tom předělání na manuál si koukám dost přemýšlel a asi máš pravdu. Už by to po tobě asi nikdo neocenil a navíc cena a nervy který by to stalo chápu. ..No asi žijeme oba v jiný době kdy masa lidí preferuje uplne jiný hodnoty.
Jak už sem psal, zajeď si tu E63 s manuálem projet a pak nám sem napiš svoje dojmy. Podle mě bude prostě problém, že pozice za volantem v E63 není pro řazení manuálu ideální..
Btw. osobně teda za mnohem větší nedostatek pro sportovní jízdu a blbnutí vidím absenci samosvoru. Automat sportovní jízdu nevylučuje, ale bez svoru je to poloviční zážitek. Jinak chápu, ten manuál tomu dodá určitou surovost, jak je motor "napevno" spojen s kolama. Teda bez svoru vlastně jen s jedním kolem
Btw. osobně teda za mnohem větší nedostatek pro sportovní jízdu a blbnutí vidím absenci samosvoru. Automat sportovní jízdu nevylučuje, ale bez svoru je to poloviční zážitek. Jinak chápu, ten manuál tomu dodá určitou surovost, jak je motor "napevno" spojen s kolama. Teda bez svoru vlastně jen s jedním kolem

to pak nechápu proč sis to auto pořidil, 6er je spíš cruiser, není to žádné sportovní auto, ale díky dynamic drivu a V8 a nabízí přijemné svezení, ale automat není prostě na sportovní ježdění, umožnuje to, ale radost ze sportovní jízdy zabíjí, narozdíl od toho SMG sportovní jízdu ještě zesiluje, dává meziplyny, hrubě řadí, navozuje to dojem že je auto silnější než ve skutečnosti je, i ztráta na SMG je menší jak na automatu, takže to líp jede. Ale ten manual se do tohodle auta prostě nehodí, a už vůbec ne bez samosvoru.je to generace auta kde systémy fungují líp než člověk a narušit chování sladěného celku (aktivní řízení, dynamic drive a manual) to prostě není ono, todle není žádnej hellcat nebo corveta, todle auto nejlíp funguje když má vše co má mít, pak se člověk až diví co to v zatáčkách dokáže. ale pokud bych chtěl manual, tak si jdu koupit 3er.
předělávat to je kravina, nikdy to nebude udělaný do dokonalosti tak ja to bylo z výroby, sice to bude fungovat, ale pořád to bude trochu bastl a určitě by to stálo tak 150+
e65/e66 mi dědkovská nepřijde, proti např Sclass je hodně tvrdá a "sportovní" ale samozřejmě to není auto na víkendy, ale auto pro lidi co bydlí v autě a jezdí tisícekilometrové vzdálenosti, pokud si to koupí někdo aby se o víkendu projel a užil si "BMW" tak je to osel.
předělávat to je kravina, nikdy to nebude udělaný do dokonalosti tak ja to bylo z výroby, sice to bude fungovat, ale pořád to bude trochu bastl a určitě by to stálo tak 150+
e65/e66 mi dědkovská nepřijde, proti např Sclass je hodně tvrdá a "sportovní" ale samozřejmě to není auto na víkendy, ale auto pro lidi co bydlí v autě a jezdí tisícekilometrové vzdálenosti, pokud si to koupí někdo aby se o víkendu projel a užil si "BMW" tak je to osel.
- TT
- Kontaktovat uživatele:
to JaraX: no právě když jsem před 4 roky kupoval 650 tak mě všichni zrazovali od SMG, že jako nic nevydrží atd., manuál v té době nebyl ani jeden teda v ČR.
...souhlasím, že jsem si vybral sám auto, které mně absolutně nevyhovuje, bral jsem auto co v té době mělo pro mě pěkný vzhled a měl motor V8 (tedy stejný názor jako má StellaM3)..... příště budu vybírat lépe
...souhlasím, že jsem si vybral sám auto, které mně absolutně nevyhovuje, bral jsem auto co v té době mělo pro mě pěkný vzhled a měl motor V8 (tedy stejný názor jako má StellaM3)..... příště budu vybírat lépe

dyt SMG a manual je ta indetická převdovka, aji spojka je stejná, jen je na tom nasazenej robot co řadí, ten jsem ještě neviděl špatnej. udělají se vule v převodovce, jak v manualu tak SMG, odejde spojka, odejde dvouhmota, max se v tom vymění olej a uhlíky v čerpadle.
Pořád je víc manuálů na odpis než SMG převodovek. On by ten manuál byl nesmrtelnej, kdyby v něm někdy někdo měnil olej, nepodtáčel to a neřadil jak dement. U SMG alespoň něco zachrání ten robot. Však i ta v inzerátu má psaný nějaký servis převodovky a mě by celkem zajímalo, co se tam dělalo, když normálně se tyhle skříně neopravují.
No, kdysi jsem cetl tema na SMG a nekolik lidi, co to melo psalo, ze je SMG dobra, ale musi se s ni umet radit. Robot nic nezachranuje, pomud neumis s SMG, tak jsou to pry razy jako prase a odnasi to ostatni veci. A pry ty roboti odchazi taky, hlavne u M3 E46., pak vymena stoji ranec. Na e46bmwklubu to psali a nekolik kluku, co ma M5 e60. To jsem jen cetl a zadne zkusenosti nemam. Kdysi jsem chtel M5 e60, ale z provoznich duvodu mne to bylo rozmluveno.